Alle maaiers klaar voor de strijd, nu het weer nog.. Foto is geplaatst door fendt-vario op 22-08-2014 om 19:01:48, met 39 reacties.

Kuhn FC 313

fendt-vario
Alle maaiers klaar voor de strijd, nu het weer nog.

Reacties

Siebenga
20 min per maaier! Zo jammer 😄
fendt-vario
@Siebenga zeg ik word per uur betaald 😃 nog beetje plukken en doorsmeren, mooi kallem an 😃
@fendt-vario Bij onze krone frontmaaier hebben we de meeste ijzeren klepels van de kneuzer moeten vervangen, want met die zware eerste snede zijn er veel weggekomen.
fendt-vario
@fendt716,311driver wij hebben ook een krone achtermaaier. maar klepels vervangen gebeurd bij ons zeer zelden! ook met dikke snedes.
@fendt-vario ja, is bij ons de eerste keer dat we het doen en we maaien er toch al een aantal jaren mee en we hebben hem toen al occasie gekocht bij vohamij.De middelste klepels zijn gewoon weggekomen aan de maaier waar het zwad ligt.Voor de rest hebben we ze nog niet moeten vervangen.
fendt-vario
@fendt716,311driver oke, wij hebben over het algemeen altijd jonge maaiers en kopen ze altijd nieuw 😉 mischien lopen ze wel bij ons te weinig uur om zulke narigheid te krijgen, desondanks maaien ze bij ons (voor een boer) wel aardig wat bunder 😉
@fendt-vario onze lely achtermaaier met kneuzer hebben we indertijd nieuw gekocht maar die is heel versleten, we hebben ook nog een lely zonder kneuzer en dan de krone voormaaier, jaarlijks maaien we met de krone en de lely met kneuzer een 90 ha waarvan 60 ha eerste snede, maar die zonder kneuzer doet het gras niet snel drogen en gebruiken we niet zo vaak.
ford8630power
@Siebenga

Ook met snelwissel wel! Daar moet je met je volle gewicht op gaan hangen voordat er wat gebeurt, en dan nog willen die krengen niet los omdat er allemaal troep in gaat zitten. Even een boutje los draaien is veul makkelijker.
SJB533
Hoe zit dat snelwisselsyteem van Kuhn in elkaar dan?
ford8630power
@SJB533

De bout die je los moet draaien bij een normale zit vast, en daar onder zit dan een lip die je met de leppel naar onderen moet drukken. Daar moet je dan zo'n beetje op gaan liggen en dan met 1 hand het mesje eruit wrikken. Na 16 mesjes heb je je lichaamsbeweging voor die dag wel weer gehad. Het scheelt dat we dat maar 1 keer per jaar hoeven te doen.
SJB533
@ford8630power
Die van Lely is mooier?
fendt-vario
@ford8630power de frontnaaier hebben we zonder snelwissel endat is best te doen, kuhn en krone achtermaaier hebbenw me snelwissel. Maar die van kuhn heeft wat meer ruimte en wil stukken beter dan de krone snelwissel!
the fox
Is dit een Claas Arion die voor de maaier staat?
fendt-vario
@the fox nee claas ares 697atz met zn 175pk 😉
Hurli356
Quote @ford8630power:
Even een boutje los draaien is veul makkelijker.
heb van jd getrokken maaier er zo ook genoeg verwisseld. Even slagmoersleutel erop en klaar. Maar moest daar na elke maaibeurt messen controleren en paar vervangen.
the fox
@fendt-vario een Ares ATZ 697 is 145 PK
fendt-vario
@the fox chippen staat niet in jou woordenboek ?
the fox
@fendt-vario nee echt niet. Ik heb het ooit eens met mijn BMW gedaan.Ik kon het immers niet weten dat er aan geprutst is.
fendt-vario
@the fox daarom had ik het ook vermeld 😉 anders lijkt me het logisch dat hij zn standaard pk's heeft
the fox
Ach zo,de Arion 640 is ook 175 maar met booster.
TLA-TSA
Wisselsysyteem van pöttinger is ideaal vind ik altijd. Kun je de tool die er bij zit zo omkrikken en heb je 2 handen vrij om het mesje er uit te halen en weer in te doen. Bij SIP is het pas een drama+gevaarlijk
Valtrapowerr
Kom ik aan met mn 'ouwerwetse' trommelmaaier....5 min. werk :lol:
jmos
@Valtrapowerr
dat van die oude pz trommelmaaiers vind ik anders ook nog het beste werken, beter als krone tenminste
fendtjuh
@ford8630power

Heb jij dan geen spierballen of is dat een ouderwetse snelwissel? 😛 Snelwissel hier werkt perfect... Hendel eronder en wisselen.
ford8630power
@fendtjuh

Een combinatie van beide zal het wel zijn 😃
fendt-vario
@jmos wat is er mis met krone ? Tool ertussen omlaag drukken en ander mesje erin!
jmos
@fendt-vario
komt veel troep tussen te zitten waardoor mesje lastig los te krijgen is en de tool kan er tussenuit schieten als hij iets verkeerd zit. pz heeft een pen door de schotel heen die de meshouder omlaag drukt. kan geen kant op en werkt perfect
fendt-vario
@jmos hebben jullie een krone van voor de oorlog ofzo dan ?
jmos
@fendt-vario
het is nog geen easycut, am nog. hebben ze het verbeterd dan?
fendt-vario
@jmos hoe kun je nou oordelen als je niet eens weet weet hoe krone alles heeft, easycute is er al jaren dus zn jong model hebben jullie niet.
jmos
@fendt-vario
ik had ook niet gezegd dat ik het over een nieuwe krone had maar het model is nog geen 15 jaar oud dacht ik. maar hebben ze het snelwisselsysteem verbeterd bij de nieuwere maaiers?
fendt-vario
@jmos wij hebben de nieuwste, nu een jaar of 2 oud en daar stelt messen vervangen niks voor...
Valtrapowerr
@jmos Ja klopt, werkt super snel, had tijdje terug die van een Lely gedaan, maar man man wat een werk, scheelt wel dat dat een schijvenmaaier is, die hoef je minder vaak te wisselen omdat er veel meer zitten op dezelfde werkbreedte..maar toch 😉
fendt-vario
@Valtrapowerr die hobby boertjes zoals @jmos hebben ook geen verstand van zaken die schreeuwem maar wat
Valtrapowerr
@fendt-vario Ik maai met een trommel, dus ik weet iig waar ik over praat 😉
fendt-vario
@Valtrapowerr ik bedoelde ook @jmos :lol:
Valtrapowerr
@fendt-vario Ja weet ik dat, daar kan ik toch niet over oordelen 😛
fendt-vario
@Valtrapowerr ja daarom zeg ik het ff :lol:

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kuhn FC 313 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!