Historisch festival

Bekijk de website

Hogeweg 8, Raalte

21 april 2014

Toegevoegd door

Beschrijving Historisch festival Raalte




Elk jaar op tweede paasdag vind het Historisch festival Raalte plaats. Je kunt er oude tractoren, Anbachten en enzevoort zien.

Een echte primeur tijdens het Historisch Festival Raalte 2011 was een behendigheidsspel en boomstam slepen met klassieke trekkers.

De organisatie heeft voor de dertiende editie in 2014 weer een belangrijk element toegevoegd aan een dagje Historisch Festival Raalte. Naast de vele oldtimers van 25 jaar en ouder die te bezichtigen zijn, is het de bedoeling dat er een parcours wordt uitgezet op een afgezet terrein. Op dit parcours bevinden zich allerlei hindernissen, waarover de deelnemers achteruit rijdend hun beheersing over hun eigen oldtimer trekker aan het publiek kunnen laten zien.

Het schouwspel zal ongetwijfeld garant staan voor veel spektakel en plezier bij deelnemers en publiek. Onder voorbehoud van voldoende interesse en de weersomstandigheden, zal het boomstam slepen en het behendigheidsspel voor veel hilariteit en opwinding zorgen. Een onderdeel van het behendigheidsspel kunnen we u alvast verklappen: het ringsteken, maar de deelnemer wacht een echte uitdaging om het parcours goed af te kunnen leggen.

Mocht u dit overigens lezen en zelf mee willen doen met uw oldtimer van minimaal 25 jaar oud, dan kan dat natuurlijk. U kunt zich inschrijven door het inschrijvingsformulier in te vullen op de site www.historischfestivalraalte.nl of door een e-mail te sturen naar: info@historischfestivalraalte.nl

Bij vragen of onduidelijkheden kunt u bellen met Henri Lippmann: 06-12955107.

Oude Ambachten vertellen deze dag het verleden met
een soort Oude Ambachten Allee met over een lengte van tientallen meters een optocht van het verleden.

De gehele dag worden demonstraties en voorlichting gegeven over het vakmanschap, zoals je dat tegenwoordig bijna nergens meer ziet. De volgende ambachten kunt u verwachten:

klompenmaker, imker, mandenvlechter, mosterdmaker, klerenmaakster, mutsenmaakster, oudhollandse schilderkunst, kaasmaker en touwslager

Heeft u een oldtimer in de schuur staan en wilt u deze tonen aan andere liefhebbers, dan bieden wij u hiervoor de mogelijkheid. Voor de tweede keer in haar bestaan zal op het Historisch Festival Raalte ruimte gemaakt worden voor oldtimers. Heeft u een oldtimer auto, motor of vrachtwagen geef op.

Deze dag gaan we ook terug naar de Middeleeuwen. Deze dag kun je zien hoe de mensen in de Middeleeuwen leefde en werkte. Meer informatie hierover staat op: www.historischfestivalraalte.nl

Meer informatie over het Historisch festival:

Historisch Festival Raalte
Weidelaan 176
8103 GA RAALTE
info@historischfestivalraalte.nl
historischfestivalraalte.nl/

Het Historisch festival Raalte vind hier plaats:

Manege De Hooge Weg Hogeweg 8 8101 NH Raalte.

Aanvang: 10.00 uur en einde: 17.00 uur

Entree: Volwassenen : € 6,- en Kinderen tot 12 jaar : € 2,50


« Terug naar de agenda