Foto van een Ferguson TED, bezig met poseren.. Foto is geplaatst door oldtimergek op 24-11-2015 om 23:17:06, met 11 reacties.

Ferguson TED

oldtimergek
Foto van een Ferguson TED, bezig met poseren.

Reacties

Minitauro
@oldtimergek Leuke trekkertjes zijn dit. Nu zie ik deze trekkers regelmatig maar vraag mij af wat nu de verschillen zijn . Ze zien er bijna allemaal hetzelfde uit, je hebt de TEF, TED en TEA. Kunt u mij meer vertellen hierover?
oldtimergek
@Minitauro TEF is de diesel uitvoering, Ted is de benzine uitvoering en de TEA is in beide uitvoeringen. TEA benzine werd later omgebouwd naar diesel . Veel verschil zit er verder niet veel in.
Minitauro
@oldtimergek Er zit mechanisch dan weinig verschil in behalve de motor dus. Hoe zit het dan met de kleuren, want ik zie er met rood en ook in het grijs. Is dat ook origineel?
jasper01
@Minitauro fergusons waren over het algemeen grijs tot het over werd genomen door massey harris net zoals de forx ferguson tot de 8n die werd rood witin 47 meen ik
jasper01
De eerste 35 waren volgens mij ook nog grijs met koper kleurige motor ed ( goudbuik waren vier cilinders)
Minitauro
@jasper01 Dus in feite zijn de kleuren dan gekomen Door overnames van ferguson naar massey Harris. Dus zijn de kleuren origineel eigenlijk van een samenwerking.
jasper01
@Minitauro idd massey harris was rood ferguson grijs waarschijnlijk daarom grijs en rood
oldtimergek
@jasper01 die heb ik ook nog een ferguson 35 4cil, in de rode kleur en grijs gespoten motor. Die van mij hoort eigenlijk grijs te zijn, maar de 4 cil had een slechte naam omdat het slechte starters zijn. Daarom zijn ze toen ook wel rood gespoten. Die van mij is van 1957.
Minitauro
@oldtimergek @jasper01 Bedankt voor de uitleg, nu weet ik wat meer.
jasper01
@oldtimergek gebeurde volgens mij wel vaker ook wel bij deutz 06 serie de eerste waren donkerder dan de laatste een keer gehoord van een monteur uit die tijd

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ferguson TED ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!