Grasland verbetering. Foto is geplaatst door Pascal op 12-04-2015 om 11:57:33, met 27 reacties.

Case International 956 XL

Pascal
Grasland verbetering

Reacties

claasfan
Machtig!
wart
Erg mooi voorelkaar zo Pascal, mooie uitdaging
deutzgek
Nog last van nattigheid
Fendt926Driver
Had je in plaats van die 710-70R42 achter niet beter 30.5*32 kunnen monteren achter?
minder gedoe met kabine opklossen en iets breder
ford8630power
@Fendt926Driver

710/60r42 xeobib is dit. Is een stuk soepeler dus dat heft die 9cm minder heel goed op.
pruttelpower
@Fendt926Driver

Die zijn wrl breder, maar op juiste bandenspanning kom je met 710 ook een heel end. Zijn ook hoger, dus hiermee is bandafdruk zeker net zo groot als een 30,5 band
Pascal
@Fendt926Driver
Ik wilde graag Xeobibs, dan is dit een mooie maat. Boeren zijn er erg goed over te spreken, ziet er niks van weer in t land.

@deutzgek
Donderdag wel, dan lopen de schijven vol. Afgelopen dagen ging het mooi. Jij al veel kunnen doen?
Fendt926Driver
@Pascal ok. Denk zelf altijd aan de kosten. Nieuwe vredo met frontwiedeg en michelin banden. Beste kostenpost. Van de andere kant je krijgt geen 2e kans voor een eerste indruk. Blijft een afweging tussen kosten en baten.
Ben altijd nieuwsgierig naar de reden waarom iemand iets doet. Vindt wel dat je met een super combi rijdt.

Heeft michelin geen 30.5R32?
Pascal
@Fendt926Driver
Ja snap ik, hoor ik meer. Heb het zo gedaan dat de combinatie niks te verwijten valt. Ben geen grote loonwerker met een groot klantenbestand dus het spul moet goed voor mekaar zijn. Het werk moet de reclame maken...
Fendt926Driver
@Pascal super instelling. Je werk maakt reclame voor jou. Houden zo. En succes met je werk
dx11
30.5 gaat ook hol lopen. Ik zie dan meer in dubbellucht
deutzgek
@Pascal heb nog niet veel kunnen doen rollen lopen vol ga morgen vol gas aan de gang 😄
pruttelpower
@Fendt926Driver

Michelin heeft ook gewoon 30,5 banden, alleen noemen ze het dan 800's
mdoornekamp
@pruttelpower @Fendt926Driver 800/65R32 is de nieuwe benaming voor 30,5r32. Michelin maakt deze alleen nog voor hakselaars. Dit is een veel zwaardere uitvoering die tot 3,5 bar opgepompt mag worden. En niet onder 1,2. Dus ongeschikt voor dit werk. Ik ben noodgedwongen uitgeweken naar Vredestein. Bevalt tot nu toe goed.

Voor de sleepslangtrekker van de baas jd 6175R het zelfde probleem. Michelin kan geen 900/60R38 leveren. Ik vind hun matenpakket op dit moment veel te beperkt.

Foto van de Vredesteins 800
Fendt926Driver
Quote @mdoornekamp:
800/65R32 is de nieuwe benaming voor 30,5r32. Michelin maakt deze alleen nog voor hakselaars. Dit is een veel zwaardere uitvoering die tot 3,5 bar opgepompt mag worden. En niet onder 1,2. Dus ongeschikt voor dit werk
zover was ik nog niet in de details getreden maar had de fotos en onderschriften van pascal beetje gevolgd en vindt het dan leerzaam waarom men bepaalde dingen wel of niet doet want daar kan ik ook nog weer wat van leren.
anderen doen het in mijn ogen ook niet goed of fout maar "anders"
mdoornekamp
@Fendt926Driver Ja zo is het ook. Ik heb ook nog getwijfeld om de 710 xeobib te nemen. Met de 800 heb ik echter een meer egaal aangedrukt zaaibed en meer tractie op geploegd land met kilveren. Bovendien lijkt 800 meer dan 710 voor de wat minder technische klanten.
Fendt926Driver
Quote @mdoornekamp:
Bovendien lijkt 800 meer dan 710
zit hier nog te denken om 850 achterop te memen op de 614 om de kuil mee aan te rijden en dan zonder dubbel lucht. andere mensen rijden vast met dubbel lucht met 2 keer 420. dat heb ik dan in een keer. misschien nog een 9,5*44 of 46 er naast maar wel genoeg druk per vierkante cm te houden om de kuil wel vast te krijgen
mdoornekamp
@Fendt926Driver 850 is niet zo'n gangbare maat. Die had je vroeger alleen als echter Trellerborg. Een 900/50r42 kan ook mooi op de kuil. Moet je ze gewoon wat breder zetten zodat je buitenwerks 3 meter breed bent, of nog iets breder.
hobbyboer
Quote @mdoornekamp:
Bovendien lijkt 800 meer dan 710 voor de wat minder technische klanten.

Haha, ja voor een loonwerker is de juiste bandenkeuze nog lastiger dan voor de boer die op zijn eigen grond rondjes rijdt.
Bij die klanten die jij noemt moet je ook oppassen met het verlagen van de bandenspanning, bij het zien van mooi afgeplatte banden denken ze alleen maar dat het een hele zware machine is...
fendt308-driver
@Fendt926Driver
800 gaat ook mooi op de kuilhoop, alleen 540 is smal zat voor met de voorlader erboven op bij ons
fendtjuh
@Pascal

Mooie combi, zag hem zaterdag bij een boerderij staan in de polder.
Valtrapowerr
@deutzgek Op dat stuk wat je vorig jaar had gedaan waar toen al best wat gras stond kun je nu de banen italiaans raaigras zien staan 😄
deutzgek
Dat is mooi om te horen heb er wel een super winter voor gehad weinig vorst ander is het wel snel weg zal na volgende winter wel een stuk minder staan denk. vandaag weer een mooi stukie doorgezaait 😄
Valtrapowerr
@deutzgek Ja ons viel het vorig jaar niet zo mee, zagen er nauwelijks wat van maar dit jaar is het goed te zien. Alleen dat slechtste stuk is nog niet goed, maar daar doen we van de zomer wat aan, is in het midden gewoon te nat.
deutzgek
Als het te nat blijft valt het inderdaad niet mee,die ervaring met in het voorjaar doorzaaien heb ik al dat je het pas met de 3 de snee ziet. is mijn ook al op sommige plekken opgevallen dat jet het nu pas echt goed ziet.
vaak word er te vroeg al te veel van verwacht
Pascal
@fendtjuh
Bedankt, ervaringen zijn tot nu toe positief. Aan de stuurmansweg zeker?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case International 956 XL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!