Tanco wikkelaar

Ik ben op zoek naar een tanco/ tellefsdal 1514 wikkelaar weet iemand er ergens een staan?

Deel dit topic

Reacties

Fendt926Driver
Of zoek je een stationaire opstelling?

tractors-and-machinery.com/site_display_content.ph…
Fendt926Driver
En voor tellefsdal kun je uitzoeken uit 3 stuks

tractors-and-machinery.com/site_display_content.ph…
senn-van-eyndt
Bedankt voor de hulp maar het moet echt een 1514 zijn. Wij hebben pakken van hoogte 47 cm op 80 cm breed en die kan ik met een tanco 1060 niet wikkelen want heb ik al geprobeerd. De 1514 zou dit wel kunnen.
Wimsumar
Beste Senn-van-Eundt:
Quote @senn-van-eyndt:
hoogte 47 cm op 80 cm breed en die kan ik met een tanco 1060 niet wikkelen want heb ik al geprobeerd.

Het pak ligt te diep op de wikkel"lopende-band" neem ik aan?
Monteer de lagerblokken ( van de niet aangedreven rol waar de band over loopt) iets hoger/naar buiten zodat de "lopende-band" iets strakker komt en het pak minder diep weg kan zakken.
paulusmahandel
Waarom koop je niet een Taarup / kverneland wikkelaar.
Kun je zeker voor hetzelfde misschien wel minder geld kopen
senn-van-eyndt
@Wimsumar Heb ik geprobeerd maar dan draaide het pak gewoon van de wikkeltafel af en werd het weggeslingerd
senn-van-eyndt
@paulusmahandel Ik ben bang dat het pak tussen de rollen door valt als het op zijn kant komt te staan of zou dit lukken ander heb ik liever een kverneland want dit is een getrokken wikkelaar en kan ik met een kleinere tractor wikkelen
Wimsumar
Beste Senn-van-Eyndt:
Quote @senn-van-eyndt:
weggeslingerd

Van waar de 'afwijkende' (slechts) 47 cm hoge pakkenmaat? Pers je voor eigen gebruik? Of in loonwerk voor een speciale "lage pakken"-klantenkring ?
paulusmahandel
@senn-van-eyndt je kunt een dealer vragen om folders en evt. naar een loonwerker rijden die wil hem vast wel demonstreren
senn-van-eyndt
@Wimsumar Wij doen loonwerk met deze pers. Bij ons is er bij de paardenboeren veel vraag naar kleinere balen. Omdat een normaal pak voor vele hier te groot is en dan te lang duurt voor het opgevoederd is. Dus hier zijn er toch veel klanten voor die maat. Ik heb van het jaar al veel hooi en stro geperst maar de vraag kwam toch dikwijls om ook te wikkelen en dat kon ik niet met mijn wikkelaar en daarom zoek ik een andere.
Wimsumar
Beste Senn-van-Eyndt:
Quote @senn-van-eyndt:
veel vraag naar kleinere balen.

Okee, duidelijk. Anders zou ik zeggen slinger de pers weg en neem er 1 met groter pakmaat.
fastrac3155
Ben bang dat je met een 1514 het zelfde probleem heb dat de pakken eraf vliegen daar hebben wij hier met 80x80 pakken al last van, we hebben nou pas een nieuwe goweil met zon transport band en daar van kun je de bandspanning aan passen. Er is na 4500 pakken nog geen een afgevlogen.
Wimsumar
Beste Fastrac3155:
Quote @fastrac3155:
met een 1514 het zelfde probleem heb dat de pakken eraf vliegen daar hebben wij hier met 80x80 pakken al last van

Met 1 of 2 wikkelrollen?
fastrac3155
1 arms wikkelaar daardoor trekt hij de pak gewoon om op de wikkelaar, nadeel is dat bij een twin je weer veel meer werk hebt met in en uit klappen.
Wimsumar
Beste Fastrac3155:
Quote @fastrac3155:
1 arms wikkelaar daardoor trekt hij de pak gewoon om op de wikkelaar

Een 2-arms trekt 2X zo hard aan het pak.

Bij mij komt ook een 1-arm wikkelaar. Ik zei al eens tegen de chauffeur dat er eigenlijk een contragewicht aan de arm gemaakt zou moeten zijn om de (met name voor de chauffeur uiterst oncomfortabele ) onbalans enigszins op te heffen.
fastrac3155
Klopt daarom hebben we nu ook een dubbelarms wikkelaar op een wielstel minder onbalans en stabieler in het veld en op de weg
senn-van-eyndt
@fastrac3155 wij zouden dan wel met rollen van 50 cm hoogte willen wikkelen in plaats van 75 cm scheelt ook wel in trekkracht volgens mij en komt beter uit op het pak
fastrac3155
Op een pak van 47 zou ik dit wel doen ja lijkt me een stuk beter te gaan, die van ons kunnen alleen maar rollen van 75 cm in.

« Terug naar discussielijst

Wil je reageren op deze advertentie?

Als je je aanmeld voor deze website kun je heel eenvoudig een persoonlijk bericht sturen naar de plaatser van deze advertentie (senn-van-eyndt). Lid worden is gratis, wij spammen niet en verstrekken je gegevens niet aan derden.
Meld je hier aan

REACTIES
19
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
3