Hydrauliek ventielen john deere 3130

Mijn John Deere 3130 heeft te weinig druk op de ventielen.
Sturen ,hefinrichting en hi-lo werken goed.
Bij het inklappen van een duinmachine, bouwt hij een beetje druk op en klapt de machine een stukje op (10 cm).Dan is het net of hij door de overdruk gaat en is het afgelopen.Zou het een kwestie zijn van druk afstellen ? En weet iemand hoe?

Deel dit topic

Reacties

frank_mf
Heb je genoeg Hydrauliek olie der in zitten?
jorn wijthmen
Mischien nieuwe filters?
Tom VB
Meten = weten. Druk/flow meter eraan.

Wanneer je olie gaat onttrekken aan de bak kan het wezen dat je hoofdpomp te weinig olie krijgt vanuit de bak. Check je aanzuigfilter en je retourfilter eens. Makkelijkste is het peil controleren maar dat had je vast al gedaan.
ardpassat
Genoeg olie,nieuwe filter,zeef is schoongemaakt.
Je zou zeggen als de hef goed werkt dat de pomp voldoende olie krijgt /levert
ardpassat
@ Tom VB
Weet jij hoe de druk een beetje op kunt schroeven?
Tom VB
Nee moet je @deeremeneer even vragen, ik moet t opzoeken maar sta op het punt om weg te gaan.
Overigens als ik je probleem zo hoor vraag ik me ook af of dat de oplossing wel is. Hef vraagt qua liters niet veel he. Volgens mij heb je meer een flow probleem en geen druk probleem. Maar zoals gezegd: meten = weten !
ronald73
Iemand was mij al voor, ardpassat, weet jij hoeveel druk je nu aan je ventielen hebt?
Tom VB
Het beste is om te meten al vorens dat iedereen hier maar wat probeert te gissen. Meten = weten. Vanachter de laptop is het lastig beoordelen zo.
Tom VB
Druk mag wel 180 bar zijn
deeremeneer
Quote @Tom VB:
Druk mag wel 180 bar zijn

30 serie is maar 150 bar meen ik.
JD3010
Heeft die dit altijd al gehad? Probeer dan eerst het probleem op te sporen. Meet eerst de druk op voor je gaat verstellen. Dit kan bijv. in je hydrauliekaansluiting. Een overdrukventiel heeft de trekker niet.

Aan de linkerkant aan de onderzijde van de pomp zit een schroef waarmee je de druk kan verstellen. Eerst wel de contramoer losdraaien. Als je deze indraait, gaat de druk omhoog. Een KLEIN stukje verdraaien, want het gaat wel hard omhoog. Zoals deeremeneer zegt is standaard ca. 150 bar, maar 180 bar geeft geen probleem.
ardpassat
Ik weet niet of het een nieuw probleem is .Ik heb de ventielen nog niet eerder gebruikt.Druk heb ik nog niet gemeten.Zal morgen even een meter halen.
minkema
Gaat de hef soms ook stotterend omhoog
ardpassat
Nee, gaat niet stotterend omhoog,maar als je er iets zwaars in hebt hangen en je zet de motor uit , dan zakt hij wel snel.Maar de ventielen heb ik geprobeerd met de hef omlaag.
ardpassat
Heb gisteren de druk gemeten op de ventielen,was 150 bar.
De flow heb ik nog niet kunnen meten, heb nog geen flow-meter.
Kan ik eerst proberen de druk te verhogen naar 180 bar ?
JD3010
Dat kun je proberen. Veel kwaad kan het niet.
Tom VB
Zin heeft het ook niet denk ik.
ardpassat
@ Tom VB
Waarom denk je dat Tom ?
ardpassat
Heb gisteren de flow gemeten,tot 145 BAR ong. 35 ltr. Daarboven bijna niks meer ,gemeten met ong. 1700 toeren (toerenteller is kapot)dus op gehoor. Boven 2000 toeren begonnen de slangen ineens te trillen.Pomp versleten ??
DESLAGERURRE
@ardpassat waarschijnlijk krijgt de hoofd-pomp(voor de motor) te weinig vulling door de lagedruk pomp in de achterbrug ... of de lagedruk pomp verliest zijn druk ... als ik het zo hoor zijn je keerringen in de hefdeksel gaar ... draait je aftakas ook mee trouwens ? ?
beste is de lage druk te meten op de schakel-deksel van de hi/lo-aftakas .. (voor de versnellings poken ) aan de zijkant zit een boutje .. sleutel 12 als ik mij niet vergis .. links is van de hi/lo rechts van de aftakas .. daar een meter in draaien en dan de funktie gaan bedienen .. dan moet de druk minimaal 9/10 bar zijn .. en max 12 .. ...is ie minder dan zit er ergens een lek ..
Wimsumar
Quote @Beste Ardpassat:
proberen de druk te verhogen naar 180 bar

Voor het bedienen van machines (o.a. het opklappen van de duinmachine) is vrijwel nooit een erg hoge (180 bar) druk nodig.
JD3010
@ardpassat 35 lt./min bij 1700 toeren is goed voor deze pomp. Dit is dan bijna 50 lt/min volgas. Dat de flow boven de 145 bar minder wordt dat klopt, want bij de max. druk (150 bar) is dit 0.

Ik heb zelf geen idee hoeveel druk er nodig is voor je schudder. Probeer daar ook eens achter te komen. Wat is het er voor 1 dan?
Tom VB
JD3010 zegt het helemaal goed. Heb je niet ergens anders een storing ofzo ? Werkt je bedieningsventiel op de trekker wel goed ?
Als de machine die je hydraulisch bediend ermee stopt, en je gooit dan wat olie in het tankje voorop bij de radiateur doet de machine het dan wel weer ?
JD3010
@Tom VB Dat tankje wordt vanzelf gevuld door de pomp in de achterbrug. Het stuur, de hef en hilo doen het goed schrijft hij dus lijkt me het toch meer een drukprobleem.
Tom VB
@JD3010
Tsja, je zult mogelijke oorzaken moeten uitsluiten.
JD3010
@Tom VB Als de hoofdpomp olie tekort zou komen, dan moet die hark schokkend omhoog gaan. Voordat het tankje voorin leeg is, dan kan de trekker nog een aardige hoeveelheid olie leveren.
ardpassat
Even heel theoretisch,ik heb nog geen andere machine geprobeerd,zou het mogelijk zijn dat de hark als hij uitgeklapt is een hogere aanloopdruk heeft als 150 BAR ?Bij de Agrotron gaat het allemaal ook moeizaam omhoog.Ik heb het probleem alleen bij het opklappen. De hark is een Niemeijer Twintand ,het in transportstand zetten van het frame gaat wel goed.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
27
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
41