Bruikbaarheid 3-punts naar EURO adapter

Pas bij een dealer bij ons in de buurt een adapter zien liggen die van 3-punts naar euro aansluiting gaat. Het leek mij op zich best handig om wat flexibeler onze voorladerwerktuigen te kunnen gebruiken, iemand ervaringen met zulke adapters?

Is het echt bruikbaar of lijkt het handiger dan het daadwerkelijk is?

Deel dit topic

Reacties

valmet 605
Wat voor voorladerwerktuig wil jij in je driepunt hangen?
Ga je dan met 2 trekkers het land in? 1 met grondbak en de ander met vork op de voorlader?

Ik denk dat in de praktijk de spullen aan de voorlader blijven hangen.

Ik zie de meerwaarde dus niet.
Valtra-Fordpower
Wat ik vaker zie is een EURO bok naar 3punt... Kun je je voorlader beter gebruiken.
Tractor 2.0
@valmet 605

We hebben meerdere trekkers met fronthef systemen en maar één trekker met voorlader. Stel die trekker met voorlader is niet beschikbaar, dan kun je nog iets met een grondbak of palletvorkje doen met de fronthef wanneer nodig.

Omdat je ze wel meer aangeboden ziet worden zou je denken dat ze dus wel dergelijk worden gebruikt. Ik vraag me af wat anderen hiermee doen en of het dus daadwerkelijk praktisch is of dat het mooier lijkt dan dat het is.

@Valtra-Fordpower

Wat voor werktuigen gebruiken ze dan in de voorlader?
valmet 605
@Valtra-Fordpower daar zie ik wel de meerwaarde in. Alleen al om op te ruimen enz enz. maar grondbakje, afschuifvork, houtklover, rubberschuif of maaibalkje.
valmet 605
@Tractor 2.0 als de trekker met voorlader regelmatig niet beschikbaar is voor het voorladerwerk is het misschien beter om te investeren in het omzetten dan wel 2e frame aan te schaffen voor de voorlader.

Wellicht maar ik zou door kunnen draven maar is het tijd voor een verreiker of shovel?
selten
Quote @Tractor 2.0:
@Valtra-Fordpower

Wat voor werktuigen gebruiken ze dan in de voorlader?

Je zou voor het ploegen bijvoorbeeld een vorenpakker mee kunnen nemen, of makkelijk machines wegpakken zodat je vlug kunt opruimen...
robbin lamers
Mijn baas heeft de balenklem van de voorlader in de hef om de balen naar de hoek van het land te kunnen rijden en ze dan met de voorlader te kunnen laden. 😄
Herbert
@robbin lamers een simpele balenklem is 2e hands goedkoper dan een euroadapter en als je die dan achterin de hef hangt kun je er continue 2 meenemen naar de hoek.
Loeideutz
@Herbert Daar zit al de helft van het probleem, de andere helft is dat je een extra koppelpunt hebt,wat de boel toch weer iets minder stevig maakt. Zeker ook bij het er tussen hangen op de voorlader, dan komt het werktuig weer 10 cm naar voren, waardoor het hefvermogen weer een stuk afneemt.
Herbert
@Loeideutz ook dat jah. En tijdens het laden kun je een baal achterin de hef houden als contragewicht
walker1
Ik heb op de balenklem zowel euro aansluiting als 3 punt aansluiting zitten.
Tractor 2.0
@valmet 605
Brengt echter wel een ander kostenplaatje met zich mee. Mini-shovel is al aanwezig maar heeft een andere aansluiting (en ook zijn alle werktuigen vele malen kleiner)

Vroeg me meer af of dit een handig hulpmiddel zou zijn en waar anderen zoiets voor gebruiken.
ErDee
@Tractor 2.0 Is het niet goedkoper om, als je zelf handig bent met een slijptol en lasapparaat, om de koppelingen te kopen en deze op een zelfgemaakt (sterk) framepje te lassen?
rickrenault
Wij hebben drie jaar geleden een gekocht kost 360 euro dacht ik we hebben hem een paar keer gebruikt en hij staat nu in de hoek van de loods nog bijna zo goed als nieuw ik vind het maar een elendig ding eerst met aannkoppelen aan de trekker moet je hem met de hand optillen met aannkoppelen van een bak of pallet lepels is het ook een drama bij de meeste trekkers kan de hef niet tot op de grond. S die er dan eenmaal aan hangt moeten de pennen er nog door dat wil ook altijd voor geen meter ik zou niet zoon ding kopen je gebruikt hem eigenlijks nooit
Fendt926Driver
Mijn loonwerker heeft er een om aan de balenklem te doen. als hij de balen perst kun je gratis die klem lenen. wij hebben geen voorlader dan doe je die adapter eraan en kunt met de balenklem de balen in de hef een voor een naar huis rijden een andere klant met euro koppeling kan hem aan de voorlader doen. in dit geval vindt ik het een makkelijke optie. bedoeling is om zelf en balenklem te bouwen aan de shovel.
bertenjetje6
Wij hebben er in het verleden zelf een gemaakt. Paar uur werk heb je er een. Daarna hebben we hem een paar keer gebruikt. Bv als de balenklem aan de hefmast zit kun je toch nog ff een pallet verzetten. Toch lekker als je dan die balenklem er dan niet af hoeft te halen!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
16
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
28