Illustratie van:

Agria 2300 - vliegwiel magnetisme ontsteking

Beste mensen,

blijkbaar ben ik de eerste met een vraag over een agria 2300. Misschien alwel elders behandeld maar kan ik het niet vinden.
Het probleem is dat ie niet vonkt. Als ik een externe accu op alleen de ontstekingsspoel zet vonkt hij wel, dus iig is bobinedeel goed. Als ik de spanning meet die met het vliegwiel in de ontst.spoel wordt opgewekt meet ik een dikke 1 volt, dus mi veel te weinig. De lichtspoel die ik erin heb zitten levert op zijn beide draden 2 volt, ook teweinig zou ik zeggen. Condensator is goed.
Het vliegwiel is blijkbaar niet in staat om 6 volt op te wekken. Dat schijnt door veroudering te kunnen gebeuren. Dit kan ik ook laten hermagnetiseren. De vraag is nu: wat denken jullie hiervan en is er een manier om zelf te constateren of het magnetisme van het vliegwiel is teruggelopen?
Ben benieuwd, groet, Govert

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Duitshuisje: Kan de stroomkring ook ernstig verzwakt zijn door corrosie onder de ontstekingsspoelbevestiging?
(Of maakt de massadraad van de spoel slecht contact met het motorblok? )
paulusmahandel
@Wimsumar Ik deel deze gedachte, corrosie is vaak de boosdoener.
Alles goed schoonmaken.
duitshuisje
Corrosie is inderdaad een lelijk ding op dit vlak. Maar nu lijkt het me niet, want dan zou hij het ook niet doen met een uitwendige accu met de massa aan het motorblok Daarnaast zien de onderdelen er uitzonderlijk gezond uit.
Ook zou de opgewekte spanning nog steeds zo,n 6 volt moeten zijn, want die is dacht ik niet erg afhankelijk van de mate van aarding. Zal nog eens kijken.
Dank voor jullie reaktie zover groet

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Agria 2300 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
10