Illustratie van:

Farmall D-430 - Dynamo aansluiten.

Hallo,

Ik heb een Farmall D-430 opgeknapt. Nu ben ik met het het electrische gedeelte bezig maar loop ik bij de dynamo een beetje vast. Op de dynamo staan 2 nummers 51 en 61. Nu zat er een soort van spoel tussen waar nummer 61 B+ D+ DF op het kapje staat 14v 11A.
Wie weet waar deze voor is en hoe ik deze moet aansluiten.

Deel dit topic

Reacties

HarmBoer
De spoel is de spanningsregelaar B+ naar batterij + D+ naar D+ dynamo DF naar F dynamo 61+ naar controle lamp dan naar contactschakelaar.
Zo zit het bij mij tenminste.
caseih212
Een farmall D-430 heeft altijd een dynamo met aangebouwde spanningsregelaar, je kunt de spanningsregelaar (wat jij een spoel noemt) gewoon weglaten aangezien deze immers al vastzit aan de dynamo. 61 sluit je aan op het controlelampje in het dashboard en 51 sluit je aan op de accu danwel startmotor (+ pool) 😄
HanomagR228
@caseih212 De dynamo die ik erop had zitten was defect en kon het niet doen. Nu heb ik er een andere (originele van 430) op gezet maar nu blijft het rooie lampje nog branden als de motor loopt. Weet jij of en hoe ik hem kan testen. In je berichte had je gezegd 61 naar het controle lampje en 51 naar de accu. kan ik hem het beste rechtstreeks naar de accu aansluiten of via het contactslot?
caseih212
@HanomagR228

zelf moet je zoiets niet testen, gewoon naar de Bosch-dienst gaan of naar iemand anders die gespecialiseerd is in startmotoren/dynamo's. Die maakt zo'n dynamo zo 100% in orde. Zoals ik al zei '51 sluit je aan op de accu danwel startmotor (+ pool)'. Dus dat betekend dat je hem aansluit op de accu en NIET op het contactslot.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Farmall D-430 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
15