35PK, hoe groot kan de bloter zijn...?

Ik heb een oldtimer mccormick B275 35PK. Ik wil af en toe de pollen uit het weiland kunnen maaien en de paardemest uit elkaar slaan. Wat is de maximale grootte van de weilandbloter die hier bij past..?

Deel dit topic

Reacties

David Bakker
2.50 meter kan wel
Niek123
@David Bakker dat vind ik tamelijk groot
nhmonteur
Ik denk ook 2,5 meter. Hier ff een linkje naar een Peecon bloter. daar zeggen ze 2,80 heb je 35 pk nodig.
peecon.com/peecon/portfolio-item/…
fiatjuh
Ligt helemaal aan omstandigheden,snelheid,zal denk wel gaan,gaat het niet rij je een tandje lager toch,dan gaat het wel zeker als het voor hobby is maakt het dan niet uit,dat het wat langer duurt
fendtinterfan
Met 45 pk is 2,5 m al krap aan. zeker als je een beetje door wil rijden.

denk dat 2 meter mans zat is voor 35 pk.
koeienlokfluit
Wij hebben er een liggen hoeveel heb je er voor over? 2.5 meter (kan wel)
David Bakker
Ik heb wel eens met 37 voor 2,80 gereden de stoppel was lang maar het ging net ,
Wimsumar
Beste RDOl: Voor een 35 p.k. oldtimer is een 2 meter (2 rotor) of een 2,3 meter (3 rotor) eigenlijk ruig genoeg!
De 'pest' is, ze zijn bijna net zo duur als een 2,9 meter machine en gebruikt al helemaal slechts 'met een lantaarntje' te vinden. De 2,9 meter bloters zijn er plenty te koop voor pakweg € 1.000,-.
Dus, de breedste kan, maar zoals anderen ook al aangeven: langzaam rijden.
wessels
Heb hier een 2,7 meter met 50 pk en dat gaan onder normale omstandigheden prima. Ik zou zeggen niet meer dan 2,5 meter.
valmet6400power
@Wimsumar

Ach dan wordt de trekker niet in slaap gesust 😃
Wimsumar
Beste Valmet6400Power
Quote @valmet6400power:
niet in slaap gesust

Of juist in de 'eeuwige slaap'. 😞
valmet6400power
@Wimsumar

Waarschijnlijk niet, trekker trekt het niet en valt dan uit, daar wordt ie opzich niet slechter van! Zijn slechtere dingen die een trekker kan doen natuurlijkzz
erik9831
Als het hobby-matig is ... Waar is dan dit breed spul voor nodig ?

Genieten is dan de oplossing, rustig rijden met een iets kleiner model kan je veel meer plezier opleveren dan 'de grootste willen hebben'
Loeideutz
@erik9831 En zo is dat, als het voor de hobby is moet je niet het grootste kiezen, maar een maat die er voor zorgt dat je veel plezier van je hobby hebt. Ontopic, 2 meter is meer als genoeg. Als er eens wat grotere pollen zijn, gaat die er helemaal plat voor.
MF65
Vermogen genoeg maar de koeling is een probleem, die heeft bij deze types niet over.
Boemrang
Ik maai regelmatig met een New Holland 3030, zie profiel foto...
Hier hangt een maaier van 2 meter aan, bij hoger gras moet je gewoon een of twee versnellingen terug....
Wimsumar
Beste Valmet6400Power:
Quote @valmet6400power:
Zijn slechtere dingen die een trekker kan doen natuurlijkzz

Topicschrijver RDoL valt weer met de neus in de boter. 😉
Op Marktplaats genoeg aanbod van een passende bloter voor z'n Mc Cormick B-750.

marktplaats.nl/z/bloter.html/…
Mc Fendt
Voor 35 pk had ik niet breder dan 2 m gedaan, wat heb je eraan als je trekker in de soep draait, enzo als al gezegd is, het is voor de hobby
weurding
Al eens over een klepelmaaier nagedacht?, heb ze hier lopen achter 28 pk met 1,8 meter breedte gaat super, slaat paardenmest ook beter uit elkaar dan een gewone bloter, prijstechnisch interessant, kost 1350 excl, ook leverbaar in 2.2 meter
Ritchie
Waarom niet gewoon een cyclomaaiertje? Daar zijn er meer dan genoeg van, en die doen het werk net zo goed.
deutz3.70power
Quote @Ritchie:
Waarom niet gewoon een cyclomaaiertje?

Als je van die bossen hebt die de paarden niet opeten krijg je van die ruggen op het land lijkt me niet echt fijn. Bloter verspreid het veel beter.
Ik denk dat een tractor van 35 pk genoeg moet werken voor een bloter van 2 meter of 2,2 meter. 2,5 lijkt me toch wat teveel van het goede.
Ritchie
@deutz3.70power

Dan laadt je dat toch gewoon even op? 😉 Een bloter verhakselt het echt, en dat spul valt er vervolgens tussen/op. Ben niet zo'n fan van een bloter, als je wat langer spul hebt dan kan het gras eronder stikken. Dat lijkt me ook niet de bedoeling. Bovendien kun je met zo'n (bijv.) PZ'tje ook nog eens hooien, als je dat zou willen. Maargoed, das mijn mening.
looper321
Hier: 30 pk met 1.90 er achter:
tractorfan.nl/movie/37578/

wel lastig met zo een afhankelijke aftakas. heeft die van jou een onafhankelijke?
Corne S
Beste Wimsumar,

Quote:
@Wimsumar Topicschrijver RDoL valt weer met de neus in de boter. 😉
Op Marktplaats genoeg aanbod van een passende bloter voor z'n Mc Cormick B-750.

Je kunt beter met de neus in de boter vallen dan met je neus in de bloter.
Niek123
@Corne S haha held
rdol
Zo te horen ga ik voor ca 2 meter. Dat is ook makkelijker opbergen onder de overstek van de kapschuur. Bloter of cyclomaaier is wat verwarrend. Ik hoef en wil niet hooien. Dan zou ik ook een schudder en een zwadmaker moeten kopen; dat wordt me te gortig. Ik hoef ook niet snel te rijden en veel te rijden. We hebben geen enorme lap grond (totaal 1 hectare, waar ook nog ons erf op staat. Doordat ons weiland door de paarden fiks wordt stukgelopen betekent hard rijden een enorm gestuiter. De prijzen vallen me nog tegen; ben nog niet toe aan het besteden van 1000 euro. Notabene net zoveel als de trekker kostte. Ik ben best handig, dus wat opknappen is geen probleem. Hopenlijk loop ik nog ergens tegenaan voor ca 500/600 euro. Kan nog wel eens lang gaan duren vrees ik 😄
rdol
Verbazing.... mijn schoonvader had nog een ongebruikte pz135. Weinig gebruikt wel lang buiten gestaan en ziet er niet uit. Na 2 dagen (wat een werk) poetsen, slijpen, schuren, antiroestbehandeling en grondverf ziet het er al heel anders uit. Het ding werkt. Hakselt niet natuurlijk.. maar goed ik moet een gegeven paard niet in de mond kijken.

Vraag: hoe kom ik aan een kleed en vooral: hoe zit dat vast. Zie geen bevestigingspunten
Wimsumar
Beste RDol:
Quote @rdol:
Verbazing.... mijn schoonvader had nog een ongebruikte pz135

Ja, inderdaad verbazing, de meeste mannen weten alles over de schoonfamiliekoetjes, -kalfjes en -machinepark (en vooral niets over de schoonmoeder). 😉

Het kleed zit met een klemstripje aan het plaatwerk gepopnageld of ngeschroefd.

Ik heb nog wel een strook vrachtwagendekzeil liggen (gratis af te halen of zelfs gebracht als Nieuwleusen een keer in de loop uitkomt).
rdol
@winsumar Dank voor het aanbod. We wonen echter nogal een eindje uit de buurt. Enig idee hoeveel grams doek er normaliter wordt gebruikt.

Bedoel je met een strip een stukje bandijzer of een strook aluminium die aan de binnenkant van de kap het zeildoek klemt..? Wat me verbaasd is dat ik geen enkel of whatever nu zie zitten in het frame van de kap.
Wimsumar
Beste RDol:
Quote @rdol:
Bedoel je met een strip een stukje bandijzer of een strook aluminium die aan de binnenkant van de kap het zeildoek klemt..?

Ja, precies zo.

Zeilgewicht weet ik niet.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
30
DEELNEMERS
20
WEERGAVES
6