Illustratie van:

Fendt 306 LSX - brandstofpomp

Hoi ik heb een vraag over mijn brandstofpomp hij lekt

hij lekt bij de foto (bij de pijl zie lees meer)

wat kan ik hier aan doen of hoe moet ik dit maken.

of wie heeft een tekening uit een werkplaats boek zo dat ik kan zien wat er kapot is of hoe ik deze los moet halen

(foto is gebruikt van stokkingdiesel.nl/dieselservice/nl/…)

Deel dit topic

Reacties

old man jose
Als je al een foto van "Stokking "gebruikt waarom vraag je dan bij deze experts geen info kleine moeite groot resultaat.
+1
ramrod
Het regulateurhuis is te vol; Het dekselstje aan de rechterkant onderaan op de foto heeft een niveauplugje die je er uit kunt schroeven. Die bepaald het benodigde olieniveau.
Daarna kun je er wat motorolie in doen en dan weer op niveau brengen, en eventueel nog een keer herhalen.

Intern lekt er namelijk wat brandstof in de oliekamer van de pomp, maar deze kamer heeft geen aftapplug.

Dat die afdichting lekt is natuurlijk niet goed, maar waarschijnlijk is het zo te ondervangen
newholland ro
@ramrod ik volg je niet helemaal meer
radium45
@newholland ro

Komt omdat je geen verstand van inspuitpompen hebt, maar het verhaal klopt.
Wimsumar
Beste NewHolland Ro: Vermoedelijk (het staat niet in het Fendt onderdelenboek) is het een 'gewoon' afdichtingsdopje. (Over het asje van de 'gashendel).
Nu moet je echter om de 50 uur bij een Fendt-brandstofpomp de smeerolie verversen/aanvullen (niet schrikken hoor, er zijn meer Fendten waar het nog nooit gebeurd is dan waarbij dit wel ieder 50 uur gedaan is).
Hiervoor moet je het schroefje welke aan de rechterzijkant van de pomp op dat 'vierkante plaatje', op ongeveer 5 cm van de bodem zit iets losdraaien. De óvertollige diesel-/smeerolie stroomt er vervolgens uit.
Dan draai je de ontluchtingsdop ( op de plek van de rode dop op jouw foto) eraf en giet (langzaam) ongeveer 0,25 liter motorolie in de brandstofpomp. Met het ingieten van de olie wordt tevens de overtollige diesel uit het cartertje van de brandstopomp gestuwd. Je ziet dit uitstromen langs het losse boutje aan de zijkant. Op een gegeven moment houdt dit op (de motorolie die je er ingiet is te dik om langs dit losse boutje uit te stromen) en kun je het boutje weer vastdraaien en de ontluchtingsdop er weer opdraaien.
Zoals reeds is genoemd (Ramrod) zal door (normale) inwendige lekkage het vloeistofniveau in de brandstofpomp weer stijgen. Het mag niet zo zijn dat na enkele draaiuren er al weer lekkage optreed bij het dopje. Maar na 50 draaiuren ( de 'voorgeschreven' verversingstermijn) is het geen probleem.
306LS
@Wimsumar dus als ik het goed begrijp draai ik dat schroefje aan de zijkant voor af te tappen ietsje los zodat de brandstof eruit kan lopen. Dan draai ik vanboven de ontluchtingsdop eraf en giet ik er 15w40 in totdat de diesel eruit gelopen is en dan draai ik het schroefje vast, maar hoe kan ik zien hoeveel er in is gegoten is dat gewoon tot ongeveer boven vol of ... Alvast bedankt
Wimsumar
Beste
Quote @306LS:
maar hoe kan ik zien hoeveel er in is gegoten is dat gewoon tot ongeveer boven vol of

De ""truc" is, dat dieselolie drijft op motorolie. De motorolie die je er ingiet zakt dus naar de bodem en stuwt de dieselolie (welke vermengd is met de olie die er de vorige keer in is gegoten) omhoog. Het "oude" diesel/oliemengsel is dunvloeibaar genoeg om langs het losgedraaide schroefje uit te stromen. Zodra dat de nieuwe olie het peilschroefje heeft bereikt dan stopt het uitstromen. De nieuwe olie is namelijk te dik om langs het losse schroefje te stromen.
Je kunt het schroefje er overigens ook gerust helemaal uitdraaien. Op een gegeven moment zie je wel dat het pure olie is die uitstroomt. Dan doe je het schroefje er weer vast in.
306LS
@Wimsumar ok bedankt voor uw antwoord !

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 306 LSX ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
21