Vijf Belgische pantservoertuigen botsen op N69 bij Valkenswaard: 'Een grote Belgenmop'

VALKENSWAARD - Vijf pantservoertuigen van het Belgische leger zijn donderdagochtend met elkaar gebotst in Valkenswaard omdat ze moesten remmen voor een tractor. Twee van de voertuigen lekten brandstof.

Lees meer ->>
omroepbrabant.nl/…

En:
newsmonkey.be/article/18809/

Deel dit topic

Reacties

casejxu115
Slapers...
Boemrang
Het blijven Belgen.... 😃
Romco14
Blijkbaar hebbben die voertuigen toch slechte remmen of ze hebben te weinig afstand gehouden.
Wimsumar
Beste JD6930 e.a.: Jaja, leuke Belgenmop.
Huhhhhhh? Belgenmop? Ja Belgenmop: Kijk eens op de site van omroepbrabant.nl en klik op "fotoserie" ................
@%$#*&^% maar 'liefst TWEE foto's!
En het YouTube-filmpje: Zelfs het geluid is wegbezuinigd!
KoenClerinx
Ach nee jo, die wilden een Fyra treintje maken maar het aankoppelen in volle vaart verliep niet zo als geplant 😄
Wimsumar
Beste Deeremeneer:
Quote @deeremeneer:
trekkers

Logisch.
De tanks/pantservoertuigen zijn kapot. De trekker kwam ongeschonden uit de strijd.
Conclusie: Het land kan beter met trekkers verdedigd worden dan met tanks/pantservoertuigen. 😉
Boemrang
Quote @deeremeneer:
Maar wat heeft dit met trekkers van doen?

Moeten we dit nou ook nog helemaal gaan uitleggen... 😃
Jasperfendt
@deeremeneer De Nederlanders kunnen een nieuwe Belgenmop vertellen. Vijf pantserwagens van een legerkonvooi op weg naar Oirschot botsten op elkaar nadat de leider moest remmen voor een TREKKER. "Belgische inval loopt al na 10 kilometer spaak", was maar één van de vele opmerkingen op Twitter.

😉
Husqvarna
Was zeker een verdwaalde oefening, mislukte inval. Maar ik ken dat wel dat onnozele bumperkleef gedrag ook wel collega's die met dumperen achter op elkaar klapten enzo.
Hurli356
Quote @Wimsumar:
Conclusie: Het land kan beter met trekkers verdedigd worden dan met tanks/pantservoertuigen.

Das hetzelfde als dat een pet op de bouw veiliger is dan een bouwhelm. Gooi ze allebei maar eens van de 6 hoog. Wat komt er heel beneden..
Adri-JD850
Er word verteld dat ze uit moesten wijken voor een tractor,maar daar is geen ingat voor op het land te komen, ze verkopen er wel lekker ijs dat daar bereid word rechtstreeks van de boer, de spreuk die daar hangt met een banner :geluk is niet te koop een hoeve ijsje wel.
JD3010
Nu weten we ook wat de zwakke plek is van het belgische leger. Rij maar achter tegen hun voertuigen aan en ze staan zonder brandstof. 😄
kees 956
@JD3010 precies wat ik ook dacht, als je toch door 1 of ander gevechts gebied rijd en ze schieten met 1 kogel je tank lek en daar sta je dan... een beetje dom maken als je het mij vraagt :?:
erik9831
@KoenClerinx de fyra trein was geen belgische beslissing, maar een nederlandse opdringing. De belgen waren compleet iets anders van zin
JohnDeere5720
Quote @JD3010:
zwakke plek

Haii, en dat noemen zich ''pantser'' voertuigen, één kleine botsing en er is al iets lek! :|
Wimsumar
Beste JD3010:
Quote @JD3010:
achter tegen

Afgezien van het feit dat in de rug aanvallen niet zo netjes is zou volgens de Vierde conventie van Geneve ten aanzien van de bescherming van (immers) onschuldige burgers het leefmilieu van genoemde groeperering niet verpest mogen worden met uitgelekte brandstof en zodoende het niet toegelaten zou moeten zijn dat vijandige partijen elkanders brandstoftanks lek schieten gedurende een gewapend conflict. 😉
atlaspower
Quote @JohnDeere5720:
Haii, en dat noemen zich ''pantser'' voertuigen, ��n kleine botsing en er is al iets lek!
niet te hard lachen,zelf meegemaakt dat er 2 leopard 2 tanks op elkaar botste met een nachtelijke oefening,aardedonker en met lichten uit oprukken, de achterste tank hoorde plots een tank voor zich wel heel dichtbij en remde uit alle macht, daardoor dook de tank voorover, de loop van de achterste dook toen omlaag door het uitlaat gat van de voorste, hele motor aan pend, de loop/sluitstuk van de achterste vloog naar achteren in de koepel en knalde tegen het minutie luik en de computer aan, schade paar miljoen gulden toen nog, 1 voordeel had het wel, we hadden binnen 1 maand allemaal een helderheids versterker in het luik zitten 😃
John k
@atlaspower "good old memories"
KoenClerinx
@erik9831 ja daarom zei ik het ook ,je moet het van een ander perspectief zien 😄
erik9831
@KoenClerinx Oke, van onze kant dus 😄
Bachusrooy
Typisch een gevalletje van shit happens...Als we nu daadwerkelijk geinvesteerd haden in defensie was die colonne minimaal 10 wagens lang en was de kwaliteit beter. Nu moeten we het doen met te weing en wat we hebben komt vn de goedkoopste aanbieder. Je ziet de soldaten hoeven zich niet te schamen, Kan gebeuren zullen we maar zeggen..

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
21
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
0