Agrarisch Verleden Herleeft

Bekijk de website

Toldijk

17 mei 2014

Toegevoegd door

Beschrijving Agrarisch Verleden Herleeft Toldijk

IN 2014 IS ER WEER EEN AGRARISCH VERLEDEN HERLEEFT !!

Het Agrarisch Verleden Herleeft te Toldijk wordt weer gehouden op Zaterdag 17 en zondag 18 mei 2014.

THEMA 2014: Belarus Tractoren. Tractoren van dit merk krijgen extra aandacht tijdens de show.

IN HET WEEKEND VAN 17 EN 18 MEI WORDT DE SHOW GEHOUDEN VAN 10.00 UUR EN 17.00 UUR. DIT ALLES VINDT PLAATS IN TOLDIJK BIJ VLEESBOEDERIJ GARITTSEN AAN DE WOLFSTRAAT 5

Tot 17 en/of 18 Mei 2014 dan vieren we houden de show dan voor de 26e keer in Gelderland met als thema het merk ‘BELARUS’.

Binnenkort zullen we u van aanvullende info voorzien. Raadpleeg regelmatig de publicaties over het AVH op de website www.otmv-gelderland.nl!



INFORMATIE BEZOEKERS / DAGPROGRAMMA

MTZ-50 (1959)
MTZ-50 (1959)

Algemeen
Al voor de 26e keer verzorgen we dit unieke evenement ‘Het Agrarisch Verleden Herleeft’. Zoals de naam van de show al verklapt, presenteren we u de geschiedenis van de landbouwmechanisatie vanaf begin 1900. U kunt genieten van de aanwezige stationaire motoren die u vaak in vol bedrijf worden getoond en de vele werktuigen en tractoren waarvan ook enkele startdemo’s worden getoond. Voor dit jaar hebben we als themamerk voor BELARUS gekozen. Hiervan zal, naast de vele andere merken, een uitgebreide collectie te zien zijn. Van al dit moois is ook nog echt authentiek beeldmateriaal beschikbaar uit de oude doos welke in onze festivalbioscoop onder het genot van een hapje en een drankje in een relaxte sfeer kan worden bekeken. Als oldtimerliefhebber valt er zo af en toe ook wat te restaureren. Daarbij zijn onderdelen en gereedschappen nodig, welke ook op deze show bij de aanwezige standhouders en marktkooplieden tegen betaling zijn te verkrijgen. Op de markt treft u tevens miniaturenverkoop aan. De officiële openingshandeling van het evenement vindt op zaterdagmorgen omstreeks 10.00 uur plaats zoals hierboven al weergegeven door Bennie Jolink en Bennie Migchelbrink.

Bijprogramma
Wat valt er o.a. nog meer te zien? De gehele dag door diverse demo’s, o.a.: dorsen van koren, stationaire motoren, starten van gloeikoptractoren, oldtimer trekkertrek, behendigheidswedstrijden voor oldtimers, stichting oldtransport achterhoek met vrachtwagens, films over de historie van de gemechaniseerde landbouw in de festivalbioscoop, enz., enz.. Voor de jeugd van 0-12 jaar is het aantal kinderactiviteiten, met name de doe-activiteiten, de laatste jaren flink uitgebreid. Verder kunnen ondermeer rondritten met het treintje over het terrein worden gemaakt. Leuk voor de kinderen, maar ook voor de mensen die (wat) slecht ter been zijn. Voor de inwendige mens wordt natuurlijk ook gezorgd. Op zondag zal er omstreeks 14.30 uur een defilé (uiteraard alleen bij goed weer) plaatsvinden waarbij u alle oldtimers onder begeleiding van deskundig commentaar aan u voorbij ziet trekken en is er tijdens de dagen een hoogwerker aanwezig waarin u kunt plaatsnemen om te genieten van een grandioos vergezicht over de omgeving en het evenemententerrein.

Openingstijden en toegangsprijzen
Het evenemententerrein is op zaterdag 17 mei en zondag 18 mei geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Kinderen tot 13 jaar hebben gratis toegang. Volwassen betalen € 6,00 per persoon. OTMV-leden hebben op vertoon van een geldige lidmaatschapskaart 50% reductie op de toegangsprijs (legitimatie verplicht). Parkeren is gratis. Ondanks dat we als organisatie veel kosten moeten maken kunnen we dankzij onze sponsoren toch een low-budget evenement voor u als bezoeker aanbieden. Ons uitgangspunt is dat u van het geboden programma geniet en het voor iedereen betaalbaar en dus ook door iedereen te bezoeken moet zijn.

We hopen vele bezoekers te mogen verwelkomen en te ontmoeten en wensen u allen een aangenaam verblijf op het Agrarisch Verleden Herleeft bij ‘Vleesboerderij Garritsen’ aan de Wolfstraat 5, 7227 DP Toldijk (halverwege tussen de dorpen Baak en Toldijk).

SPONSORING
Wilt u ons evenement sponsoren? Neem voor aanvullende informatie over allerlei vormen van sponsoring contact op met de heer Harry Schaars via de telefoonnummers 0481-424329 of 06-53891679 of per emailbericht aan h.schaars@otmv-gelderland.nl. Bij sponsoring kan ondermeer gedacht worden aan adverteren in het programmaboekje, naamsvermelding door de omroeper tijdens de showdagen, het plaatsen van een reclamebord of reclamedoek. We zijn met weinig tevreden en hanteren daarom een zeer aantrekkelijke prijsstelling voor de verschillende sponsorpakketten. Bedrijven die ons kosteloos materialen of diensten leveren, worden in overleg van een passend reclameaanbod voorzien.

VERSPREIDING PR-MATERIAAL / CONTACTEN MEDIA
De posters en eventueel ander PR-materiaal van ons evenement zijn vanaf eind maart beschikbaar. Wilt u ons als lid helpen met het verspreiden van het reclamemateriaal in uw omgeving dan kunt u dat melden en de benodigde formaten en aantallen per e-mail aan ons doorgeven. Geeft u daarbij aan of u de posters zelf komt afhalen of dat ze bij u bezorgd moeten worden. Het formaat van de poster is A4 en de flyers (strooifolders) die beschikbaar komen hebben het A5-formaat. We stellen het zeer op prijs indien u ons bij de verspreiding en het flyeren van het PR-materiaal in uw eigen regio behulpzaam wilt zijn. Wilt u posters of strooifolders aanvragen klik dan op PR-materiaal om ze per e-mail te bestellen. Het AVH kleurenaffiche in PDF-formaat kunt u ook zelf printen en vermeerderen via de link AFFICHE.

Draagt u ons als media (dagbladen, huis- aan huisbladen, regiokranten, radio, TV, enzovoort) een warm hart toe? Uiteraard hopen we dat en zijn we daar heel erg blij mee. Voor allerhande vragen over ons evenement of het maken van een afspraak voor een interview kunt u contact opnemen met onze voorzitter Marc Hettinga via telefoonnummer 06-51680409. Hier kunt u ons PERSBERICHT als PDF-bestand downloaden en uitprinten.

BELARUS (THEMAMERK) HISTORIE
Minsk Tractor Works (MTZ) is de grootste tractoren fabriek ter wereld. In Nederland praten we over de Belarus (betekent Wit-Rusland) fabriek, maar eigenlijk heten de tractoren MTZ.

mtz-7 (1958)
MTZ-7 (1958)

De eerste echte tractor kwam in 1953 van de band, dit was de Belarus MTZ-2. Tussen 1957 en 1960 werden er meer dan 10 modellen ontwikkeld. In 1961 kwam de eerste tractor van 55 pk. Dat was een grote stap voor de fabriek.

Een nieuwe motor werd ontwikkeld voor de zwaardere types. In 1958 rolde de 100.000e tractor van de band. Ook werden er prijzen gewonnen met de Belarus tractoren. De TDT-60 heeft een eerste prijs gewonnen en de MTZ-5M en de MTZ-7 kregen waardevolle waarderingen.

In 1960, 61 en 62 kreeg de fabriek veel diploma’s van de Russische Economics Archievements Exhibition. In Leipzig kreeg het type MTZ-52 in 1966 een gouden medaille.

In 1972 rolde de miljoenste tractor van de band en in 1974 werd de MTZ 80 gelanceerd, gevolgd door de MTZ 82. Op 26 maart 1984 rolde de 2-miljoenste tractor van de band.

In de klasse van 50 – 140 PK heeft de fabriek 22 modellen. In de klasse van 20 – 35 PK zijn er 6 modellen. Verder maken ze minitractoren, agrarische machines, vrachtwagens etc.

Wij roepen alle BELARUS bezitters op om met hun trekker naar de jubileumshow te komen en hopen een flink aantal BELARUS tractoren te kunnen presenteren (voor opgave Belarus-deelnemers zie verder hieronder) .

Namens de themacommissie, Henk Gerritsen.

INFORMATIE T.B.V. DEELNEMERS AAN DE SHOW HET AGRARISCH VERLEDEN HERLEEFT (AVH) / ONDERDELENMARKT / MINIATURENMARKT / OLDTIMER TREKKERTREK

MTZ-2 (1953)
MTZ-2 (1953)

Reserveringen
Dit jaar is er weer het buffet op de zaterdag, in de vorm van een grote BBQ inclusief salades en sauzen, voorafgaand (vanaf 19.00 uur zaal open) aan de feestavond (vanaf ± 20.30 uur). Het BBQ-vlees wordt bereid door een aantal gerenommeerde koks, zodat u zelf de handen vrij heeft en volop kunt genieten van het gebodene. Ook kan er weer worden gekampeerd. Per deelnemer kan er één kampeerplaats worden gereserveerd voor maximaal vier personen die mogen overnachten.

Marktplaatsen zijn uitsluitend na aanmelding beschikbaar. Marktlieden kunnen weer kiezen uit kraamplaatsen (OTMV levert de kramen) en/of grondplaatsen, per plek van 6 meter lengte voor een vast bedrag ongeacht het aantal dagen (kraamplaats 15,00 euro per plek en grondplaats 7,50 euro per plek). We willen deelnemers aan de leden- en onderdelenmarkt er op wijzen dat er geen mogelijkheid is om van een indoorruimte gebruik te maken. Indien u kramen reserveert dan worden die door de organisatie geleverd. Marktlieden die andere waren aan willen bieden dan aan onze hobby gelieerde producten en artikelen dienen dat vooraf in overleg met de organisatie van het AVH te doen.

Dit jaar gaan we ook weer met het oldtimer trekkertrek verder. De groep ‘Trekkerspoor’ uit de regio Megchelen zal ons daarbij met de sleepwagen en raad en daad bijstaan. Voor het meedoen aan trekkertrek wordt een bijdrage gevraagd te voldoen bij het wegen. In principe is de zaterdag bedoeld als oefendag en de zondag als wedstrijddag. De reglementen voor oldtimer trekkertrek zijn ook via de inschrijfpagina van deze site te raadplegen. Ook het materieel voor oldtimer trekker-trek dient voorafgaand aan het evenement te worden aangemeld en zal na toestemming en bevestiging door het bestuur worden toegelaten! U dient op het opgave-formulier aan te geven of u aan trekkertrek wenst deel te nemen en in welke gewichtsklasse(n). Indien u zich schriftelijk aanmeldt, dient u in een aparte bijlage aan te geven aan welke klassen u wenst deel te nemen en met welke trekkers. Vlak voor aanvang van het evenement worden de startlijsten met nummers bekend gemaakt en op deze site weergegeven. U kunt hier alvast een BLANCO STARTNUMMER uitprinten, met een stift van uw startnummer voorzien (zodra de startlijsten bekend zijn gemaakt) en alvast thuis goed zichtbaar aan beide zijden op uw trekker bevestigen.

Feestavond
Op zaterdagavond is uiteraard weer de traditionele FEESTAVOND. Kom massaal, ook uw (anders toch maar thuis achterblijvende) familieleden en kennissen zijn van harte welkom.

Hoe geeft u zich op?
Deelnemers aan het AVH kunnen zich via de link DIRECTE OPGAVE VIA INTERNET aanmelden (geniet de voorkeur). Wilt u het formulier liever rustig thuis samen aan de keukentafel invullen? Download dan het opgave-formulier via de link OPGAVE PER POST. Print het formulier uit, vul het volledig in en stuur het per post op (adres staat op het formulier). Deelnemers zonder internet kunnen op werkdagen tussen 18.30 en 20.00 uur om een opgave-formulier bellen met Gerard Rabeling, via telefoonnummer 0314-684725. Het formulier wordt u dan z.s.m. ter invulling per post toegezonden.

mtz-5 (1957)
mtz-5 (1957)

Termijn indienen opgave
Indien u in het opgave-formulier ook (één of meerdere van) de hierboven genoemde reserveringen wenst op te nemen dan moet het opgaveformulier uiterlijk op 9 mei 2014 bij ons binnen zijn. Ook dient het verschuldigde bedrag op IBAN: NL56RBRB0916947688 (onder vermelding van opgave AVH-2014 en uw naam, adres, postcode, woonplaats en deelnemersnummer) per 9 mei 2014 zijn bijgeschreven. Aanmeldingen en reserveringen die na deze datum bij ons binnen komen kunnen niet meer worden gegarandeerd. Vol is vol!

Reglementen
Hieronder zijn de koppelingen geplaatst die u kunt aanklikken om de verschillende reglementen te kunnen inzien. Lees ze aandachtig door, zodat u van tevoren weet waar u aan toe bent en wat u eventueel voor uw komst nog moet regelen.

1. Deelnemersreglement

2. Campingvoorwaarden

3. Campingovernachtingsreglement

4. Oldtimer trekkertrek reglement

Hoe informeert u belangstellenden over welk materieel u meegenomen heeft?
Geef uw materiaal correct en op tijd door, zodat het goed in het programmaboekje wordt opgenomen. U kunt van tevoren thuis ook al vast een materieelkaart met de technische gegevens en de naam van de eigenaar invullen, die u bij aankomst zichtbaar voor het publiek aan het meegebrachte materieel kunt hangen. Via de koppelingen stationaire motoren, tractoren en overig (voor bijvoorbeeld werktuigen en andere vermeldenswaardige zaken) kunt u de gewenste kaarten die u wilt invullen downloaden en uitprinten. Deelnemers die zich vóór 3 mei 2014 opgeven worden met het opgegeven materieel tevens in het programmaboekje opgenomen.

INFORMATIE DEELNEMERS (AVH) THEMA BELARUS
Voor deelnemers die aan het thema BELARUS medewerking verlenen geldt in principe hetzelfde als hiervoor omschreven. Alleen vragen we de deelnemers die in het bezit zijn van één of meerdere speciale exemplaren van het themamerk vriendelijk zich ook even aan te melden bij Henk Gerritsen 06-47329572. Henk Gerritsen coördineert met een team vrijwilligers het thema en zorgt voor de terreinindeling van uw thematrekkers. Het tentoon te stellen materieel moet wel van het jaar 1980 of ouder zijn.

Heeft u als BELARUS-kenner belangstelling om dit thema mee te helpen organiseren, neem dan s.v.p. ook contact op met Henk Gerritsen.

INFORMATIE DEELNEMERS OLD TRANSPORT ACHTERHOEK
Voor deelnemers die met oldtimer vrachtwagens medewerking verlenen namens de vereniging Old Transport Achterhoek geldt in principe hetzelfde als hiervoor omschreven voor onze OTMV-deelnemers. Old Transport deelnemers zijn ook oldtimer deelnemer en kunnen na het aanklikken van die keus op de AVH-inschrijfpagina hun materieel aangeven. Het enige verschil is dat de Old Transport deelnemers zich als gast op uitnodiging van het bestuur in kunnen schrijven. Bij Vleesboerderij Gerritsen gaan we samen weer een gezellig evenement neerzetten. U kunt van dezelfde geboden faciliteiten gebruik maken als onze leden, dus wilt u bijvoorbeeld aan het buffet meedoen dan dient u dat vooraf via de inschrijving aan te geven. Ook bent u van harte welkom op onze feestavond.

VERBLIJF EN OVERNACHTEN BEZOEKERS / GASTEN
In de omgeving van het evenemententerrein zijn tal van campings gelegen. Dit zijn onder andere IJsselstrand (Doesburg www.ijsselstrand.nl), Zwarte Schaar (Doesburg www.zwarteschaar.nl) en Dorado Beach (Olburgen www.doradobeach.nl). Indien u als bezoeker of gast (dus niet-deelnemers) wilt overnachten in de omgeving van het showterrein dan kunt u contact opnemen met de camping van uw keuze. Wilt u daar tijdens het AVH een verblijf boeken en/of overnachten wees er dan op tijd bij. Ga voor verdere info of internet-boekingen naar de website van de desbetreffende camping.

Op ons eigen terrein kunnen uitsluitend deelnemers aan het AVH in aanmerking komen voor een campingplaats om te overnachten.













« Terug naar de agenda