Illustratie van:

Fordson Super Dexta - Brandstofpomp olie

Hallo ik heb een vraag over hoe ik de brandstofpomp olie moet verversen. Ik heb de bout (rode cirkel) in de foto, eruitgehaald dit is het peil waartoe de olie moet staan neem ik aan. hier kwam wat vieze diesel uit onderaan zit ook een bout waar je waarschijnlijk alle vieze diesel eruit kunt laten lopen. Maar nu is mijn vraag waar vul ik de olie bij? De groene cirkel op de foto zit schroefdraad in maar daaronder zit het gewoon dicht? ik heb al zitten te pulken maar dit is gewoon dicht?!

Mvg

Deel dit topic

Reacties

sassinga
@Superdexta aan de onderkant de bout er uit draaien en de vuile diesel/olie er uit laten lopen. De vierkante bout,groene cirkel, er uit draaien en olie bijvullen tot gat van rode cirkel.
jammermaarhelaas
Ik heb het bij onze SuperDexta destijds net zo gedaan als @sassinga zegt. Die plug met vierkante kop en een gat, in groene cirkel, er dus in zijn geheel uitdraaien, dan krijg je een ruime vulopening.
Ik gebruikte hiervoor gewoon dezelfde motorolie zoals ook in de motor gebruikt wordt.

Scheelde sindsdien duidelijk in soepelheid van loop en regulateur!
Superdexta
Bedankt jongens het is gelukt, kon eerst niet zien dat die hele dop los kon door de verf en rommel. Wat is nu de oorzaak dat er diesel in zat ipv olie?

Mvg
Wimsumar
Beste Superdexta:
Quote @Superdexta:
Wat is nu de oorzaak dat er diesel in zat ipv olie?

Dat is normaal zo bij dit type (lijn)brandstofpomp. Langs de pompplunjers lekt altijd (bij zowel oud en nieuw) ietsje diesel.
Het olie+dieselmengsel smeert de bewegende delen in de brandstofpomp. Na verloop van tijd zit de hele pomp vol en loopt het overtollige via een overloopppijpje er uit.
Verversingstermijn brandstofpompolie is ongeveer 50 draaiuren. ( Maar er zijn trekkers die er van zullen schrikken als dit na vele tientallen jaren pas voor het eerst gebeurd).
SuperDexsta 91
Hallo TF fans
Ik heb ook dieselolie in mijn brandstofpomp
Ik lees dat dat (normaal) is,zelfs bij een nieuwe
Mijn vraag is hoeveel cc lekt dan zoon pomp,als en
dexta 10 uur gelopen heeft ?

Dank voor uw reactie

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Super Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
17