Foto van een Strautmann Giga Vitesse, bezig met poseren. deze foto is op 21 juni genomen. dit is eerste snee natuurhooi.

Strautmann Giga Vitesse

sebas deutz150
Foto van een Strautmann Giga Vitesse, bezig met poseren. deze foto is op 21 juni genomen. dit is eerste snee natuurhooi.

Reacties

ljdekker
150.7?
sebas deutz150
@ljdekker bijna het is een 150.6
mdoornekamp
Dikke wagen. En degelijk, daar kun je de deutz wel plat voor leggen
sebas deutz150
@mdoornekamp helaas gaat hij er te snel plat voor 😛
mdoornekamp
@sebas deutz150 hebben jullie geen mega Vitesse overwogen?
sebas deutz150
@mdoornekamp we hebben een mega Vitesse 3401 als tijdelijk vervanging gehad omdat onze eigen wagen in de reparatie zat. deze wagen vonden we te klein om er weer tien jaar mee vooruit te kunnen. Wij rijden ook mais met de oprapenwagen en ze hadden een giga vitesse staan zo kwamen wij bij een giga vitesse uit.
ljdekker
Quote @sebas deutz150:
bijna het is een 150.6
Hmm zo op het eerste gezicht leek het mij een .7. Lijkt net of ie de lange wielbasis heeft.
sebas deutz150
@ljdekker is een .7 dan zoveel langer?
ljdekker
12 cm langere wielbasis zo uit mijn hoofd.
mdoornekamp
@sebas deutz150 kon je de mega 3401 wel goed trekken met de deutz? De mega lijkt mij in de toekomst wel een leuke opvolger voor de super Vitesse van mij.
sebas deutz150
@mdoornekamp ik durf je het niet te zeggen. we hebben de eerst snee en twee snee gebruikt. het waren zware wiersen we reden dan regelmatig maar 5 km/u maar dat is met elke andere wagen ook. Op de kuil ging prima maar hij moest ook maar 2.5 meter naar boven. De meerwaarde van een mega ten opzichte van een super zijn voor mij een bredere pickup, tandwielaandrijving.

De Mega Vitesse paste beter bij de trekker, qua inhoud van de wagen ga je in vergelijk met een super vitesse er bijna niet op vooruit.
Fendt615LSA
@sebas deutz150 vind je het heel raar dat tie plat gaat?
heeft de trekker denk geen schuld aan... wat een wagen daar kun je grotere trekkers ook wel mee plagen
mdoornekamp
De super Vitesse heeft vanaf 2014 ook tandwiel aandrijving. De giga heeft wel brede vingers op de rotor. Die heeft de super nog niet. Volgens mij snijdt de giga ook korter op 3,5 cm. Dat vraagt wel vermogen. Slipkoppeling staat ook zwaarder op 2000 Nm. super Vitesse cfs op 1650 Nm.

Brede pick-up vind ik wel een voordeel. Misschien krijgt de super die ook nog in de toekomst.
claasfan
Mooie raapwagen!
bikkertie
Hoeveel kuuber water inhoud is deze?
sebas deutz150
@bikkertie
38 kuub volgens de folder. Weten jullie al wat meer over opraapswagens?
bikkertie
@sebas deutz150 ja hebben nu ook nog een pottinger gehad, nu nog wagens tegen elkaar afwegen
sebas deutz150
@bikkertie welke (type) opraapwagens hebben jullie allemaal op proef gehad?
bikkertie
@sebas deutz150 df rotomaster, pottinger 6010 en strautman giga vitesse de grootste, voorkeur is pottinger dubbeldoel wagen
sebas deutz150
@bikkertie welke giga dan 4401? waarom gaat jullie voorkeur uit naar een pottinger? En welk type dan?
bikkertie
@sebas deutz150 kan best kloppen het was de grootste 2 asser. pottinger combibline 6610 of 7210. trekt lichter, en degelijkheid, verder vind ik de strautman ook goeie wagens, gaat voornamelijk van de prijs afhangen
sebas deutz150
@bikkertie

oke, leuk om te horen. Niet verwacht dat je kan merken dat een pottinger lichter trekt. Zal wel door de verlaagde bodem komen. Flinke wagen gaan jullie kopen! de grootste giga is wel een stuk duurder dan onze door een andere tandemstel. Zit op de pottinger ook elektrisch gedwongen besturing?
bikkertie
@sebas deutz150 nee gewoon met een dikke stang, hydraulisch, als we een strautman doen is het precies dezelfde wagen als jullie, die laatste kuubs hebben we niet zoveel aan. Voorderest merk je met laden geen verschil, de bediening van de strautman is wat fijner.
mdoornekamp
@bikkertie ik heb destijds ook naar pottinger geïnformeerd maar kwam toen echt veel duurder uit dan Strautmann. Zijn wel goede wagens dacht ik. Prijs hangt ook van je dealer af. Strautmann heb ik rechtstreeks bij Zonna gekocht. Speelde enorm. Pottinger kun je ook bij Duport kopen dacht ik.

Bij Strautmann zou ik het nieuwe elektrische stuur systeem overwegen. Heb je geen dikke stuur arm meer aan de trekker. Die breken nog wel eens of gaan krom.
sebas deutz150
Quote @mdoornekamp:
Bij Strautmann zou ik het nieuwe elektrische stuur systeem overwegen. Heb je geen dikke stuur arm meer aan de trekker. Die breken nog wel eens of gaan krom.

Pottinger heeft het volgens mij ook als ik de folder bekijk. Zal wel een fors prijskaartje aanhangen.

Die stuurstang vind ik eigen nog niet zo vervelend. Het kost mij nu veel minder moeite om de oprapen op de kuil te zetten doordat ik de as kan vast zetten.
mdoornekamp
@sebas deutz150 Heb jij dan meelopend of ook electrisch. Electrisch kun je ook met een druk op de knop vast zetten. Dat kan met mechanisch niet.
sebas deutz150
@mdoornekamp
Onze super vitesse had gedwongen besturing dus meelopend kwam niet meer op ons erf 😃 Daarom hadden we geen interesse in mega vitesse die we hebben gebruikt deze had meelopende besturing.
Nu antwoord op je vraag wij hebben electrisch gedwongen besturing.
mdoornekamp
@sebas deutz150 ok. En dat electrisch sturen bevalt wel goed denk ik. Moet je eigenlijk wel LS hebben. 😄
sebas deutz150
@mdoornekamp je moet gewoon altijd ls hebben werkt zo fijn. Ik merk dat het veel in vermogen verschilt. Daarnaast minder brandstof en slijtage.
mdoornekamp
@sebas deutz150 Ik had al LS op mijn jd 6600 van 1996 😄

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Strautmann Giga Vitesse ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!