7

Hoe klepje los krijgen in ventielenblok?

Hallo,

Ik ben er achter gekomen dat er in het ventielenblok van de lift een klepje vast zit. Hij heeft jaren stil gestaan en nou doet de hef het niet meer.
Nieuwe onderdelen zijn er niet meer voor te krijgen dus de enige optie is het klepje los zien te krijgen. Het waren er 2 die vast zaten. 1 kon ik makkelijk bij en die heb ik met 3 tangen aan mekaar los gekregen. Maar de 2e zit een eind dieper en daar kom ik alleen met een puntbektang bij.. Maar daar kan ik te weinig kracht mee zetten. En het stukje wat ik vast kan pakken is maar bar klein.

Heeft iemand hier misschien een oplossing voor?

Deel dit topic

Reacties

Heb zo iets ook al eens gehad ik heb het toen goed ingespoten met jbl betere soort als wd40 en laten weken en kwam toen makkelijk los
@bigroest oke. Ik heb dat nu ook al 3
dagen erin zitten. Maar zit nog muur vast. Omdat het gat zo klein is is er ook geen tang waarmee je hem goed vast kunt pakken..
@Justin2 de trekker waar ik mee bezig was die had het ook in de hefdeksel zitten ook moeilijk om bij te komen heb toen alles gedemonteerd en op de werkbankl klaar gemaakt.
beschadigde kleppen heb je niets aan
@bigroest

Ik heb hem ook gedemonteerd en in de werkbank staan. Het puntje wat ik vast kan pakken is maar een 3/4mm het stukje waar de veer op staat. Ik ga het gewoon weer proberen.
Niet mechanisch gaan rommelen, dus met tangetjes en beiteltjes. Gewone gasolie is ook al goed omm te laten inwerken Je kan het al proberen met een 8 Bar luchtdruk uit een compressor om via de achterkant druk uit te oefenen, Andere gaten dicht maken met stops of pluggen. Ook een Dooser wil wel eens helpen (hand hydraulic pomp met hefhendel). Heb je nog oud slangen liggen en/of koppelingen? zou je nu kunnen gebruiken om je ventielblok verkeerd om aan te sluiten op je tractor en dan met hydraulic druk een beetje experimenteren Alles gaat een keer los met gasolie en druk
Wat al eerder is aangegeven, goed in laten werken met een goede kruipolie, niet van dat imal of wd40 spul, dat is voor de hobby...
Mooiste is dat je het hele geval overeind kan zetten zodat de olie er mooi doorheen kan sijpelen op den duur.
Voor de rest heel veel geduld hebben, laat het maar een paar weken in de kruipolie staan, het zal vanzelf eens losgaan.
En een passend sleuteltje die zijn er speciaal voor deze terugslagklepjes een stukje rond met vaak op de kop 2 pinnen welke in de gaatjes passen even er in tik met de hamer en los

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0