Same Minitauro 60 versnellingsbak

Hallo,

Onze Same Minitauro heeft twee kapotte tandwielen in de versnellingsbak. Hij wil niet meer achteruit op dit moment. We hebben navraag gedaan wat deze tandwielen nieuw kosten: €980,- euro samen... Nu zijn we op zoek naar 2e hands/sloop-onderdelen. Weet iemand zo een sloper die deze onderdelen heeft?

Alvast bedankt!

Deel dit topic

Reacties

RPCounty
Henk kamping smilde. 0592 459060 /459073
ihc633
Heb net met de beste man contact gehad! 😉
Wimsumar
Beste IHC633:
Quote @ihc633:
contact gehad!

En deze?

same.nl/

Of T.F.-lid @Joop-Same
RPCounty
@ihc633 dik voor mekaar. Als hij het niet heeft wordt t lastig...
valmet 605
Wel apart, die bakken gaan normaal niet kapot....
Tenzij je het voor elkaar krijgt om hem in 2 versnellingen te krijgen.

DUS zijn je hevels ook versleten???
hermanmuntstra
Of herman van der helm in den haag www.same.nl
ihc633
Nou, de trekker loopt weer. We hebben onderdelen gehaald bij Kamping, waren voor de helft van het geld klaar. Er is één gebruikt en één nieuw tandwiel ingekomen. Nu maakt de trekker alleen wat geluid als je in de 3e en 4e versnelling achteruit rijdt. De monteur verklaarde dit doordat je een nieuw en gebruikt tandwiel hebt, die nog niet op elkaar ingelopen zijn. Is hier ervaring mee? Weet iemand wat dit kan zijn? Misschien dat @Joop-Same het weet?

Verder zag de bak er van binnen prima uit, weinig slijtage (na 5900 uur)
ihc633
@valmet 605
Wat bedoel je met hevels? Hebben verder nergens slijtage gezien, of iets wat niet normaal functioneerde.

De bak is waarschijnlijk kapot gegaan toen mijn vader aan het voeren was met de voerdoseerwagen. Er bleef altijd een beetje voer voor de doseerwalsen liggen. Aangezien de Same niet veel olieopbrengst heeft duurde dit een eeuwigheid voordat het eruit was, wanneer je de walsen uit zet en alleen de bodemketting aan laat staan. Door de rijwielafhankelijke aftakas in te schakelen en vervolgens de trekker achteruit te laten rijden, draaien de walsen andersom en ligt het voer zo op de afvoerband. Werkte een aantal weken prima, totdat hij bij het op laten komen van de koppeling één grote klap gaf. Het kan best zijn dat hij al ergens zwak was en dit de genadeklap was, maar dat weten wij ook niet...
valmet 605
@ihc633 Die grote klap klinkt ernstig. Is alles geblokkeerd? loopt het sper nog? werkt de aftakas nog??

Die hevels, als je de dekplaat van de bak af haald zie je staven liggen met inkepingen. Onder aan de pook zitten blokjes. Dit loopt in elkaar. als hier dingen versleten zijn kan het langs elkaar lopen en kan het gebeuren dat je bij het schakelen langs de groep schakeld en wel de achteruit pakt.

Dus rechterkant naar achter schakelen naar links achter en dan ongemerkt hem in de rechterkant laten staan en links (achteruit) wel schakelen.
ihc633
@valmet 605 Nou, die klap was waarschijnlijk het moment dat er 7 tanden van een enkel tandwiel afgebroken waren, die vervolgens tussen een dubbel tandwiel gekomen zijn en daar ook de nodige schade aangericht hebben. We hebben de blokjes aan de pook bekeken toen we de bak los hadden, dit zag er allemaal nog prima uit. Dus ik denk niet dat het daar dan aan gelegen kan hebben...
valmet 605
@ihc633 das pijnlijk gebeurd niet vaak.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
1