Hydrauliekblok uitzoeken

Hallo,
wij willen nu een hydrauliekblokje uitzoeken op hydraulicworld.nl maar aangezien wij hier geen verstand van hebben vragen we het hier maar even.

wij willen dus:

1 functie
DW
dat het hendeltje weer terugspringt
dat de olie door kan blijven stromen als je hem niet gebruikt.
onze olieopbrengst is niet zo hoog (15l/min)

kan iemand aanwijzen welke we moeten hebben?

gr koen

Deel dit topic

Reacties

Klappertje10
Wat is het verschil dan met deze?
hydraulicworld.nl/products/1875/…
jmos
@Klappertje10
Die jij laat zien is met gesloten middenstand, niet wat je wilt dus. Jij wilt een open middenstand
nhmonteur
In princiepe zit er geen verschil tussen, alleen de prijs.
omdat hij toch maar weinig liters hoeft te verwerken kan je gerust voor de goedkopere kiezen.
nhmonteur
@jmos ja dat staat wel naast het plaatje, maar op het schema kan je toch wel zien dat de pers er retour in middenstand gewoon aan elkaar zitten. de A en B poort zijn wel gesloten in de middenstand.
jmos
@nhmonteur
Ik kan het schema niet bekijken.......
Maar je zal wel gelijk hebben 😄
mdoornekamp
Ik denk dat je kunt kiezen of je gesloten of open middenstand hebt door een schroef in of uit te draaien. Dan volstaat de goedkope
Valtra-Fordpower
@jmos Fout. Een gesloten middenstand zegt alleen dat de de A en B poort dicht staan als je de hendel niet bedient. Bij een open middenstand staan deze poorten open naar bijvoorbeeld de T(ankretour) Dit heeft dus niets te maken met het feit dat je P olie gewoon kan blijven circuleren.

Het verschil tussen beide is natuurlijk de prijs omdat de duurdere een instelbare overdruk ventiel heeft.
nhmonteur
@Valtra-Fordpower volgens mij heb je dit ook fout, bij de goedkopere kan je ook de maximale druk instellen. ook die kan je zien op het schema door de instelbare veer.
deutz6007
@nhmonteur volgens mij is dit niet de max druk maar de doorstroomregeling dus de hoeveelheid liters/min
nhmonteur
@deutz6007 nee dit is wel degelijk de instelbaarheid voor de maximale druk. Eigen zit er altijd een veiligheidsklep op een ventielen blok en 9 van de 10 keer zijn deze ook altijd af te stellen.
want het rechtse blokje naast P1 in het hydraulisch schema is een overdrukklep. en geen klep waarmee je de liters regelt.
Klappertje10
@nhmonteur
dus als ik die goedkope van 30 euro koop voldoet dat aan mijn eisen?
nhmonteur
@Klappertje10 ja die voldoet zeker
Klappertje10
@nhmonteur

Weet je ook toevallig welke koppelingen hierin moeten? Er staat 3/8 maar ik wil hiervan met een 90 graden bocht naar een 12mm leiding.

Gr koen
nhmonteur
@Klappertje10
dan kun je het beste een rechte inschroefnippel nemen met aan de ene kant 3/8 bsp draad en de andere kant 12L aansluiting
De 3/8 draad draai je in je ventielenblok, en vanaf je 12l aansluiting kan je bv een haakse bocht erop schroeven en daar de leiding aan maken.
Het beste is om met het blok naar de dichtstbijzijnde slangenboor of mechanisatiebedrijf te gaan. deze hebben deze inschroefnippels zo liggen.
Klappertje10
@nhmonteur
heel erg bedankt allemaal!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
16
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
6