ArgriClassic

Bekijk de website

TT Hallen, Assen

4 april 2015

Toegevoegd door

Beschrijving ArgriClassic Assen

De eerste editie van de AgriClassic 2013 was uiterst succesvol.

Oude tijden herleefden tijdens het Paasweekend 2013 tijdens de AgriClassic in de TT Hall Assen. Honderden tentoongestelde trekkers, stationaire motoren en machines namen de bezoekers evenmee terug in de tijd. Zo stonden er drie oude dorsmachines, waarvan het publiek er één ook echt in werking kon zien en draaiden er verschillende oude trekkers en stationaire motoren. Een ingenieus systeem van afvoerpijpen zorgde ervoor dat de enorme TT Hall niet blauw stond van de uitlaatgassen. Naast de tentoonstelling was er ook een markt waar de aanbieders van onderdelen, gereedschappen en boeken goede zaken deden. De organisatie kijkt dan ook terug op een succesvol verloop. Maar liefst 5.213 bezoekers passeerden tijdens de koude Paasdagen de entree van de AgriClassic. Een vervolg kan daarom ook niet uitblijven. Over twee jaar staat het evenement weer op de kalender van de TT Hall. Wederom in het Paasweekend van 3 tot en met 6 april 2015. De organisatie van de AgriClassic was in handen van de Oude Trekker en Motoren Vereniging (OTMV) en Expo Management. Deze laatstgenoemde partij is ook verantwoordelijk voor de organisatie van de Landbouw Vakbeurs Assen en ’s-Hertogenbosch.

De eerstvolgende show is van 03-04-2015 t/m 06-04-2015



Oude tijden herleven tijdens de AgriClassic in de TT Hall Assen. Origineel of gerestaureerd, gepoetst of wat roestig; in het paasweekend gaat u op de AgriClassic terug in de tijd met de tentoongestelde tractoren, landbouwwerktuigen en stationaire motoren uit vervlogen tijden. Diverse merken en types zijn er vertegenwoordigd, waarvan u er een aantal ook echt aan het werk kunt zien. AgriClassic is een evenement wat u als oldtimerliefhebber absoluut niet mag missen!

De tentoonstelling wordt georganiseerd in samenwerking met de Oude Trekker en Motoren Vereniging, wat garant staat voor een interessante en veelzijdige oldtimershow. Van Avery tot Zetor en alle merknamen daar tussenin; alles zal te zien zijn op de AgriClassic in Assen.

De TT Hall biedt met ruim 10.000 vierkante meter, ruimte aan honderden agrarische oldtimers. Behalve deze enorme tentoonstelling is er op deze ‘landbouwbeurs’ ook een markt waar onderdelen, miniaturen en tal van andere agrarisch gerelateerde artikelen verkocht worden. Ook is de AgriClassic natuurlijk niet compleet zonder een actief randprogramma in de vorm van demonstraties, shows en (kinder)activiteiten. Daarvoor is niet alleen ruimte binnen gereserveerd, maar wordt ook het buitenterrein rondom de evenementenhal gebruikt.

Unieke verzameling landbouwmachines tijdens AgriClassic Agrarische oldtimershow presenteert 100 jaar graanoogst in Nederland. In het Paasweekend van 2015 wordt in de TT Hall Assen het neusjes van zalm, op het gebied van oude tractoren en stationaire motoren gepresenteerd. De AgriClassic, zoals het evenement heet, wordt georganiseerd door de TT Hall Assen in samenwerking met de OTMV. Deze vereniging heeft de mooiste exemplaren van agrarisch- en mechanisch erfgoed onder haar geselecteerd, voor een presentatie tijdens AgriClassic. Hoewel de AgriClassic om de twee jaar weer plaatsvindt, is de show telkens weer uniek door een gekozen thema. Dit jaar wordt er speciale aandacht besteed aan het thema ‘Graanoogst’. De bezoekers van de tentoonstelling kunnen zien welke ontwikkeling het oogsten van graan heeft doorgemaakt in de afgelopen 100 jaar. Van dorsen met de vlegel tot een hypermoderne combine en alles wat daartussen ooit op de Nederlandse graanakkers te zien is geweest; veel ervan is te zien tijdens de AgriClassic 2015. Een aantal machines draait ook echt en er zijn tal van demonstraties. Deze unieke verzameling van machines was nog nooit eerder te zien en zal waarschijnlijk ook niet snel nog eens bij elkaar gebracht worden.

De AgriClassic vindt plaats vanaf 03 april (Goede Vrijdag) tot en met 6 april (2e Paasdag) in de TT Hall Assen. De agrarische oldtimershow is op vrijdag geopend van 13.30 tot 21.00 uur en op de andere dagen van 10.00 tot 17.00 uur.

Locatie van de Argrilassic:

De Haar 11
9405 TE Assen
Tel: 0592-30 40 80




« Terug naar de agenda