12e museum overzichtstentoonstelling

Bekijk de website

Zuiderdiep 522, Valthermond (Dr)

9 juni 2014

Toegevoegd door

Beschrijving 12e museum overzichtstentoonstelling Valthermond (Dr)



De jaarlijkse Historische Veenkoloniale en McCormick Landbouw Show wordt weer gehouden
7, 8 en 9 juni 2014 aan het Zuiderdiep 522 te Valthermond (Drenthe)

Voor de 12e keer organiseert het “Tractor en Werktuigen Museum Drenthe” in Valthermond (Dr) de grote tentoonstelling die wordt gehouden op 7, 8 en 9 juni 2014, openingstijden van 10:00 tot 17:00 uur.

Thema dit jaar: De smederij.

De bezoekers kunnen tijdens de show de diverse binnen en buiten opgestelde tractoren en werktuigen bekijken.

Op beide dagen worden smeed demonstraties gegeven in de authentieke smederij. Verder zijn er demonstraties van draaiende zelfbinders, maaidorsers en regelmatig worden tractoren ‘aangeslingerd’.

Korte filmpjes van vroeger zullen worden vertoond en de kinderen kunnen zich vermaken in de speelhoek. Er is tevens een tentoonstelling over de vervening in de Veenkoloniën.

De expositie vindt plaats in en om de in 50-er jaren oude staat teruggebrachte smederij en werkplaats, waarin zich nog veel van de oude apparatuur bevindt.
Te zien zijn o.a. veenkoloniale landbouwmachines van voor en na de 2e Wereldoorlog, zoals zelfgemaakte ploegen, eggen en schoffeltuigen.

Voorts omvat de collectie een grote McCormick-Deering / International Harvester / Farmall (IHC) verzameling, waaronder tractoren, zelfbinders, combines, ploegen, maaimachines, stationaire motoren en oude miniaturen.

Tot volgend jaar tijdens het eerste weekend van juni 2015.

« Terug naar de agenda