Powerspektakel

Bekijk de website

Mars weg 6, Anne (nabij Gramsbergen)

5 juli 2014

Toegevoegd door

Beschrijving Powerspektakel Anne (nabij Gramsbergen)



De Stichting Trekker Trek is een stichting die sinds 1991 ieder jaar Trekker Trek wedstrijden organiseert op de eerste zaterdag in juli. Het is begonnen in 1991 toen in de buurt van Ane verschillende trekker slep wedstrijden werden georganiseerd en enkele actieve deelnemers bij elkaar zijn gaan zitten met het idee om zelf een wedstrijd te organiseren. De sleepwagen werd toen gevonden in Friesland van de heer Brinkhoff de Zircon wagen.

Na enkele jaren kwam het bestuur er achter dat er verschil ontstond tussen de deelnemers. Sommige deelnemers deden niets aan het vermogen van hun trekker, en anderen kwamen met een speciaal geprepareerde trekker die alleen maar voor trekker trek gebruikt kon worden. Er is toen gekozen om de klassen te splitsen in standaard klassen en sport klassen, zodat ook de standaard deelnemers een kans kregen om in de prijzen te vallen.

Vanaf 2000 wordt gebruik gemaakt van een andere sleepwagen. Het ITTC kwam toen op het terrein met een sleepwagen die zelf terug kon rijden en ook zelf de getrokken afstand kon meten. Voorgaande jaren gebeurde dit door de vrijwilligers en een trekker of shovel trok toen de sleepwagen terug. Dit jaar zal er dus een andere sleepwagen komen, de Mission Impossible We hebben goed vertrouwen in deze wagen en zien de resultaten met belangstelling tegemoet. Naast deze sleepwagen zal de Stille Wille uit Friesland ook aan de start verschijnen, die de kleinere klassen voor zijn rekening neemt. Ook neemt deze sleepwagen enkele oldstocks mee (oude trekkers met grote motoren).

Naast trekker trek zijn er ook andere activiteiten op het terrein aan de Marsweg aanwezig zoals een Oldtimershow met oldtimer tractoren auto's en motoren Springkussens voor de kinderen een ballonnenwedstrijd voor kinderen Kinderschminken kortom een leuke dag voor het hele gezin!

Wanneer: Zaterdag 05 juli 2014
Waar: Terrein rond d' Oale Delle / Anerhof Marsweg 6 Ane (nabij gramsbergen)
Aanvang: Vanaf 09:00 uur
Entree: Onbekend



« Terug naar de agenda