Illustratie van:

Fordson Super Dexta - stoelvering en ondertrekhaakbevestiging

Mijn Super Dexta uit 1963 heeft een panzitting die geveerd wordt door 2 brede rubber riemen, waarvan er 1 kapot is. Weet iemand waar er nog zo'n rubber riem te kopen is? Bij de voor de hand liggende leveranciers vind ik ze niet.
Nog een tweede vraag is: Ik heb een ondertrekhaak gekocht, die ik er even op wou zetten. Nu blijken er geen gaten voor aanwezig te zijn. Is het zo dat deze alsnog geboord zouden moeten worden (wat ik niet durf natuurlijk)? Groet, Govert

Deel dit topic

Reacties

MartinZaandam
Beste Heer.
Ik heb gezien dat u vanuit Haarlem schrijft. In Heemskerk zit een zadelmakerij en leer specialist die dit voor u kan maken. cj-stubenitsky.nl/ Een andere optie is om een stuk aandrijfiem op breedte te laten snijden en dan zelf de delen aan elkaar te plakken én nog holnieten gebruiken. Ook kan je de delen verbinden met 2 krammen en een kattepees (kan ik wel voor u doen)
Wimsumar
Beste Martin Zaandam:
Quote @MartinZaandam:
zadelmakerij en leer specialist

De ''riem'' is eigenlijk een ring. Deze is ongeveer 4 cm breed en 1 cm dik en zit op de plek waar meestal een spiraalveer in het zittingveersysteem zit.

Zie afbeelding fig. 25:

annatefka.nl/mf_instr_boek/100_serie/…

@ Duitshuisje: Als alternatief zou je een rubber elastiek, welke ook bijvoorbeeld aan vrachwagenzeilen zitten, enkele slagen er omheen kunnen doen.
valmet6400power
@Wimsumar

Stoel met luchtvering erop zetten 😄
valmet6400power
Over die trekhaak, kunnen jullie dat toelichten? @ford5000 of @RPCounty of @jammermaarhelaas
jammermaarhelaas
@valmet6400power

Ik weet zo niet waar bij de SuperDexta de gaten zitten, en hoeveel het er zijn. Lijkt me echter wel nagenoeg zeker dat er standaard gaten met draad in zitten.

@duitshuisje

Hier een voorbeeld van een ondertrekhaak. De bevestigingsgaten kun je dan als orientatie gebruiken bij het zoeken naar de draadgaten in de SuperDexta.
tractorfan.nl/picture/769499/
Komt gewoon met 4 bouten onder de achterbrug zit bij mij ook zo ik weet zo niet wat de maat is van het draad
mvg,
vincent
Maak is een foto van je stoel is dit een origineele
Favorit614
Voor de ondertrekhaak zie link , pagina 50.

lutje-ford.nl/sites/default/…
sassinga
Zitten gaten onder de achterbrug. bouten 5/8
duitshuisje
Jammer dat de trekker in duitsland staat, kan er dus niet even naar toe lopen of een foto maken. Ik ga wel weer opnieuw erop studeren.De ondertrekhaak die ik gekocht heb ziet er groter en zwaarder uit, is misschien toch niet van een dexta, maar wellicht van een grotere ford.Van de stoel (ziet er anders uit dan in het handboek en is wel gelijk aan die op afb. 25 van winsumar)) mist ook het plastic kapje van de riem, dat moet ik ook zien te krijgen. Handig te weten dat hier in Heemskerk een adres zit! Dank voor jullie reaktie en aanbod. Ik kom terug over een paar weken met foto's, die ik dan hoop te kunnen plaatsen op de site, groet, Govert
ps hij staartte vorige keer niet, bleek de opvoerpomp vol met drek te zitten en de veerjes de klepjes niet meer goed af te sluiten. Kon ik kiezen tussen een revisiesetje en een nieuwe pomp. Kost relatief zo weinig dat ik maar een nieuwe heb besteld. Hoe kunnen ze het ervoor maken. (niet meteen de prijs verhogen!)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Super Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
8