Foto van een John Deere 4755, druk bezig met Ploegen. Perceel van 37 hectare tarwestoppel ploegen.. Foto is geplaatst door merijn4755 op 03-08-2015 om 08:09:19, met 45 reacties.

John Deere 4755

merijn4755
Foto van een John Deere 4755, druk bezig met Ploegen. Perceel van 37 hectare tarwestoppel ploegen.

Reacties

nhfendt fan
@merijn4755 dan ben je nog ff aan het ploegen maar das geen straf met zoon combi !!
Nick6270
Is dit in aalten
huub
@Nick6270 in Aalten zijn geen percelen van 37ha 😉
merijn4755
@Nick6270 nee in sint philipsland, zeeland.
David Bakker
Dan ben je wel op tijd begonnen . voor winterland . of wordt er nog wat gezaaid ?
JD 6430 The Best
Dikke machine! Kon je geen groenbemester meer zaaien? Of is de grond zo zwaar dat ie direct om moet.
merijn4755
@David Bakker
@JD 6430 The Best
Nee moet gekilverd worden binnenkort!
JD3010
Quote @nhfendt fan:
maar das geen straf met zoon combi !!
Kijk en luister dan eerst maar even naar wat filmpjes van deze trekker. Met zo'n herriebak doe je mij echt geen plezier, maar ieder zijn ding.
Mooi spul klinkt erg mooi! En hij heeft wel airco toch? Echt een mooie foto zo!
nhfendt fan
@JD3010 elke dag zou ik ook niet willen maar voor een dagje lijkt het me toch wel mooi
JD3010
@nhfendt fan Ik ben het gauw zat zo, daar kan ik echt niet van genieten. 'sAvonds pijn in mijn kop.
JDeerefan
@JD3010 die cabines houden echt veel geluid tegen. Behalve als je zoals ik geen airco hebt en met ramen en deuren open rijdt 😃
maikjohndeere
Juist genieten met zon trekker en dan maakt die " herrie " het plaatje compleet
mdoornekamp
Bevalt deze ploeg goed? Zijn de duramax risters echt zo slijtvast als ze zeggen? Jullie hebben vast al heel wat bunders gemaakt.
JD 6430 The Best
@mdoornekamp ben je op zoek naar wat anders?
mdoornekamp
@JD 6430 The Best Ja een 4 schaar erbij en dan zonder schijven. Kuhn, Vogel en Noot of Lemken. Liefst de laatste maar dat hangt van de prijs af. Evt nog rumptstad of weer Overum
merijn4755
@mdoornekamp zijn erg slijtvast, maar keren de grond op zware zeeklei niiet zo mooi als het oude rister / rumptstad ploeg.
mdoornekamp
@merijn4755 ok. Die oude lemken en rumptstad zijn echt de beste klei risters, maar die trokken ook zwaar. Kun je nog merken dat deze lichter trekt?

Nadeel van de oude risters is dat ze 2 druk punten hebben, waardoor ze onregelmatig slijten.
JD 6430 The Best
@mdoornekamp Oke, rumptstad zie je 2de hands regelmatig voorbij komen. Vooral over de vorst zijn schijven vervelend denk. Met groenbemesters zou ik liever op elk rister schijven hebben. Kverneland valt af? Wij zouden blind weer een Kverneland kopen.
mdoornekamp
@JD 6430 The Best ik vind schijven voor grasland wel mooier. Voor de rest heb ik ze niet nodig.

ik heb niet zo veel met kverneland. Kwa prijs zitten ze vrij hoog maar ze zijn niet echt beter dan een ander. Ik vind lemken erg mooi en die doet het ook goed op echte zware grond. En lemken heeft nu de slijtvaste duramax risters. En de prijs valt me dan nog niet eens tegen.
JD 6430 The Best
@mdoornekamp zulke slijtvaste risters verdienen zich wel terug lijkt me. Ze zijn zo hard dat ze vast gelijmd zitten, er kon geen gat in geboord worden. Hier lopen ook best veel Lemken's. Die maken ook wel mooi werk. Kverneland en Lemken worden door dezelfde dealer verkocht hier. Een on land ploeg lijkt mij wel ideaal.
mdoornekamp
@JD 6430 The Best lemken neemt hier ook steeds meer toe.

Nieuwe lemken hebben ook hydraulische Wentel aanslag. Kun je rijdend bijstellen en ook makkelijk met kanten af ploegen
JD 6430 The Best
@mdoornekamp klopt dat is ideaal, alleen wel duur denk ik. Dat is toch de Juwel serie? Onze ploeg wentelt overrug? dan kan je hem een stukje wentelen met afploegen, dat scheelt ook al.
mdoornekamp
@JD 6430 The Best mijn overum wentelt ook over rug. Alleen de cilinder kan hem niet houden als de ploeg breed staat.

De juwel wordt het meest verkocht en de 8 heeft standaard Turn Control.
JD 6430 The Best
@mdoornekamp O dat is wel jammer, maar je ploegt toch niet vaak op het breedst, ofwel? Wel zware ploegen die juwel 8.
mdoornekamp
@JD 6430 The Best met kant afploegen wel breder om bij de sloot te komen. Normaal tussen 16 en 18 inch afhankelijk van de omstandigheden.

Kverneland is ook niet echt licht. Scheelt dat de juwel korter op de trekker zit omdat er geen schijf voorop kan.
JD 6430 The Best
@mdoornekamp Klopt kverneland is ook zwaar, zeker wanneer je kiest voor een puntafstand van 100 cm. ik ploeg bijna altijd de helft van het trekkerspoor weg, dat is ongeveer 16 inch. Dat is ook wel weer jammer dat er geen schijf op het eerste rister kan, vari opal kan dat wel toch?
mdoornekamp
@JD 6430 The Best lemken is meestal ook 100 cm schaar afstand. Ik was vroeger ook een voorstander van schijven. Maar schijven zijn niet meer van deze tijd. Bouwland wil sowieso bijna altijd met tip kouters.
JD 6430 The Best
@mdoornekamp In hoge groenbemesters scheelt het wel als je overal schijven hebt, scheelt een gang met de klepelmaaier of een andere machine om t kort te hakken. Wij denken dr over ze er weer aan te zetten.
mdoornekamp
Ja dat kan. Maar met schijven wil een groen bemester ook wel stropen
stannetje96
@JD 6430 The Best een hoge groenbemester kan je sws beter eerst kort klepelen...
JD3010
@stannetje96 nee joh, die draai je er zo onder, zonder probleem.
stannetje96
@JD3010 dan nog klepel ik em liever eerst
merijn4755
@JD3010 het onderdekken van de groenbemester is geen probleem, maar wat denk je van slakken??
JD3010
@merijn4755 Wat ik daar van denk? Daar heb ik zelf weinig tot geen last van. Maar hoezo dan? Al dat onder grond zit, kunnen de slakken er niks mee, die kruipen niet onder de grond.
JD 6430 The Best
@stannetje96 @JD3010 Wij denken dat wanneer je een groenbemester zo onderploegt je meer lucht in de grond krijgt, afgelopen seizoen hebben we de gele mosterd eerst wel geklepeld, maar de bladramanas niet. De gele mosterd was platgewaaid en begon te stropen, daarom wel geklepeld, de bladramanas stond nog mooi rechtop door de stevigere stengel, die wou er zo wel onder. Maar zo heeft iedereen een eigen visie daarop 😄
JD3010
@JD 6430 The Best Dat idee heb ik ook. Met klepelen krijg je zo'n moeslaag er bovenop. Ik weet ook niet wat dat gaat doen in de grond. Dit jaar had ik gras gezaaid.
JD 6430 The Best
@JD3010 klopt, wij hebben flink snel gereden (rond de 8 km/h) en de klepel een stukje boven de grond gehouden, dan liet hij nog best wat staan, dan was er net genoeg af om het niet te laten stropen, wat afgeklepeld wat was wel erg fijn gemaalt idd. Gras geeft een mooie dikke zode om op te rijden met het ploegen, dat heb je bij bijv mosterd minder, scheelt weer slip 😄
JD3010
@JD 6430 The Best Ik heb ook het idee dat het met gras de grond sneller opdroogt om te ploegen. Er staat immers veel minder hoog gewas op.
JD 6430 The Best
@JD3010 Klopt, gras doet vooral veel onder de grond heb ik t idee. misschien is het daarom wel beter om een tijd voor het ploegen de mosterd of bladramanas al te klepelen, dat het gewas al wat af kan sterven, maar dat je niet echt een moes laag meer hebt met het ploegen. Dan kan het wat opdrogen. Zou dat ook nog helpen om wat meer wortels in de grond te krijgen?
JD3010
@JD 6430 The Best Misschien als je het veel eerder maait, maar dan kan ook de groei eruit zijn. Dan wordt het ook niet veel. Komend jaar zaai ik weer gras, dat is me prima bevallen.
JD 6430 The Best
@JD3010 wat goed bevalt moet je niet veranderen. Het is toch wat proberen met dat soort dingen. Jij hebt afgelopen jaar ook weer gezaaid met de cultivator? Of toch weer met de spitmachine.
JD3010
@JD 6430 The Best Alles weer met de culitvator gezaaid met de zaaimachine erop, dat gaat super en ben dan ook weer lekker snel klaar. Met de spitmachine heb ik 1 keer gedaan, dat schiet niet op.
stannetje96
@JD 6430 The Best we doen het ook niet heel kort klepelen en pittig door rijden. Dan sla je het ook niet echt tot moes.

En gras is idd ook mooi maar dat doen we wel liever eerst even ondiep frezen

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 4755 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!