T6010 versnellingshendel aftakas

Er zit een geel,zwarte hendel om de snelheid van de aftakas te regelen. een vrij bekende hendel. alleen in de nieuwere series is dat hendeltje anders. hij heeft zo'n geel knopje erop. mijn vraag is wat doet dat knopje.

Deel dit topic

Reacties

huub
Een soort vergrendeling volgens mij, je moet die knop indrukken of uittrekken(?) Om te kunnen schakelen.
evert
@huub nee dat bedoel ik niet, jij bedoelt de gele top, maar daar zit tegenwoordig ook een geel knopje op.
Daanfordje
Dat is het knopje voor de vrijloop 😉 als je deze indrukt kan de aftakas blijven doordraaien! dus staat de aftakas niet met zon klap stil. is soms wat fijner voor de machine 😄

(wel ingedrukt houden als je hem gebruikt 😉 )
nhmonteur
@Daanfordje dat knopje moet je indrukken als je van toeren wisselt. Hiermee word de rem van de aftakas gehaald waardoor je makkelijker kan overschakelen.
het knopje om je aftakas uit laten draaien zit onder je aftakasknop. Als je deze indrukt gaat ook je rem eraf wardoor de machine die er achter zit uit kan lopen.
evert
Oh oke,
evert
@nhmonteur weet jij ook hoe de auto aftakas werkt, omdat ik deze niet aan het lopen krijg.
Daanfordje
@nhmonteur oke , dat wist ik niet precies 😛 mn vader gebruikte dat knopje, haha

@evert volgensmij de aftakas aanzetten en dan de autoknop indrukken 😉
nhmonteur
@evert nee durf het zo niet te zeggen hoe je dat kan instellen, zou ik zelf ook even op moeten zoeken.
HV95
@evert
Als het goed is zit links naast je hendel van het schakelen tussen de aftakas toeren een schakelaar. Als je aftakas draait kun je de automatische aftakas inschakelen. Je moet de schakelaar dan naar je toe drukken en even vasthouden, en dan gaat er in je display een lampje met ´auto´ branden van de aftakas, dan is hij ingeschakeld. De schakelaar gaat dan weer terug in de middenstand. Als je de waarde in wilt stellen van het in en uitschakelen houd je de schakelaar iets langer vast, en dan komt er onder in je display een symbool te staan met een waarde, eerst die van het inschakelen. Die verander je door je hef te heffen of te zakken tot de hoogte waar je hem in wilt schakelen. Dan druk je nogmaals op die knop en dan komt er weer een waarde te staan, dit is de waarde wanneer je je aftakas uit wilt schakelen. Dit verander je ook weer door je hef te heffen of te zakken. Als je die 2 waardes ingesteld heb druk je nogmaals op de knop, en dan komt er te staan dat de waardes opgeslagen zijn. Als het goed is werkt je automatische aftakas nu zoals je ingesteld hebt. Zodra je van je stoel gaat of je zet de aftakas uit, dan schakelt hij ook de automatische aftakas uit. Die moet je dan weer opnieuw activeren.

Succes ermee.
evert
@HV95 deze kon ik niet meer vinden, daarom stelde ik hem opnieuw. dankje

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0