Foto van een Veenhuis Giertank, bezig met bemesten.. Foto is geplaatst door me op 31-03-2011 om 19:20:06, met 62 reacties.

Veenhuis Giertank

me
Foto van een Veenhuis Giertank, bezig met bemesten.

Reacties

NHtvt135
Alleen even verzetten zeker?
caseforelife
Ha ha aan je foto's te zien gebruiken jullie die giant shovel net zo makkelijk as trekker
me
Effe bok, cultivator en spreidplaat erop zetten! Het land op gaat niet nee 😄!
Jarno1h
Kijk ziet dr goed uut zo thometje 😄
me
Zelfde idee he, had m al tijdje klaar moest alleen nog keer aflassen en me broertje schilderen 😄! .. Trouwens morgen nog pilsje doen ?
NHtvt135
@me
Dacht al, over het land zal wel niet gaan....
VARIOTMS
Ziet er goed uit, mooie vaste tand ervoor degelijke en simpele oplossing
guldner75
Morgen naar school thom ?
ziet er goed uit!
DESLAGERURRE
Super thom ! lijkt goed 😃
MaartenMandemaker
Kan perfect zo, mooie tank is het ook, ziet er netjes uit
me
Goed en goedkoop idd ja .. Althans hoop dat het goed werkt 😄! Beetje puntje dat hefarmen vrij laag zitten, kan straks maximaal 15 a 20 cm diep trekken .. Vaste tand gaat al niet al te hoog. En onderaanspanning op de vaste tand lassen was ook niets, dan kan je hem met lostrekken niet meer tot het frame doen achter de trekker.

Dank u allemaal 😄! Tank is idd nog redelijk netjes, van dichtbij iets minder als hier vandaan hoor, maar voor t geld mogen we niet klagen 😄!

Daaf : Morgen vrij 😄 !

Caseforlife : Ding maakt ook iets minder of net zoveel uren als de jd .. 😄!
DESLAGERURRE
15/20 cm ???????? wou je diepwoelen met dat ding of zo ? :lol:
DESLAGERURRE
9 tanden trouwens ?
me
Ja denk max 15 cm .. Als beetje diep gaat wortd inhoud van tank miss wat groter als die beetje uitrekt 😃 !

9 tands idd, konden we toenertijd geschikt kopen op marktplaats .. Boer met 3 bunder bouwland en 2x de stoppel ermee had losgetrokken met zijn valtratje 505. En daarna keurig in de olie zette! Kosten toen nog geen 1000 euro .. MAar goed ook 9 tands voor de deutz, ding trok m ook maar net 20 cm diep .. ( Trok geen frikandel van het bord af ) .. Dat is met de deere ander verhaal 😄!
DESLAGERURRE
Nou ik kan je zeggen .. bamby krijgt het zwaar 😃
eddie
Mooie oplossing 😄 20 cm ? das toch nie nodig, hier doen de meeste het bouwland net op 10 cm, dat de mest er net onder zit, als je het land los wil hebben moet je het denk ik toch even met de trekker doen kun je ook direct 30/35 cm ja.
MaartenMandemaker
Hehe ja als je zo diep wilt en dan ook nog een beetje gang wilt maken gaat dat niet lukken ben ik bang 😛. Had hier de 6140 voor de 6 kuuber met 3 meter stijvetand, dat ging mooi tot zo'n 10 km/u. En die trekker zat ook tegen de 100 pk.
me
Ja oke, maar met 60 kub de bunder moet je wel 10 cm doen .. En 20 cm is ook met iets insporing inbegrepen .. zeg maar dat rol afstel op 10 of 15 cm maximaal .. dan sproeit die er ook net onderdoor. Vandaar ook de bok, aanspanning cultivator iets hoger anders is het laag zat op de weg. Zo kloppen de verhoudingen aardig 😄!

Zal er wel aardig aan snorren ja, niet te gek doen voordat hele hef onder tank vandaan trek! Trekker heeft goeie 100 pk 😄! gaaf 98 aan stomp, maar tankje rolt in verhouding ook niet bepaald licht dus ja .. 😛
DESLAGERURRE
Ik weet niet hoe ligt zandgrond jullie hebben maar die rol werkt dan ook tegen he 😉
me
Bouwland is vrij laag gelegen, komt om die rede ook altijd super goede mais af .. Maar die rol is wel mooie diepte instelling ( mooier als loopwielen vindt ik ) En kwa resultaat kan het ook nooit kwaad... Was beetje bang dat die met rol ging klapperen in de trekhaak maar dat doet die niet bij lege tank:)!
DESLAGERURRE
Valt mee hoor .. die sleufkouter is zwaarder 😉
eddie
60 kuub der bunder ? zo das ook wel genoeg of nie ? 😃
Koe
Hebben we hier ook gedaan, land mag wel wat hebben hoor 😛
Pascal
70 kuub/bunder hier 😄
Koe
Genoeg is genoeg :lol:
RooieRood
Mooi tankie, wel jammer dat je nu niet weer aan de eisen van de wet voldoet als ik zo kijk.
eddie
Derogatie dan of nie ?
huub
@me

Quote:
kan straks maximaal 15 a 20 cm diep trekken

Heb je al eens gezien hoe diep loonwerkers er door gaan? nog geen 10 cm, als je aan het oppervlak maar geen mest kan zien is het goed..
huub
@RooieRood

Quote:
jammer dat je nu niet weer aan de eisen van de wet voldoet als ik zo kijk

Hoezo niet? dit is één werkgang..
ford8630power
Inderdaad, 1 werkgang dus ze kunnen je niks 😉
huub
Moet je op deze manier een dubbelwerkende afsluiter hebben?

Het lijkt me dat als je volgordeventiel niet helemaal meer zuiver is dat een enkelwerkende afsluiter langzaam dicht zakt..
wibe
Wij gaan er ook een 5 cm door ofzo, veel meer niet. is nergons voor nodig, als de mest maar onder de grond zit. wij hebben sinds vorig jaar zonder rol, en dan met kettingen boven aan de tank de diepte regeling. maar dan is het wel lastiger het onder te werken. de rol liep meestal vol met zand, en dan ging hij slepen.
wibe
Wij hebben ook een dubbelwerkende 3 weg kraan op de tank zitten, dat werkt ook altijd goed.
fendt-412
Is eens een proef geweest ergens op een proefboerderij. Deden ze ploegen met een eenschaar, de voor vol mest rijden en dichtploegen, op den duur 200kuub/ha en de mais gaf geen krimp 😛
Of alle mest benut wordt is een ander verhaal
huub
Zo'n verhaal ken ik ook Robert, pas boven de 400m3/ha heb je minder opbrengst..
Pascal
@Koe

Kalvermest hè; net water 😉
fendt-412
Heb ook wel eens gezien dat ze uit elk vak van de rol, dus waar een plaat tussen gelast is zegmaar. Een spijl is uitgeslepen, zodat er een groot gat ontstaat waar de kluiten makkelijk uitkunnen. Als je dat gat elke keer laat verspringen zal de rol er wel niet veel minder sterk van worden.
huub
Vollopen heb je normaal op zand geen last van, misschien dat het in combinatie met mest meer is, de cultivator op de rol laten lopen, zoals hier, is verreweg het mooiste..
wibe
Ja, bij ons leunde de hele bemester/cultivator op de rol, en als je het land dan van te voren al had losgetrokken liep de rol helemaal vool. eigenlijk moeten we een keer van die soort rollen aan van die veertanden er achter maken, als je snapt wat ik bedoel.? hebben ze bij ormel volgensmij ook.
wibe
Een stuk er uit slijpen overal lijkt mij ook niet wat, die rol word namelijk ook gebruikt voor land zaaiklaar maken 😃
fendt-412
Kun je dan niet beter na de tijd diep lostrekken als dat nodig is? Vraagt alleen maar extra vermogen om zon tank door het losse zand heen te trekken, grond komt veel minder vlak te liggen. Lijkt mij logischer om dat na te tijd te doen.
huub
Niet doen 😃 kost alleen maar geld..
wibe
Ja, hadden voor die tijd losgetrokken zodat de grond kon opdrogen. niet diep erdoor hoor, cm of 10 maximaal. maar dat vraagt wel donders veel extra vermogen met die kleine bandjes wie onder onze tank zitten. en omdat er geen rol meer achter zat, lag in de sporen de mest zowat op de grond, en tussen de banden zat het 10 cm in de grond. jammer is dat.
me
Rooierood : Dit mag gewoon volgens de wet, zolang het 1 werkgang is is het prima. Cultivator staat er toch en wat laswerk en 2e hands spreidplaat en gaan!

Rol is bij mij nog nooit volgelopen, troep van de randen om het asje bij het lager heb ik wel eens gehad dat is minder prettig. Gelijk weghalen anders ligt je lager er zo uit ..

Huub : Dit is gewoon enkelwerkende afsluiter met gasveer, zoals iedere tank dat heeft .. Dus de gasveer maakt hem dubbelwerkend. Hier zit een bedieningskast bij dus de trekker geeft constant olie. Volgens mij heeft dit blok geen gesloten middenstand, beetje jammer anders kon met 3 slangen ( heb ik begrepen ) Ls systeem van maken.

Vlak trekken doe je wel met ploegen en daarna zaaiklaar maken, natte plekken diep lostrekken heb ik nu 2 weken terug gedaan en over de vorst een keer .. Jammer dat najaar er niet opkonden want dan is het ook meteen goed.
RooieRood
Je hebt gelijk tom, heb het even nagezocht op de site van LNV, tis iddd toegestaan dit.
fendtjuh
Mooi Thom!

Broertje schilderen? Goed voor elkaar 😃
me
Helaas is de sleepvoet die achter de shovel staat straks eigenlijk wel afgekeurd ..

Ja die kan ook wel wat doen 😄 !
fendtjuh
Is dat ding dan zo versleten of wil jij het gewoon perfect hebben in jouw ogen met schijven? 😛
me
Echt netjes is die niet meer, en slangen keer tussenstukje tussen enzo .. Maar opzich heb de verdeler nog geen 1 keer vastgehad, uitloopjes wel paar keer..
Denk dat zolang we geen geemmer krijgen dat we het zo blijven doen, maar resultaat van een sleepvoet is bij 35 of 40 kub de bunder in het voorjaar niet echt om over naar huis te schrijven 😄! Het is niet heel verkeerd zoals tobroco/simko .. Maar slootsmidje of vredotje doet t gewoon 10x netter.
fendtjuh
Klopt ja, maar weegt dat op tegen alle nadelen? Ding is harstikke goedkoop zo, vrijwel geen onderhoud enz. Plus dat het voor de eerste snee wel de tijd heeft om weg te groeien, dat is anders in de zomer.

En er zijn zo ontzettend veel boeren die een sleepvoet gebruiken...
Uitloopjes hou je toch.
me
Das waar, dat is ook het geene wat we moeten meemaken. Tot nu toe lijkt het aardig te gaan, en aangezien die redelijk afgeschreven is maar prima functioneerd zal die nog wel effe blijven denk ik 😄! Of moet een goed bod krijgen ...

Ja opzich wil dit al beter als met gehuurde tobroco, snijd iets ( niet veel ) En kwakt t niet neer. Maar moet geen gezeur met aid krijgen anders eerste keer ons zelf voor de domme houden ..
fendtjuh
Och met de AID zal je geen problemen krijgen mits de streepjes niet breder zijn dan 5cm en min. 15cm uit elkaar zitten. En mochten ze wel breder zijn zou ik eens opnieuw gaan rekenen, want dan is het geen 40 kuub denk ik 😃
me
5 cm is toch vrij breed dan ist gauw een bende 😛! Maar gaat aardig tot nu toe, en op zandgrond moet je het straks de grond in werken he, officieel zeg maar ..
fendtjuh
Oja dat is wel waar inderdaad.
me
Maarja, zien wel hoe dat loopt! Denk opzich dat ze hier niet zo fel op zijn in verhouding tot simko's.
dx11
Ik ben benieuwd hoe dit gaat! Ziet er wel goed uit iig 😄
eddie
Nog ehm trug komen op die 60 a 70 kuub, ik vind dat nog wel veel, hoezo mag dat,, dat ligt toch ook aan de fosfaat waarde die in je mest zit, en heeft er mee te maken of je derogatie hebt toch ?
NH-Ford
Netties thom, al getest?
ben wel benieuwd of je rol ook redelijk schoon blijft of redelijk snel volloopt.
omdat mest toch beetje aan opp. blijft.
me
Ben zelf ook erg benieuwt hoe het gaat.. En of me laswerk het houdt maar dat zal wel aardig zitten denk ik ..

Rol zal wel meevallen met vollopen, vorig jaar ook met tobroco uitgereden tussen de groenbemester ( Blij dat niemand is wezen controleren ) Maar daarna ook gecultivatord .. En liep niets vol, net als eerdere jaren toen het nog met ketsplaat mocht.
NH-Ford
Aha, zal ook wel iets meevallen denk ik jah.
heb hem er toch afgegooid, wordt spulletje iets minder lomp 😉
hier moeten wij het mee proberen dit jaar
me
Net bezig geweest .. Werkt eigenlijk boven verwachting vindt ik! Effe het rubber verder opengesneden, leegrijden met 8 km/h .. Trekker trekt t prima ..

Lompheid van de rol valt me mee, zwenkt eigenlijk niet gek ver uit nu met rijden op de weg!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Veenhuis Giertank ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!