Illustratie van:

Mc-Cormick B-275 - PTO demontage - Opgelost

PTO demontage
De PTO aan/uit hendel blijkt niet te werken. Heb de bediening uit de achterbrug gehaald. Hier bleek de nok op de as van de bediening gehavend. Heb ook de PTO-as verwijderd; daar miste ik het schuif-koppelstuk die de PTO-as al dan niet verbind met de aandrijving. Meende eerst dat hij onder in brug lag, maar het blijkt dat hij nog vast zit in de aandrijving.... en ook te goed vast vrees ik. Vervelende is dat ik er niet makkelijk bij kan. Iemand een idee om dit los te frutten. Momenteel heb ik alleen het gat van de PTO en de PTO-bediening als toegang. Of moet ik de hele "bok" die bovenop de achterbrug zit demonteren (zie [url] 1drv.ms/1pvmt3q/ [/url])

Deel dit topic

Reacties

brauheist
Hefdeksel eraf of nie?
rdol
Wat is het hefdeksel op de foto..?
looper321
Daarmee bedoelt hij die gehele (grote) blok waar de hefarmen aan zitten. die moet je er af halen, dan krijg je ongeveer het volgende uitzicht:
zie je nu welke grote blok ik bedoel die er af moet?
rdol
Yep duidelijk. Een heel ding. Olie moet er uit en zo. Op de foto van mij kon je ook een "deksel" zien waar de versnellingspook in zit. Dit ziet er wat eenvoudiger demontabel uit. Heeft dat nog zin, of kom ik dan nog niet bij dat PTO-glij-koppelstuk...?
IHC-power
@rdol deksel van versnellingspook verwijderen heeft weinig zin. Die schakelmof van de PTO moet je echt in de achterbrug gaan zoeken. 😄
rdol
Jow... dat wordt nogal een klus dan. Is die hele hefeenheid nog een beetje te tillen..? Kan hij er zo af getild worden (na het losdraaien van de bouten en aftappen van de olie) of moet ik nog ergens op letten. Het enige wat ik kan vinden is dat ik secuur moet zijn in het schoonhouden van de olie in de hefinrichting.
IHC-power
Olie kan je best filteren ja, of gewoon nieuwe opdoen. Ik heb met een B-275 geen ervaring, maar normaalgezien zou ie er zich gewoon vanaf moeten laten tillen als de bouten los zijn ja. Bij een D-serie trekker hef je dat huis met 2 personen op.
rdol
Zou het kunnen dat de clutch wordt vastgehouden door het niet-werkende-mechanisme wat wordt bediend door het voet-koppelingspedaal. Iets met een PTO-koppelingsplaat. Dit vond ik door veel zoeken op "clutch pto stuck" op het internet. Een gouden tip zou zijn het losmaken van plakkende platen door het reinigen met een oplosmiddel. Dit heel lokaal door een slimme spuit: [url] ntractorclub.com/howtos/clutchfreeing.htm/ [/url]

Is dit niets voor mij of...?
rdol
Weer wat verder. Het opnieuw afstellen van het koppelingspedaal zorgde ervoor dus dat uiteindelijk de PTO wel ontkoppelt kan worden. Er zijn geen plakkende platen of iets dergelijks. Wat blijft is dat ik het glij-koppelstuk niet los krijg en er eigenlijk omheen draai en tegenop zie om die hele
hefbrug-unit er af te halen. Kan me haast niet voorstellen dat die zich zonder takel laat verwijderen.
rdol
Was een tijdje geleden maar even een update. Heb uiteindelijk de vastzittende mof (het glij-koppelstuk) gangbaar gemaakt. Dit lukte zonder de hefinrichting te liften. We hebben aan een pullytrekker een pijp gelast en die via het gat van de aftakas naar binnen gestoken richting de mof die vastzat op de aandrijfas net achter de versnellingsbak.

We konden langs de zijkant via het gat van de PTO bedieningshandel de centerpunt en de twee klauwen van de pullytrekker goed bevestigen/klemmen op de mof. Duurde wel eventjes voordat dat lukte overigens. Daarna pullytrekker aangespannen en via een andere pijp geklopt op de mof net zo lang tot hij los was. Wonder boven wonder konden we de in de achterbrug gevallen mof later via het PTO gat naar buiten krijgen.

Vervolgens alle bramen van de vertanding van mof verwijderd en het geheel weer op zijn plek gezet.

Op de bedieningseenheid van de aftaksas met wat laswerk aan de ene kant een nieuw nokje en aan de andere kant een nieuwe handel gemonteerd.

Daarna met voldoening de vlag uit; alles lijkt te werken.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick B-275 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
7