Vond dit op internet. Erg interessant.
evanscooling.com/
TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij
Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!
Laatste
Reacties
Het is geweldig als startpiloot.
Kunnen we de ether discussie weer eens voeren.
De enige die wel es een beetje deo krijgt is mn Nissan.
Die slaat niet aan als de accu dood is geweest, dit omdat deze de startblokkering erin gooit.
Wil alleen jullie aandacht erop vestigen.
evanscoolants.nl/heavy-duty.html/
Geen roest enz is een goed punt. De andere voordelen komen volgens mij niet uit met je gewone temp meter.
Heb ook nog deze link met FAQ. Daar wordt veel uitgelegd over dit produkt.
evanscoolants.nl/faqs.html/
Als ik via de site bij een webshop kom waar t goedje te bestellen is 36 euro voor 2 liter
Nou, ik blijf gewoon organische koelvloeistof gebruiken, is ook niks mis mee, wel goedkoper...
Je bedoelt vast @dennis fordson
Zou dat geen imploderen van gasbellen veroorzaken met cavitatie als gevolg?
Geloof dat ik het maar bij de gewone koelvloeistof laat.
zou ik nie doen remplunjers roesten ook .
dus zal de hoeveelheid water opname ook wel beperkt zijn
judokus heef wel begrijpelijke , maar soms rare ideeën
Het kookpunt van die vloeistof zal afhankelijk de druk in het systeem nog steeds op 100-110 graden liggen, ongeacht het kookpunt van de Evans vloeistof.
Condens komt niet verder dan (indien aanwezig) het expansivaatje.
Eventueel condensvocht (water) in de rest van het koelsysteem van de motor zal (afhankelijk van of het met "Evans" mengt) een hoger kookpunt krijgen dan de 100 graden die 'normaal' water heeft.
Kookpunt van (bijvoorbeeld) zout water:
nl.wikipedia.org/wiki/Zout_water/
Dat is dus waar ik op doel.
Wordt het een emulsie dan zal het kookpunt inderdaad hoger komen te liggen, maar zo niet dan blijft het kookpunt van het water gewoon ergens rond de 100 graden liggen.
Bovendien hebben de meeste oudere koelsystemen niet de beschikking over een expansievaatje.