Foto van een Vicon CM 269, bezig met poseren.. Foto is geplaatst door mf 3085 op 22-07-2014 om 19:16:13, met 25 reacties.

Vicon CM 269

mf 3085
Foto van een Vicon CM 269, bezig met poseren.

Reacties

Schluterfan
Tevreden over? Wij hebben een 268, dat is een echte ramp!
hobbyboer
Quote @Schluterfan:
een echte ramp

Mag ik vragen wat precies het probleem is?
Jasperfendt
Top maaiers 😄
mf 3085
@Schluterfan Ja wat is het probleem ervan dan?
Zijn inderdaad top maaiers, maait netjes en nooit grote problemen er mee gehad in het begin alleen maar dat was een fout van de fabriek geweest daarna nooit meer wat mee gehad.
mf 3085
@Jasperfendt Ja zijn inderdaad top maaiers.
dx11
Betere maaiers zijn er niet toch?
mf 3085
@dx11 Dat durf ik niet te zeggen maar deze bevalt zeer goed, me buurman heeft altijd al met schotels gemaaid en dat bevalt zeer goed.
dx11
Voor de kwaliteit en het onderhoud van de machine zou ik best weer terug willen naar de trommelmaaier!
fendt-412
Wat voor onderhoud heb je anders/extra aan een schijvenmaaier dan aan een trommel?
dx11
@fendt-412 elk jaar wel, dan weer een lager, dan weer een keerring, dan weer een complete schijf. een trommelmaaier een keer per 10 jaar nieuwe nes houders en elk jaar een floppen olie dat is alles
Valtrapowerr
@dx11 trommelmaaier krijg je ook wel onderhoud aan als die op is..maar zijn beste maaiers ja..volgende word weer een trommel 😄
newholland6640
@dx11 Maaien hier nu 15 jaar met een schijvenmaaier. voor zover ik weet nog nooit wat gehad. Alleen een ander overdrukventiel.
fendt-412
Enige wat ik mij kan herinneren is dat hier een poelie is losgelopen en een haakse overbrenging is stuk gelopen.
Voor de rest nooit werk aan de maaiers op het vervangen van mesjes, doorsmeren en 1x in de 5jaar de olie vervangen.

Met de achtermaaier worden ook sloten uitgemaaid, waarbij niet iedere schijf individueel gesmeerd wordt. Ben er geen voorstander van maar gaat ook al weer 10jaar goed.
SJB533
Quote @fendt-412:
Met de achtermaaier worden ook sloten uitgemaaid, waarbij niet iedere schijf individueel gesmeerd wordt. Ben er geen voorstander van maar gaat ook al weer 10jaar goed.
Moet je eigenlijk een Lely voor hebben 😄
fendt-412
@SJB533
klopt.
Al ben ik meer te spreken over de kwaliteit van Claas dan lely. Haakse overbrengingen van lely staan er bekend om dat ze wel kapot willen lopen. Vind ze ook heel erg heet worden vergelken met aandrijving van de Claas achtermaaier.

Hebben er ook eentje kapot gehad en is allemaal netjes opgelost. Alleen bent wel weer een halve dag langer aan het martelen met een maaier minder.
SJB533
Quote @fendt-412:
Haakse overbrengingen van lely staan er bekend om dat ze wel kapot willen lopen
Kan ik niks over zeggen. Beste maaier is waarschijnlijk toch een zelfbouw 😛
Schluterfan
@mf 3085

Wij hebben er al vanalles aan gehad. Was wel een occassie, maar dan nog. De tandwielkast was in het begin krom, waardoor de messen tegen mekaar aansloegen. Die onder de pres gestoken was toen opgelost. Nadien altijd maar breekbouten die sneuvelden, terwijl we niet eens snel reden. De vergrendeling is ook al paar keer gesneuveld, ofwel breekt de vergrendelingspen, ofwel een van de scharnieren. Nu zijn de pannen aan de beurt, die ok op versleten, al 3 keer opgelast...

Ik ben het gesleutel eraan meer als zat, mijn vader wil er nu nog nieuwe pannen opsteken. Hij zei dan voor de lol, dan hebben we alles een keertje gehad aan de maaier, waar mijn antwoord op was, ja nu kan de elende weer vanvooraf aan beginnen...

Ik had in het voorjaar de hele tandwielkast open gemaakt om te kijken wat er weldegelijk aan de hand was. Hij rammelde nogal wat. Niets gevonden. De boel weer toe, weg gerammel...

Een landbouwer hier wat verderop had ook zo'n maaier, met uitzondering dat de zijne een hydraulische cilinder had om de maaibalk op en neer te doen. Hij heeft em na enkele jaren weg gedaan van miserie. Ik was er eens op bezoek en heb toen alle nieuwe mesjes voor die maaier die hij nog had liggen zo gekregen en wenste mij succes, met de hoop dat wij een betere hadden. Niet dus...
hobbyboer
@Schluterfan Een maaier is ook een machine waar je netjes mee moet omgaan (massa van de trommels icm hoge toerentallen, dat moet gewoon perfect in balans zijn als je lang plezier van je maaier wilt hebben)

Als ik je verhaal zo hoor is het gewoon een mishandelde maaier geweest.
Mijn mening is ook: koop nooit een tweedehands maaier. (tenzij je een hele mooie/goede kunt krijgen voor heel weinig geld 😉 )
Schluterfan
@hobbyboer

Ja, want het liep al van in het begin mis. De ene beschermkap was al vernieuwd, dus er was wel al eens wat mee gebeurt. We hadden vroeger een PZ185, beetje het zelfde, maar dan 2 grote trommels en die deed het vrij goed, tot op het laatste dan. Maar die was dan ook volledig versleten. De CM moest een waardige opvolger zijn, maar dat is het dus niet geworden.
Jasperfendt
Gewoon goeie maaiers hoor 😄
Jasperfendt
Gewoon goeie maaiers hoor 😄
mf 3085
@hobbyboer Ja koop gewoon een nieuwe maaier, deze is ook helemaal nieuw aangeschaft.
Bij tweedehands weet je niet hoe de eigenaar er voor mee is omgegaan.
mf 3085
@Schluterfan Wij hebben alleen toen in het begin een probleem er mee gehad ze hadden de veren verkeerd om gemonteerd en dat viel toen dacht ik nog onder de garantie.
Voor de rest hebben we er nooit problemen me gehad.
NAbbink
Wij hebben hier een deutz fahr uitvoering van gehad...15 jaar zonder problemen mee gemaaid. Nu een kuhn trommelmaaier van 3,10 meter (opvolger van de deutz/vicon) bevalt ook prima!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Vicon CM 269 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!