oudlunterse Dag

Bekijk de website

dorpstraat , lunteren

27 augustus 2016

Toegevoegd door

Beschrijving oudlunterse Dag lunteren

De Oud-Lunterse Dag is sinds 1977 een jaarlijks terugkerend dorpsfeest in Lunteren. In dat jaar bestond de Lunterse Muziekvereniging Kunst Na Arbeid 70 jaar en organiseerde de vereniging toen een groot volksfeest met een boerenbruiloft. Hieruit is de Oud Lunterse Dag ontstaan.


Het toeristische feest vindt plaats op de laatste vrijdag en zaterdag in augustus. De Oud-Lunterse Dag is goed bekend in de regio en trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers. Veel Lunteranen en niet-Lunteranen verschijnen die dag in traditionele boerenkleding. Tevens worden veel straten versierd. De Oud-Lunterse Dag wordt georganiseerd door de O.L.D.-commissie die geholpen word door vele vrijwilligers van o.a. verenigingen als Scouting Lunteren en de E.H.B.O.


De activiteiten verschillen van jaar tot jaar, maar terugkerende elementen zijn het volkstoneel en het Groot Arfhuus op vrijdagavond en een braderie (groote braoderie), een optocht (de Reutemeteut) en een ringrijwedstrijd op zaterdag. Ook wordt jaarlijks de Bovenste Beste Burger gekozen
« Terug naar de agenda