Foto van een Allis-Chalmers D 272. Snap Coupler icm de driepuntsaansluiting. https://youtu.be/9EAKYTOenes?t=03m10s

Allis-Chalmers D 272

SJB533
Foto van een Allis-Chalmers D 272. Snap Coupler icm de driepuntsaansluiting.

Reacties

allis man
@SJB533 Geweldig systeem perfect ophanging van de ploeg.
Alleen zijn er een paar mensen omgekomen omdat de trekhaak losschoot onder weg met verschrikkelijke gevolgen. Zelf doe ik er een elastiek om de vergrendeling zodat die niet per ongelijk los kan schieten.
allis man
SJB533
@allis man
Nou heb ik vrij weinig idee hoe die principes zijn. Ik ben opgegroeid met het systeem zoals IH dat had op de Europese trekkers (vasteland), zowel met topstangregeling als met servo-hydraulische) trekstangregeling. En uiteraard de EHR. Waar zit het voordeel van de Snap Coupler? En hoe zit dat met, bijvoorbeeld, het systeem van IH/Farmall (Fast Hitch)?
allis man
@SJB533 Het Snap Couper is van AC daar mee kun je alleen AC werktuigen achter.
De onderste vaste verbinding zit met een snelkoppeling voor de achter as van de trekker.
Met daar aan een veer die de trekkracht regelt.de twee losse verstelbare stangen regelen de diepte. Dit systeem zat al op de WD en de CA rond 1948.
later kwam er een bell of een snel sluiting onder aan de trekker. Ten opzichte van een gewone 3 puntshef kon je met een AC ploegen zonder steunwiel.
SJB533
Quote @allis man:
Ten opzichte van een gewone 3 puntshef kon je met een AC ploegen zonder steunwiel

Omdat de hef gedraaid is tov the Ferguson system?
allis man
@SJB533

Van af 7.40 uitleg snap coupler.
allis man
@SJB533 Wel een beetje maar de trekpunt is veel mooier voor de achteras. Wij ploegen met de WD 45 met een 14" 3 schaar ploeg. trekker heeft standard 45 pk maar er kan ook een 4 schaar achter met stuunwiel alleen voor het heffen
SJB533
@allis man
Omdat hij dichterbij zit?
allis man
@SJB533 Het trekpunt zit in het midden van de trekker de ideale treklijn.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Allis-Chalmers D 272 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!