De eerste snede is opgeruimd met de Bergmann.. Foto is geplaatst door MaartenMandemaker op 28-05-2013 om 22:16:46, met 38 reacties.

Massey Ferguson 6475 Dyna-6

MaartenMandemaker
De eerste snede is opgeruimd met de Bergmann.

Reacties

arjank110
@MaartenMandemaker en gaat t beter dan met de Taarup??
MaartenMandemaker
@arjank110 Tja het is eigenlijk niet te vergelijken. We hebben altijd veel schik gehad met Taarup en het beviel prima. Maar deze wagen heeft aardig meer capaciteit en kan meer vermogen aan. Tot nu toe ben ik heel best te spreken 😄 Snijkwaliteit is ook heel goed.
arjank110
@MaartenMandemaker deze wagen krijgt de trekker waarschijnlijk wel stil en dat dan is het goede verhouding qua vermogen
JoranK
Foto kan zo de folder in!
Baltus_steyr
Heel mooi Maarten!! De taarup heeft bij ons ook de eerste bunders gemaakt! Ik zelf zit in Canada.
MaartenMandemaker
@arjank110 Ja deze wagen is de trekker baas en dat heb ik liever dan andersom
MaartenMandemaker
@JoranK Dank je!
MaartenMandemaker
@Baltus_steyr Dank je! Dus jullie hebben een Taarup gekocht? Wat voor type?
CaseCS130
Fantastisch plaatje. Perst deze wagen zoveel harder als een Taarup Maarten? Qua DIN bakinhoud scheelt het toch niet verschrikkelijk veel?
MaartenMandemaker
@CaseCS130 Dank je 😄 Ja dacht altijd dat een Taarup wel ongeveer de grootste verdichting had, maar deze stuwt nog vaster. Een Taarup is 30 kuub DIN inhoud en deze 36. Ook dat is wel even wennen.
MOOI-WARK
Kijk dikke combi! Bevalt ie in het gras?
CaseCS130
Ja, dat is toch 20% meer wageninhoud. Dat had ik niet verwacht. Dan neem je bij vaster persen inderdaad behoorlijk meer mee.
MaartenMandemaker
@MOOI-WARK Ja bevalt tot nu toe best
sallander
Het zal wel iets vertekenen door de foto maar het tandemstel lijkt vrij ver naar voren te staan.
Bergmann maakt mooi spul maar je ziet het niet zoveel in Nl.
massey8690
Kiekk mooi spul dus zo'n Bergmann 😉
Heeft deze wagen dezelfde snijlengte als de taauo ongeveer? Tot nu toe moet ik toch toegeven dat strautmann wel het mooiste product maakt..
massey8690
Pracht van een foto trouwens!
MaartenMandemaker
@sallander Klopt tandem staat aardig ver naar voren. Invoer weegt wel behoorlijk dus disseldruk is er wel.
Nee de import is een hele poos niet echt serieus geweest. Reesink importeert Bergmann nu en die zijn er wel meer mee bezig. Meststrooiers zie je wel meer lopen.
MaartenMandemaker
@massey8690 Dank je 😄 De Taarup had ik op 4 cm snijlengte staan, deze snijd op 35 mm met 41 messen. Snijkwaliteit is nog wel wat beter dan bij de Taarup trouwens, al snijden die ook prima.

Heb nog geen product van Strautmann gezien dus kan daar niet over oordelen. Over wat voor Strautmann heb jij het dan? Giga vitesse?
massey8690
Aha dus nog wel een stukkie korter 😉 scheelt misschien ook wel iets met verdelen.
pottinger perst het geloof ik nogal wat aan 'proppen'.
onze claas wil nog weleens de messen laten wijken in de veren heb ik het idee, al is dat qua ontwikkeling en techniek een 'verouderde' wagen.
loonwerker hier heeft 2x strautmann giga vitesse maar dat product komt er heel mooi rul en gesneden uit zetten.
al zitten die met de pickup een beetje te kloten, in combinatie met veenland heeft die nogal wat te lijden.
gister 17 uur gemaakt met deze wagen en tvt;
Baltus_steyr
@MaartenMandemaker een taarup `1030, met orginele rotor, ziet er nog goed uit en voor redelijk goedkoop bedrag gekocht. we hebben er de helf vd messen in zitten,(zijn der 36 dacht ik toch?) snijlengte staat dan ong op 6 cm meen ik. Volgensmij ging het laden het zelfde als de presto. dus dan gaat het wel mooi, meer messen en net zo zwaar laden!.
MaartenMandemaker
@massey8690 Kun je de veren niet bijstellen oid? Die Claas verouderd? Zo heel lang zijn die toch nog niet op de markt? Hier komt het ook mooi gesneden uit, meest als het uit de wagen valt, valt het wel uit elkaar, en anders heb je het met de verdeler zo uit elkaar. Die Strautmannen zijn ook mooie wagens. Hebben die al zo'n cfs rol tussen pick up en rotor?
MaartenMandemaker
@Baltus_steyr Oke als ze nog in goede staat zijn kun je er nog jaren plezier aan hebben! Kan die trekker goed z'n best voor doen 😄 Als je er de helft in hebt zitten zitten ze om de 4 cm. Dan heb je een heel mooi product want ze snijden ook best. Beviel de Presto niet zo goed?
Baltus_steyr
Nouw ja,de presto ging opzich wel, alleen wel altijd een lang product gras in de kuil, met daarop of onder gehakseld gras, dus altijd lastig met grasmengen(voedermengwagen) en deze taarup zagen we voor een prikkie op internet staan en die zag er nog goed uit voor weinig geld, en zodoende gekocht. dus we gaan er wel op vooruit!
massey8690
@MaartenMandemaker mhah de claas van af sprint 5000 tot onze typen is niet heel anders behalve de breedte van de rotor, valt opzich niet heel veel aan te doen.
Strautman nog geen cfs, dat lijkt me opzich wel fijn.nu geregeld een dikke prop ervoor die de trekker flink afsmoort, kost wel een boel vermogen, maar dat is maar net een strautmann probleempje met die proppen 😉
johndeere6230
Quote @Baltus_steyr:
een taarup `1030, met orginele rotor

soms bij de vor gekocht?? 😛
Baltus_steyr
@johndeere6230

hoe bedoel je bij de vor?? Der zit geen rotor van de blauw in en geen rotor van THM Trader, dus het lijkt me de orginele rotor!
johndeere6230
@Baltus_steyr

de vor brandes 😉 Noemen we hier altijd de vor 😉
Baltus_steyr
@johndeere6230 vor brandes , die sticker komt me wel bekent voor, alleen weet ik niet of die op de taarup zit of op de ouwe opraapwagen, de miedema presto zit, die we niet meer hebben. en ja ik zit nu in canada dud kan ik ook niet ff bij de taarup kijken. Wat ik wel weet is dat we de wagen van een boer uit zuidholland hebben gekocht, en die heeft hem van mechanisatie bedrijf de blauw gekocht, die had een wagen volgensmij van een boer gekocht en helemaal nagekeken en toen weer verkocht!!!
johndeere6230
@Baltus_steyr

op de presto zat er bij jullie een volgensmij 😉 maar er stond bij de vor brandes een taarup voor 'maar' 2750 euro 😉 wilde hem mn vader aanpraten maar hij was ook zo weg 😞
Baltus_steyr
Waar stond die/deze taarup te koop voor 2750 euro dan?
JD3010
Quote @Baltus_steyr:
bij de vor brandes een taarup voor 'maar' 2750 euro

Dat zegt hij toch? bij devorbrandes.nl/ 😉
Baltus_steyr
Oke, das niet gek veel geld, als die dan ook goed in orde is! Die van ons koste iets meer, maar was ook helemaal nagekeken door mechanisatie bedrijf de blauw, dus goede wagen voor vrij weinig geld! hoop dat we er veel plezier van zullen hebben.
JD3010
@Baltus_steyr Jullie hebben die dan nog maar net?
Baltus_steyr
@JD3010 wij hebben de taarup in februarie gekocht .
Hurli356
@thmtrader wat vind jij van zo'n wagen? Kan het er mee door ondanks dat het geen Taarup is? 😛
thmtrader
@Hurli356 Ik hoor over bergmann te weinig om er een goed beeld van te hebben. Wat ik wel weet dat het kwalitatief goed spul is. Zoals Maarten zelf zegt is er weinig te vergelijken (appels met peren) Voor degene die een nieuwe wagen rendabel kan krijgen is het wellicht een goede optie!
Hurli356
@thmtrader Om goed beeld te krijgen zou je er dus eerst zelf eigenlijk mee aan de slag moeten 😉

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 6475 Dyna-6 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!