Dorsdag

Bekijk de website

Butzelaarstraat 60, Luttenberg

18 oktober 2014

Toegevoegd door

Beschrijving Dorsdag Luttenberg

Tegenover Landbouwmuseum Laarman Butzelaarstraat 60 te Luttenberg (nabij Raalte) wordt op zaterdag 18 oktober 2014 weer de jaarlijkse Dorsdag gehouden. Deze dag gaan vrijwilligers van het museum Rogge dorsen met een oude dorsmolen. Teven zijn er diverse activtijten rondom het museum.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zaterdag 18 oktober 2014 vanaf 13:00 uur gaan vrijwillgers tegenover landbouwmuseum “De Laarman”in Luttenberg weer dorsen met de oude dorsmachine. Als U een stukje nostalgie wilt meemaken uit vroegere jaren kom dan naar Luttenberg De dorsmachine, die ze hebben, werd destijds gebruikt door de werktuigenvereniging “Haarle maar ook Dalfsen en Omstreken”. Dit jaar willen ze de kinderen er ook bij betrekken, zodat ze samen met pa en ma, opa en oma kunnen komen kijken; zij mogen met strobalen allerlei kunstwerken bouwen; bij mooi weer komt er ook een oude combine, waar de kinderen op mogen klimmen. Ze kunnen een emmer meenemen om stro voor hun konijn of cavia in te doen. Dit jaar mogen ze ook nog knollen trekken en mee nemen naar huis en een stukje meerijden op de trekker.

Buiten de dorsmachine demonstreren ze ook de wanmolen, die het kaf van het koren scheidt en we laten de hekel zien de voorloper van de dorsmachine. De dorsmanifestatie vindt plaats tegenover het lanbouwmuseum en de toegang is gratis. Daarnaast kunt U ons museum bezoeken waar nu een prachtige expositie is; ook de ambachtelijke kaarsenmakerij en de smederij zijn deze zaterdag de gehele dag geopend .De entree voor het museum bedraagt
€ 5,– en kinderen € 2,50. Kom zaterdagmiddag 18 oktober 2014 voor een gezellig dagje uit om herinneringen aan vervlogen tijden op te halen naar Luttenberg.



« Terug naar de agenda