Historisch Vervoer

Bekijk de website

Heerbaan 103, Millingen aan de Rijn

3 juli 2016

Toegevoegd door

Beschrijving Historisch Vervoer Millingen aan de Rijn




Zondag 3 juli 2016 is er weer de 29e editie van Historisch Vervoer Millingen a/d Rijn.

Hoe het allemaal begon!

Voor de vaste bezoekers van de website www.historischvervoer.nl is het een bekend gegeven dat ons evenement al heel wat jaartjes draait. Dit tot groot plezier van de deelnemers, de organisatie en onze groep medewerkers met inmiddels meer dan 44 personen. Er wordt elk jaar weer met veel genoegen op die mooie dag terug gekeken. Kijkt u voor een impressie van de 15 jaar MOKT en inmiddels alweer 9 jaar Historisch Vervoer in het hoofdstuk foto-archief van de website www.historischvervoer.nl.

Hieronder nemen wij u mee naar een stukje waardevolle geschiedenis van Millingen a/d Rijn.

In 1988 startte het 1e Millings Oldtimer en Klassieker Treffen (MOKT) te Millingen a/d Rijn. In de stromende regen toonden 38 deelnemers hun voertuig. Na deze dag was het evenement niet meer te stoppen en groeide het evenement uit tot landelijke bekendheid met 250 deelnemers. Na het 15e jaar stopten drie van de zes organisatoren met hun werkzaamheden voor het MOKT. Dit betekende het einde van 15 jaar Millings Oldtimer en Klassieker Treffen...Na enkele maanden werden echter de voorbereidingen getroffen voor een nieuw evenement voor de 1e zondag in juli: Historisch Vervoer te Millingen a/d Rijn. Deels een nieuwe opzet en een nieuwe locatie op de Rijndijk. Het evenement werd in het 1e jaar groter dan van te voren bedacht kon worden; meer dan 250 deelnemers. De locatie bleek in de praktijk echter tegen te vallen en voor het 2e Historisch Vervoer werd in 2004 terug gegrepen naar het oude recept: het centrum van Millingen aan de Rijn.

Het doel van een dag Historisch Vervoer is om deelnemers met een voertuig (vrachtauto, personenauto, tractor, motor, bus, bromfiets etc) tot en met bouwjaar 1975 een onvergetelijke dag te bezorgen. Deelnemers betalen inschrijfgeld en krijgen daarvoor een geheel verzorgde dag inclusief lunchpakket.

De dagindeling van het evenement Historisch Vervoer ziet er ongeveer als volgt uit: omstreeks 08.30 uur ontvangst op een passende locatie buiten Millingen a/d Rijn waarna aansluitend een toertocht naar Millingen a/d Rijn. Aankomst Millingen a/d Rijn omstreeks 12.30 uur waarna het middagprogramma van start gaat. Dit middagprogramma heeft ieder jaar een andere invulling. Een aantal vaste ingrediënten zijn: een onderdelenmarkt, muziek, demonstraties en veel publiek. In 2009 kwamen naar schatting meer dan 8000 bezoekers die allemaal gratis toegang hadden!! Kijk in het hoofdstuk Geschiedenis naar de vele attracties die de afgelopen jaren de revue passeerden.

Tot ziens op de eerste zondag van Juli.

« Terug naar de agenda