De achteras met remtrommel en oude remvoering.. Foto is geplaatst door Yannic-Fendt 102S op 05-12-2009 om 18:32:00, met 8 reacties.

Fendt 102 S

Yannic-Fendt 102S
De achteras met remtrommel en oude remvoering.

Reacties

willem007
Hey Yannick,

Ik zou ook de remmen moeten vervangen bij mijn fendt 106,
waar bevindt de remtrommel zich, is dit links in het blok naast de plaats waar je je wiel monteert of zit ze rechts over de as die naar het differentieel gaat.
Indien de remvoering rechts op de as zit dan moet heel de as uit het differentieel getrokken worden, verzakken hierbij de tandwielen in het differentieel of kan men dit voorkomen. Ik wil niet zoals bij jou heel de traktor opengooien om deze terug correct te plaatsen.
Kan jij me je werking en ervaring is doorgeven?
Dank bij voorbaat
Fendttrisixfan
@willem007
is niet moeilijk hoor, je moet gewoon de linkse en rechtse trompet demonteren en dan kan je direct aan de remmen, als deze vernieuwd zijn kan je de trompet er zo terug tegen aan schroeven
willem007
Blijkbaar heb ik iets over het hoofd gezien, ze zitten rechts over de as die in het differentieel gaat, ik merkte te laat dat je remvoering een inwendige vertanding heeft.
Maar je mag me nog altijd jouw werking en ervaring doorgeven.
willem007
Wat bedoel jij juist met de trompet is dit heel het geheel zoals bovenstaande foto of het losse gedeelte dat voor het hele blok ligt
jmos
Quote @willem007:
Wat bedoel jij juist met de trompet

de trompet zit tegen de achterbrug aangeschroefd. deze kun je er zo afhalen. de achterbrug is een rechthoek en daar zitten de trompetten tegenaan geschroefd en daar zitten de wielen weer aan.
Fendttrisixfan
@willem007
de trompet is het hele deel 😉
jmos
@willem007
trouwens wel uitkijken dat het differentieel je niet verzakt. zoals bij de vorige foto aangegeven is. (klik aan de rechterkant maar op vorige) hoe je dit kunt voorkomen moet je maar in het topic vragen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 102 S ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!