Foto van een Zelfbouw houtklover.200bar druk15/16ton kloofkracht. Foto is geplaatst door jelledexta op 19-04-2014 om 17:15:50, met 9 reacties.

Zelfbouw Kloofmachine

jelledexta
Foto van een Zelfbouw houtklover.
200bar druk
15/16ton kloofkracht

Reacties

guldner75
@jelledexta

Mooi, maar wat doet die aftakasstomp daar dan ?
varken
@guldner75 ik denk dat @jelledexta hem aftakas aangedreven heeft gemaakt
guldner75
@varken

Oja, zo ver had ik nog niet gedacht! bedankt!
jelledexta
@varken idd, trekker omdraaien en op de 540 aftakas. Gaat prima!
Deutpowerxxl
@jelledexta als ik vragen mag, warom staat hij dan achterop?
jelledexta
@Deutpowerxxl de pomp? De trekker staat, op de plek waar hii nu staat behoorlijk in de weg met kloven omdat daar het gekloofde hout uitkomt. Daar komt bij dat ik alle slangen, aansluitingen en stuurschuif, links bij elkaar heb zitten, als de pomp bij de dissel zit lopen er allemaal slangen over de lengte van de kloofmachine heen.

Toch is het grootste voordeel dat de trekker, pomp, tank en slangen links uit de weg zitten en rechts heb je ruimte om het gekloofde hout te leggen.
Deutpowerxxl
Oké, zo had ik het nog niet bekeken, is er ook nog een mogenlijkheid om hem op de trekker hydroliek aan te sluiten of niet?
Volvo--BM
Waarom heb je het hele spul dan niet omgekeerd? Dus dat het gekloofde hout aan de achterkant valt. Gewicht?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zelfbouw Kloofmachine ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!