Controles op misstanden in land- en tuinbouw

Voor boeren en tuinders met personeel is het vanaf deze maand weer oppassen geblazen. De Inspectie SZW start deze maand met gerichte inspecties in de land- en tuinbouw. Vooral bedrijven die al eerder in de fout zijn gegaan kunnen een bezoek verwachten.

Deel dit topic

Reacties

leo en irm
Goede zaak
Boemrang
@leo en irm Ben benieuwd wat het allemaal weer oplevert....
leo en irm
@Boemrang de regels zijn er niet voor niks, ze slaan soms door maar hebben het welzijn van de mens voor ogen,we willen allemaal wat ons toekomt.
Heldern
@Boemrang

Tsja regels zijn om na te leven he
Boemrang
@Heldern Dat dacht ik ook.... 😉
jordi 1455
Wanneer wordt er eens onderzoek gedaan naar het welzijn van de boeren? of is het leuker om de boeren in een kwaad daglicht te stellen?
Boemrang
@jordi 1455 je zou het eens voor kunnen stellen....
ares697
@jordi 1455 Als je zorgt dat de boel goed voor elkaar is valt er niets in kwaad daglicht te stellen.
Snaky Bill
Hebben we niet in Canada zo`n SZW. dus makkelijk
Boemrang
@Snaky Bill Wat niet is kan nog altijd komen....
mf6290
Regels zijn er om ze te overtreden, anders moesten ze er niet zijn
leo en irm
@mf6290 dus jij gaat de hele dag werken en krijgt daarvoor 5 euro
erik9831
@leo en irm Het zijn soms niet de landbouwers zelf ...

Ik ken iemand, die soms met een Roemeen werkt. Op een dag vroeg die Roemeen of hij eventueel zijn neef mocht meebrengen om te helpen. Oke zegt hij neem hem maar mee. Hij betaalde die een degelijk loon, dacht hij. Bleek dat die eerste Roemeen zijn neef meer 1.5€ per uur betaald. Van die 1.5€ moest hij dan ook nog brandstof betalen en huurgeld. Dus uiteindelijk schoot er helemaal niks meer over.

Soms zetten ze zichzelf in het zak, zelfs familie.
mf6290
@leo en irm ik ben landbouwer, soms werk ik een ganse dag gratis als de prijzen niet mee willen en als het echt tegenzit mag ik nog wat centen bijleggen ook
mf6290
@leo en irm voor alle duidelijkheid, ik ben ook tegen onderbetaling, maar ik ben ook tegen altijd maar weer die controles, hoe het precies zit in nederland weet ik niet maar bij ons in belgie loopt het echt de spuigaten uit, er zijn hier controles en keuringen dat het echt niet meer normaal is, er zijn hier meer controleurs dan mensen die nog echt werken. als men zo verder de zelfstandige ondernemer pest dan gaan die er vroeg of laat stoppen en als ze iedere ondernemer hier weg gepest gaan hebben, wat dan? belgie wordt nog een ontwikkelingsland als ze zo verder doen.
leo en irm
@mf6290 als je niks verkeerd doet zijn de controlles vervelend maar niet meer dan dat.maar ik begrijp de frustratie,s ,het is hier in nederland niet anders .

Daar en tegen zijn er genoeg voorbeelden van uitbuiting en [slavernij]
leo en irm
En er is natuurlijk een verschil tussen zelfstandig ondernemer en werknemer ,als ondernemer weet je de risico,s

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
17
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
1