Foto van een Mustang AL 306, druk bezig met Poseren. Demo shovel.. Foto is geplaatst door hijnfendt op 17-09-2014 om 21:22:33, met 23 reacties.

Mustang AL 306

hijnfendt
Foto van een Mustang AL 306, druk bezig met Poseren. Demo shovel.

Reacties

john deere 7810
Bevalt ie wat?
hijnfendt
@john deere 7810 ja tot nu toe bevalt die goed
john deere 7810
@hijnfendt

Had ook niet anders verwacht haha, iedereen bevalt zo'n ding goed
JD6930
Echte Amerikaanse krachtpatsers!
claasfan
Mooi ding
mark_geffen
@JD6930
Amerikaanse krachtpatsers uit de Weidemann fabriek dan?
JD6930
Quote @mark_geffen:
uit de Weidemann fabriek dan?

Weidemann? Hoe kom je daar nu bij?

Dit zijn echte Mustang/Gehl's!

Weidemann is al weer heel wat jaren geleden dat die de laatste Mustang/Gehl gebouwd hebben. Er staat in de USA een fabriek van Gehl waar Gehl/Mustang shovels uit komen. 😉
mark_geffen
@JD6930
Als je beide shoveltjes naast elkaar zet zijn er verdacht veel overeenkomsten!
Misschien bij de nieuwsten niet meer, dat zou kunnen, maar eerst zeker wel.
JD6930
@mark_geffen

Nieuwste niet, heb op de beurs in Biddinghuizen wel Weidemann's gezien, maar die lijken enkel op de manier zoals alle shovels op elkaar lijken op elkaar. Het zijn beide shovels. Verder zit er nu wel best wat verschil in volgensmij. @haasje Rens weet er wel veel over.

Ze komen in iedergeval alweer heel wat jaren uit een eigen fabriek in de USA zover ik weet. Komen ook per zeecontainer aan in NL. Dus dan zullen ze niet bij Weidemann gebouwd worden.

In de echte beginjaren dat Mustang/Gehl minishovels bouwde waren het inderdaad Weidemann's. In de USA zijn er ook grotere van Kramer in Mustang kleuren te koop. Maar de mini's zoals bovenstaande zijn eigenbouw.
SJB533
@mark_geffen
Deze komen niet van Weidemann 😉 Dat is al een oudere serie
Hurli356
Dacht dat alle nieuwe minishovels een veiligheidsframe of cabine moesten hebben en dat de rolbeugel niet meer mocht?
mark_geffen
@JD6930 @SJB533
Weer wat geleerd
JD6930
@Hurli356

Daar heb ik ook verhalen over gehoord maar denk niet dat de beugel verboden is anders kwamen ze niet massaal zo nieuw binnen, ook anno 2014 nog. Dit op bovenstaande foto is wel een oud model, maar de nieuwe zijn ook veelal nog dakloos. Er kan wel een dak of complete cabine op.

Zo stond het er 28 augustus en 16 september bij, allen gloednieuw:
john deere 7810
@Hurli356 @JD6930

Dat er een veiligheidsframe/cabine op moet zitten heeft te maken of ze als landbouwvoertuig geimporteerd/verkocht worden of als grondverzetmachine 😉

mustang/gehl en volgens mij JCB verkopen ze als grondverzetmachine. waardoor dit niet verplicht is 😉
Hurli356
@john deere 7810 Aha is dat het.. Want met vertegenwoordiger van Giant gesproken die zei dat het verplicht is. Dus vond het nogal vreemd dat je ze ook zonder bleef zien.
JD6930
Quote @john deere 7810:
@Hurli356 @JD6930

Dat er een veiligheidsframe/cabine op moet zitten heeft te maken of ze als landbouwvoertuig geimporteerd/verkocht worden of als grondverzetmachine

mustang/gehl en volgens mij JCB verkopen ze als grondverzetmachine. waardoor dit niet verplicht is

Kijk! Dat is duidelijke uitleg!

Dan zijn er toch veel hier op TF die het niet goed weten. Hoe vaak men hier op TF al onderhand bijna begon te schelden toen ik zei dat het niet kan dat het voor alles verplicht is op een shovel...

Vond het al zo gek, want de Mustangs/Gehls komen nog altijd massaal dakloos/cabineloos binnen in Esbeek.

Giant zou ik niet weten. Die worden hier dan wel 3 dorpen verder geproduceerd, maar zou niet weten hoe het daar mee zit, zie ze nog wel eens zonder dak/cabine. Morgen/zondag ist daar opendag bij de fabriek met o.a. introducties van nieuwe shovels. Was van plan er heen te gaan toen ik dat zag op de ATH, maar vindt het nu toch echt te koud/nat weer om anderhalf uur of meer enkele reis op men fiets te zitten, en veelste ver ook. Oisterwijk is wel te doen. Maar Tobroco zit toevallig net aan de andere kant van het dorp ''stad'' Oisterwijk, en das een aardig eindje!

Mustang/Gehl word in de Benelux wel veel in de landbouw verkocht volgensmij. Grondverzet is volgensmij een beetje een ingezakte markt bij alles, maar toch doen Mustang/Gehl het daar ook niet verkeerd volgensmij. Maar de grotere shovels zitten er niet zo warmpjes meer bij als enkele jaren geleden. Maargoed, de economie moet nog heel wat herstellen voor 't allemaal goed komt denk.
bikkertie
@Hurli356 ja kan wel zonder veiligheids frame, maar dan moet je tekenen dat het je eigen risico is. al kregen wij onze mini ook precies zo geleverd
Hurli356
@bikkertie aha... Op zo'n fiets. Bevalt shoveltje nog goed?
bikkertie
@Hurli356 ja super heeft nu al 500 uur op de klok
Hurli356
@bikkertie maakt de meeste uren op dit moment? Handige kruiwagen dus
bikkertie
@Hurli356 haha dat niet, maar de kruiwagen kunnen we wel verkopen 😃
Hurli356
@bikkertie Haha kan ik me voorstellen ja 😉 Ook zo'n ding waar iedereen zo op stapt.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mustang AL 306 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!