Trommelschudder

Heeft iemand meer informatie over een dubbele trommelschudders van Holaras? Heb ze nog nooit eerder gezien, en kwam er toevallig een tegen. Deze word in transportstand in de lengte meegenomen en op het land kun je de 2 delen horizontaal uitklappen, ook zitten er 2 'trekogen' aan. Ik schat de machine uit de jaren 60.

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Niels OM: Jaren 60? 😃 Toen werd het meeste hooi nog geschud met een paard. (Ook met een trommelschudder overigens, maar zeker geen dubbele!).
Ik denk aan 1980.
remcotrekker
@Wimsumar paard met aftakas
stuifzand
Beste Niels:
Vicon heeft deze dubbele trommelschudders in de jaren 62 tot ong 66 gemaakt de werkbreedte was ong 3.80 m.
Er zat een transport trekoog aan om hem in de lengte te vervoeren en een verstelbaar verstektrekoog om een haakse draai in het werk te maken.
Appart was ook de tanden rotor
Je kon de schudder in hoogte verstellen doormiddel van spindels op de wielen.
Er was ook een enkel model werkbreedte 260m die men in transport in de lengte moest vervoeren ook hier zat een verstektrekoog aan.
Wimsumar
Beste
Quote @Remcotrekker:
paard met aftakas

Ja, maar ook met een gatenbalk tussen de benen om de 'halfgedragen' schudder mee te sleuren. 😉
Niels OM
@Stuifzand, bedankt voor de info. M'n buurman dacht dat het een soort kuil(voer)verdeler is. Heb ook al de nodige info bij Holaras zelf opgevraagd, als het nodig is stuur ik nog wel even een foto hier 😉

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0