Illustratie van:

Volvo BM 500 - sneller

Hallo,enig idee hoe ik mijn Volvo bm 500 wat sneller kan laten rijden?Hij heeft al de maximale maat wielen en qua toerental kan er niet zo veel bij volgens mij.De snelheid is 30 km/u ik heb deze tractor nog maar pas ben altijd een deutz D40 gewend geweest(deze rijdt sneller)wie heeft er tips?

Deel dit topic

Reacties

ErDee
Mijn tip is: even wennen aan de snelheid van deze 😉
Loeideutz
Ruwweg zijn er 3 methoden om een tractor sneller te laten rijden.
1 grotere wielen. Gaar niet volgens jou, maar misschien zou je ze op wat breder spoor kunnen zetten, zodat ze naast de spatborden komen.
2 meer toeren laten maken. Je denkt zelf dat er niet veel. Bij kan, daarnaast vraag ik me af of het wel verstandig is: de fabrikant had een reden om het toerental op die hoogte te begrenzen. Als je er mee gaat klooien, weet je niet waar het eindigt. Is het alleen om te toeren met de oldtimerclub,alla, maar anders, ik weet het niet.
3 klooien met de tandwielen in de versnellingsbak, eindaandrijving, tussenbakken of iets dergelijks. Ik zou het niet doen. Daarnaast, als je je op dat niveau begint te wagen, denk ik, kun je net zo goed zelf een trekker bouwen. Dan heeft hij precies de specificaties die je wilt hebben.
ValtraT202
1 hele goede tip koop weer een deutz
Loeideutz
Met alle respect, maar dit is nou precies het soort topics dat sommige TF-leden aanmoedigt om onzinnige adviezen te geven. En andere leden beginnen zich daar weer aan te ergeren omdat er weer niet met respect geschreven wordt. Het beste hier: het advies van @ErDee volgen.
Loeideutz
@ValtraT202 Jij hoopt op een goedkope oude Volvo?
Trekkerman Tom
Ik zie ook geen redelijke mogelijkheden. Tsja, je kunt hem op een vrachtauto zetten om er vervolgens 80 mee te gaan rijden, maar ik denk niet dat je zoiets bedoeld 😉
Loeideutz
@Trekkerman Tom Da's een goeie, had ik nog niet aan gedacht. Ik weet niet hoe zwaar die is, anders achter op een bestelauto, kan ie 130 rijden.
Trekkerman Tom
@Loeideutz ik vermoed dat 'ie 2,9 ton weegt, dus dat lijkt mij aan de zware kant.
Arrie94
In wat voor wereld leven we? Alles moet sneller. Van 30 naar 40 wordt de remweg grofweg 2x zo lang, daarboven is het helemaal een gekkenhuis, tenzij de remmen daar op zijn berekend... Alles krijgt veel meer te houden, maar goed daar vroeg je niet om...
Loeideutz
@Arrie94 Da's ook precies mijn probleem met zulke topics. Een maat groter banden, 100 toeren meer draaien op de motor alla, maar voor de rest blijf er vanaf. De fabrikant heeft best wel nagedacht over zijn produkt. De onderdelen zijn allemaal op elkaar afgestemd. Ga je aan eentje klooien, dan weet je niet wat dat voor gevolgen heeft. Wil je snel rijden met een landbouwvoertuig, koop er dan eentje die het af fabriek kan. Heb je het geld daar niet voor (over), accepteer dan dat het zo is. Je kunt nou eenmaal niet overal vooraan staan.
RVM
@Loeideutz ze zijn altijd goedkoop want het is geen volvo
ValtraT202
@Loeideutz 650 700 en 814 zijn de serie die uk zoek als ik geld en ruimte heb
Loeideutz
@ValtraT202 Ongetwijfeld een slecht advies dit, maar als je de Valtra 202 verkoopt heb je in ieder geval geld genoeg, en met een beetje geluk ook al plaats voor 2 van de 3.
Loeideutz
@RVM Ik heb er niet alle verstand van, maar een Volvo die geen Volvo is, dat moet je toch even uitleggen.
ValtraT202
@Loeideutz Moet je wel een Valtra T 202 hebben xd dan kan je ze alle 3 wel kopen
wessels
@Loeideutz de Volvo T500 is een Engelse Volvo met een Perkins motor en een IH links schakelende achterbrug.
Loeideutz
@ValtraT202 Oh sorry, op die manier. Dat wist ik niet. In ieder geval veel succes met de zoektocht.
ValtraT202
@Loeideutz Geeft niks ben hard aan sparen maar ja als je een huis wil kopen ja is niet niks haha
obelix
Koop een cross auto, dan kun je meer snelheid halen.
henrif
@ValtraT202 800 en 810 mogen dr ook wel wezen wat een geluid uit die beestjes!
ValtraT202
@henrif Ja das waar maar die hoef ik niet

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Volvo BM 500 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
21
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
8