Foto van een Ford 7600, bezig met poseren. Lekker ingezeept.. Foto is geplaatst door fordfanaat op 29-04-2012 om 16:20:27, met 10 reacties.

Ford 7600

fordfanaat
Foto van een Ford 7600, bezig met poseren. Lekker ingezeept.

Reacties

fordfanaat
@ford5000 Hier een foto van iets meer volledige trekker, ander heb ik niet want de batterij was plat 😞

Maar er zullen er gerust nog volgen 😉

Als je ziet hoe mooi bij deze de lak terug komt vind ik spijtig om deze over te spuiten
SJB533
Zowel Dual Power als Load Monitor?
ford5000
@fordfanaat Nu ja, hij zou er altijd nog mooier van worden, maar zo kun je met deze ook zeker heel goed voor de dag komen.
Het is absoluut nog een zeer strakke trekker.
fordfanaat
@SJB533
inderdaad 😉
fordfanaat
@ford5000
Bedankt!
newholland6640
@SJB533

Wat is load monitor?
SJB533
@newholland6640
Stuk technisch vernuft mbt de hydraulische regeling.
jammermaarhelaas
@newholland6640

LoadMonitor is een trekkrachtregeling. Niet met een mechanische sensor via de topstang zoals Ford op de 2000, 3000 en 4000 had, en ook niet met een mechanische sensor via de trekstangen ("onderste heflatten") zoals je bv bij JD of IH had.

Hierbij had je een krachtopnemer tussen de aandrijfas zitten, mechanisch, in de achterbrug. Deze varieerde in diameter naarmate de kracht op de as varieerde, en dit werd via een stangenstelsel doorgegeven aan de hefcylinder.

Bijzonderheid was dus dat er niet direkt aan de hefinrichting maar aan de aandrijving gemeten werd.
Daarnaast had je naast een trekkrachtregeling voor de hef, ook de mogelijkheid om van een half gedragen werktuig (bv. een lange ploeg) het steunwiel samen met de hef mee op en neer te laten gaan bij het corrigeren van hefhoogte vanwege de automatische trekkrachtregeling via een hydrauliekaansluiting. Uniek zover ik weet.
newholland6640
@jammermaarhelaas

Nu is het me duidelijk!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 7600 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!