Foto van een Fiat Someca 612, bezig met dumperen.Hoe sleut ik deze Startmotor aan??. Foto is geplaatst door nixke op 29-03-2011 om 20:17:42, met 7 reacties.

Fiat Someca 612

nixke
Foto van een Fiat Someca 612, bezig met dumperen.
Hoe sleut ik deze Startmotor aan??

Reacties

IH-Jansen
Aan die grote dikke de plus rechsteeks vanaf de accu
die rechts onder de massa
en dan een van die andere zou van het contactslot moeten komen (12v) dus moet je even kijken waneer dat die rond gaat als je op een van de 2 stroom zet
zou ik zeggen 😉
1300power
De dikke geisoleerde aansluiting is de plus.
de twee dunnen zijn van het start relais.waarvan een aangesloten via start schakelaar. de ander aan massa. maar kan ook via de aansluiting van de koolborstels van de gelijkstroom dynamo.dan kan de trekker niet meer starten als deze loopt.teminste als de dynamo bijlaad. want dan is aarde via de borstels plus geworden zodat het relais niet meer werkt als men de trekker wil starten.
fiatfan
Op de latere types waar deze startmotoren op zitten (550, 850 oa.) zitten maar 2 aansluitingen, want die maakt massa tegen het blok.
1300 power heeft gelijk. die linkse is de accuplus en die 2 dunne moet je even proberen. zorg dat de accuklemmen niet vast zitten, als hij dan blijft starten kun je meteen de accupool losgooien.. ik denk dat die rechtse dunne naar het startschakelaar gaat, want dat is bijna altijd 50, en volgens mij zou daar 50 kunnen staan.
nixke
@IH-Jansen
@1300power
@fiatfan

Die dikke is de plus (30) Daar gaat een kabel van de accu naar die aansluiting en daar zit ook een kabel aan die naar het dashbord gaat.
Die rechtse kleine (50) gaat naar de druk knop.
Die drukknop zit ook vast aan die plus kabel die naar het dashbord gaat.
Die linkse aansluiting is de massa.

Maar... Welke kabel moet naar die kleine linkse (61)???
1300power
Volgens mij is 61 een dynamo aansluiting. zoals ik al zij.dit is een start beveiliging waneer de trekker al loopt.deze maakt aarde via de koolborstels van de dynamo als de moter niet draaid.als de moter draaid word dit laadspanning.en werkt het startrelais niet meer. als je alleen 50 aansluit via start schakelaar werkt de startmoter niet. wel als je 61 bij de massa houd.daarom liet men deze via de dynamo lopen
nixke
Het is gelukt!
Ik heb mij startmotor laten reviseren, en goed aangesloten. Niks aan nr. 61
Nu start hij perfect!!
Bedankt 😛

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat Someca 612 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!