Voorbanden 7.50

Hallo,

Mijn voorbanden worden minder en ik ben opzoek naar nieuwe. Ik heb geen stuurbekrachtiging, en de maat die ik heb is 7.50 r16. Nu is de vraag: wat voor band stuurt lichter?( qua profielsoort 3-rib of...)En wat zijn jullie ervaringen?

Alvast bedankt,

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Case-Inter: Inderdaad, vanwege het onbekrachtigde sturen dan is het beste weer voor de "multi ring"- band te kiezen.
ford5000
Zoals Wim al zegt is een Multiring band hier de beste oplossing.
BKT levert prima banden hiervoor die qua prijs/kwaliteitsverhouding erg gunstig liggen.
Heb zelf nu 2 jaar BKT's onder mijn Ford 5000 zitten en die bevallen me uitstekend.
Al zullen er natuurlijk ook genoeg andere goede alternatieven zijn.
case-inter
@ford5000 @Wimsumar dan staat er ook nog iets van 'ply' wat houd dat in ?
ford5000
@case-inter Ply staat voor het aantal koordlagen dat in de band verwerkt is.
Hoe hoger het aantal, hoe stugger de band meestal zal zijn, maar ook is de band dan vaak sterker en wat beter bestand tegen zaken als inrijschades.
Wimsumar
Beste Ford5000 & Case-Inter:
Quote @ford5000:
BKT levert prima banden hiervoor die qua prijs/kwaliteitsverhouding erg gunstig liggen.

Ik heb pakweg 10 jaar geleden de voorbanden vernieuwd, Vredestein MultiRill, maar deze moeten ieder dag bij gebruik even "op temperatuur komen": Ze hobbelen op het stuk loopvlak waarop ze geparkeerd gestaan hebben. 😞
ford5000
@Wimsumar Da's vervelend Wim.
Daar hebben de BKT's die ik heb totaal geen last van, en de trekker staat soms maanden achter elkaar stil.
De Alliance achterbanden hebben het door jou omschreven fenomeen helaas heel erg. Dat blijft niet bij "even op temperatuur komen". Met goed vracht erachter is het nog wel een keer afgelopen met het zwalken en hobbelen van die banden, maar als je zo met de losse trekker rijdt dan duurt het, afhankelijk van de buitentemperatuur, al gauw een half uur. Zeker als hij langer stil gestaan heeft.
Kukel
Er staat ook wel een prijzen lijst op internet van bkt. Dan kun je direct zien wat ze kosten. Want er zijn ook nog banden met ander profiel. Die zien er ook wel mooi uit.
case-inter
Oké bedankt voor de info.
johan6640
@ford5000 ze zeggen wel eens als je de trekker op houten plankjes zet dan worden je banden niet vlak.heb het ook van horen en zeggen
ford5000
Even op de site van molcon-interwheel kijken.
Staat een pdf met de prijslijst op.
ford5000
@johan6640 Zou best kunnen maar ik zie niet het verschil tussen staan op een plank of een vloer.
Op de krik zetten lijkt me dan nog eerder een optie om afgeplatte banden te voorkomen.
johan6640
@ford5000 nee ik ook niet eigenlijk maar ik zal het hier nog wel eens uit proberen met iets.krik is wel de mooiste oplossing maar elke keer de trekker op krikken is ook wat

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0