Boerendag

Bekijk de website

Rijsbergen

2 augustus 2014

Toegevoegd door

Beschrijving Boerendag Rijsbergen

De Boerendag Rijsbergen wordt in 2014 gehouden op zaterdag 2 augustus en wordt elk jaar op de eerste zaterdag van augustus heel druk bezocht. Duizenden bezoekers komen dan naar Rijsbergen t voor een echt Brabants afwisselend en gezellig dagje uit voor het hele gezin. Een dag later zondag 3 augustus is er een classic & oldtimerday met oude tractoren.

Korte samenvatting van het Boerendag programma: Folklore, het Boerenleven van 60 jaar geleden - historische optocht met zware trekpaarden - kermis - straattheater - braderie - exposities - oldtimer tractoren - veteranensportdag - vliegerdemonstraties - kalfjes voorbreng-wedstrijd door kinderen - schapen- en ponykeuring - snuffelmarkt - kleindierententoonstelling - bordercollies - zeer spectaculaire shows met paarden, honden, etc. - volksdansen en muziekgroepen - grote feesttent en gezellige terrasjes.

Steeds op de eerste zaterdag in augustus vindt in het Brabantse Rijsbergen de boerendag plaats. De Boerendag biedt u voor een vriendelijke toegangsprijs van € 4,00 p.p.* veel bekijks, een leerzame en een volle dag plezier vanwege de vele activiteiten die gehouden worden. (*kinderen tot 12 jaar en bezoekers in traditionele klederdracht hebben gratis toegang). De Boerendag is van 10:00 uur tot 17:30 uur. Een sociaal-culturele manifestatie waar boer en burger dichter bij elkaar komen. De Boerendag is erg aantrekkelijk voor kinderen. Ze kunnen onder andere dieren knuffelen en er is voor hen een circustheater en een nostalgische kermis. Voor slechts 2,50 Euro kan men een hele dag genieten van deze kermis. In zijn soort is de boerendag uniek. Ruim 600 dieren van de Boerderij. Er zijn shows en keuringen. Authentieke wagens, karren en landbouwwerktuigen worden met zware trekpaarden aangespannen. Honderd oude landbouwtractoren rijden aan het oog voorbij en stationaire motoren ziet en hoort u ronken. Ook vroeger bestond techniek. U ziet boeren oogsten, dorsen en ander werk doen dat met hun beroep te maken heeft. Op de boerderij is er altijd wat te doen. Hoe bracht de boerenjeugd 60 jaar geleden de vrije tijd door? Meer dan 300 personen laten dat zien. Op de Rijsbergse Boerendag, die internationaal getint is, treden volksdansgroepen, gilden en muziekgezelschappen op. Er is een expositie waarbij tot ver in de tijd van het boerenleven wordt terug gegaan. De Boerendag van Rijsbergen, telkens op de eerste zaterdag van augustus, is dan één dag een levend openlucht museum. Wat niet ontbreekt is de jaarmarkt. Rijen met kramen omzomen de terreinen. U kunt er allerlei figuren tegen komen zoals een marskramer, scharensliep, straatmuzikant of clown zoals dat vroeger op de markten het geval was. Pluimvee, konijnen en andere kleine dieren. Op de markt is het er allemaal. In vergelijking met de prijzen van pretparken en andere evenementen zijn die van de consumpties op de Boerendag behoorlijk laag. Uw vervoermiddel kunt u bovendien gratis op de parkeerterreinen stallen. De Boerendag is een echt gemoedelijk en gezellig Brabants dagje uit. Een uitstapje voor het hele gezin! Dit grootschalig evenement wordt georganiseerd door de Stichting Boerendag. Allemaal vrijwilligers. Het zijn er circa 700 die op de Boerendag in touw zijn om de duizenden bezoekers te vermaken. Het bestuur heet u de 1ste zaterdag van augustus in Rijsbergen van harte welkom.

Zondag 3 augustus 2014 staat er een geheel nieuw evenement op de zondag na de Boerendag op stapel: de Classic & Oldtimerdag. Een gezellige dag om op een leuke manier kennis te maken met oldtimer tractoren, stationaire motoren en klassieke auto’s, motoren en scooters. Tal van activiteiten, zoals defile’s, wedstrijden en een ruilbeurs werden georganiseerd. De auto’s werden gepresenteerd op een catwalk met deelnemers in bijpassende kleding. Verder zal er een mini-kermis, gezellige terrasjes en een feesttent met muziek optredens zijn.

« Terug naar de agenda