Illustratie van:

Joskin Bemester - Nog steeds lekkage aan onderkant bemester (na vervangen keerring)

Beste leden,

Afgelopen winter heb ik geprobeerd een lekkage aan de onderkant van de bemester op te lossen. Zie dit eerdere topic:

tractorfan.nl/topic/60407/

Alles netjes gedaan zoals mij verteld werd in dat topic en ik had er dan ook de volste vertrouwen in dat het probleem opgelost was. Na gisteren de eerste tanken mest uit gereden te hebben bleek deze toch weer via exact hetzelfde gaatje aan de onderkant van de bemester te lekken. Dit zou er dus op kunnen duiden dat er toch weer een probleem is met de keerring of dat er toch een ander probleem is. Was zelf erg verbaasd omdat ik er toch zeker van was het goed opgelost te hebben (dankzij jullie reacties!). Het enigste waar ik nu aan ga twijfelen is dat ik de keerring er verkeerd om in hebt gedaan, neem aan dat de keerende werking maar een kant op is. Kan iemand mij vertellen of de open kant van de keerring nou juist boven of onder moeten zitten. En zijn er mensen die nog andere ideeën hebben?

Bedankt

Deel dit topic

Reacties

Albertmc
"Voor een juist functioneren van de oliekeerring moet de
afdichtingslip naar het af te dichten medium zijn gericht."

Bron: Eriks
Eriks site
Patrick 2020
Ja de 'open' kant (waar meestal een veertje zit) naar de olie toe toch?
mrpieter
Als je de keerring bedoeld die tussen de hydromotor en verdeelschijf zit, die moet mestkerend werken.
Heb voorheen met een bemester gereden met een joskin verdeelmolen. De keerring werd jaarlijks vervangen. Met de open kant richting de mest om je hydromotor te beschermen. Neem een keerring met een rvs veer, dat rot die niet door. Daarna de keerring en de ruimte er boven flink vullen met vet. Het glaasje of dop ook vol met vet, des te langer gaat de keerring mee
Favorit614
Kijk gelijk of de as is in gevreten is. Zo ja dan ligt de keerring er zo weer uit.
nhmonteur
Hoogstwaarschijnlijk is je as gewoon ingevreten waardoor hij weer langs de keerring gaat lekken. 9 van de 10 keer krijg je hydromotoren van bemesters niet meer lekdicht doormiddel van een nieuwe keerring.
Nhpaultje
Weet niet hoe het bij joskin is, maar bij veenhuis zit op de as nog een bus die je kunt vervangen. Dan zit de keerring ook mooi aangesloten.
CaseCS130
Ik zeg ook ingevreten asje. Dat gaat heel hard. Bij ons na twee jaar met hagelnieuwe verdeelmolen van joskin. Nu rvs busje er om gemaakt dan ben je eraf. Keerring met open zijde naar de mest en liefst eentje met rvs veer idd.
MennoFendt511
Oke, bedankt. Ik kan me nog herinneren dat ik inderdaad de keerring met de open kant naar boven had gedaan, dus de open kant richting de mest. Ook toen werd al gesuggereerd dat de kans groot was dat de as van de verdeelplaat al was ingesleten, op het oog leek dit toen allemaal nog wel mee te vallen. Maar dit zal het probleem dan toch wel weer zijn, andere kanalen zijn er volgens mij niet waardoor die kan lekken?
jmos
Als as ook maar iets ingevreten is is het al verkeerd

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Joskin Bemester ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
4