Historisch festival.

Bekijk de website

Butzelaarstraat 60, Luttenberg (ov)

28 juni 2015

Toegevoegd door

Beschrijving Historisch festival. Luttenberg (ov)

400 oude trekkers, auto's, oude brommers, aantal historische vrachtwagens en andere oldtimers zijn de ingrediënten voor het Historisch Festival dat elke op de laatste zondag van juni plaatsvind. in 2015 is dit op zondag 28 juni. Deze dag wordt gepresenteerd bij Sallands Landbouwmuseum Laarman in Luttenberg nabij Raalte. Deze dag wordt weer een historisch schouwspel. Het Luttenbergse festival behoort inmiddels tot de top drie van historische festivals in Noord- en Oost-Nederland.

Rond het middaguur maken de oldtimers een toertocht door de omgeving van Luttenberg. Voor toeschouwers is dit een mooie gelegenheid om de voertuigen uit vervlogen tijden in Salland te bekijken. Daarnaast is een groot aantal oude landbouwwerktuigen uit het museum in het weiland tegenover het museum opgesteld. Hiermee worden diverse demonstraties gegeven, zodat je een beeld krijgt van hoe het er vroeger aan toe ging rond het boeren erf. Misschien komen enkele grote stoommachines en stationaire motoren naar Luttenberg die van ver af aan te horen sissen en pruttelen zijn. Voor de echte liefhebber is dit de dag om het verleden te proeven. Ook zijn er standhouders aanwezig met o.a. diverse onderdelen en gereedschappen voor oldtimers.

Na het succes van vorige jaren is misschien weer een grote boerenveiling. De veiling zal dan om 14.00 uur beginnen, waarbij allerlei attributen van rond het boerenerf worden aangeboden. Ook kunnen alle eigenaren van oude trekkers de trekkracht van hun oldtimer meten.

Ook het ouderwets zagen van grote bomen tot planken of balken vindt weer plaats. De oude smederij en authentieke timmerwerkplaats van het museum zijn de gehele dag toegankelijk en in gebruik. Ook is het museum, gevestigd in een voormalige maalderij de gehele dag geopend . In de gewelven van het museum bevindt zich een ambachtelijke kaarsenmakerij. Erg leuk voor de kinderen om zelf een kaars te maken. Gezellige sfeermuziek en trekharmonicaspelers zorgen voor een gezellige sfeer rondom landbouwmuseum de Laarman.

Op het terrein van het museum zijn ook oude bromfietsen te bekijken en op het terrein tegenover het museum vindt men o.a. auto's, tractoren, landbouwmachines, trucks en enzovoort.

De entreeprijs voor het historisch festival bij Museum De Laarman bedraagt € 5,00 per persoon (inclusief toegang tot het landbouwmuseum). Kinderen onder de 12 jaar onder begeleiding hebben gratis toegang.

Deze zondag is er ook een groot Straatkorenfestival en een braderie in het centrum van Luttenberg. Dit is op loop afstand van het Historisch festival.

Adres museum:

Sallands Landbouwmuseum Laarman
Butzelaarstraat 60
8105 AR Luttenberg
www.delaarman.nl

Meer informatie Gé Koenjer:
E-mail: ghakoenjer@hetnet.nl of GHAKoenjer.1@kpnmail.nl
Tel: 06-13 47 06 83







« Terug naar de agenda