Landverhuurder gezocht

Bevinden zich hier wellicht akkerbouwers/melkveehouders uit de regio Flevopolder (Zeewolde/Nijkerk) die voor het seizoen 2015/2016 (medio half Oktober 2015 tot- en met half Juli 2016) goed gedraineerd grasland (minimaal 6 jaar niet beteeld door bolgewassen) of tarwestoppel willen verhuren voor tulpenteelt in netten? Het gaat uitsluitend om bij voorkeur wat zwaardere kleigrond van circa 3 á 4 hectare groot.

Als verhuurder bieden wij natuurlijk een goede marktconforme huurprijs, heldere communicatie en afspraken en een nette werkwijze.

Misschien wat vroeg, maar wie het eerst komt wie het eerst maalt. Ik hoor het graag.

Groeten

Deel dit topic

Reacties

ErDee
En met wie hebben wij hier te maken? Forumnaam ''Onbekend'' en onder ''Groeten'' staat geen naam.
Onbekend
Ik heet Niels, en ik kom uit het noorden van Noord-Holland. Echter weet ik niet in wat voor opzicht dat van belang is op mijn vraag. Vanzelfsprekend mag je alles van me weten mits je een interessant antwoord hebt op mijn vraag.
JD3010
Quote @Onbekend:
, en ik kom uit het noorden van Noord-Holland.
Daar komen er veel vandaan. 😄
ErDee
@Onbekendgewoon ''Groeten Niels'' dat komt een stuk beter over dan een forumnaam onbekend en geen naam onder de groeten 😉
Wimbo
Niels lentjes zeker?
atlaspower
@Onbekend betaal jij altijd als je landhuurt ? ken er enkele in het Noorden van Noordholland die dat niet doen, en daardoor ook daar moeilijk aan land kunnen komen.
machinist
@Onbekend
ik ken ene paul, ook uit nh, zit ook in de bollen, huurt ook land in de nop en flevoland.
werk jij met hem samen ofzo?

hoeveel geef je overigens voor geploegd tarweland?
jehan
Zo hier op tractorfan opzoek naar huurgrond ..gebrek aan grond dan?
weurding
@atlaspower normaal is achteraf 1 november de betaaldatum, maar ongetwijfeld kan je ook vooraf geld verlangen 😉
valmet6400power
@Onbekend

Welke plaats als ik vragen mag?
valmet6400power
@atlaspower

Dat hoort ook niet he 😃
larss
@Onbekend geen contacten in de polder, maak gewoon een rondje polder.

of kom je via de normale manier niet meer aan land?...
Onbekend
Ik kom uit Venhuizen, praktisch meteen aan de andere kant van de dijk Lelystad-Enkhuizen. En wat betreft het zoekterrein; je gooit af en toe wel eens een lijntje uit, het land ligt absoluut niet voor het oprapen, en dan met name niet in de regio die ik voorstelde. Dat is goede groeizame grond op mooi grote rechthoekige percelen. Dat vinden wel meer kwekers dus de spoeling is dun.

Wat betreft het niet betalen; ik ken geen collega's die hun landhuur niet betalen, sterker nog, als je dat doet ben je binnen no-time uit de running. Wat nog wel eens gebeurd is dat er betaalafspraken worden gemaakt om bijvoorbeeld na 1 november te betalen omdat dat de valuta-datum is waarop de transacties uit de handel worden betaald en er dus weer geld om handen is (als het goed is).

Nouja, zoals gezegd, je probeert wel eens wat. Zal ter zijner tijd wel een keer een advertentie plaatsen in lokale (agrarische-)bladen.

Groeten
johndeerefiat
4500 de hectare?
tok achterhoek
En als iemand in de achterhoek nog land heeft mag hij of zij zich ook wel melden bij mij. Liefst omgeving Winterswijk
mvg Stefan
machinist
Nou weet ik nog niks
Onbekend
@machinist zoals beschreven bedoel ik pas volgend jaar. En dan zou de tarwe in de stoppel blijven tot het planten. Immers, als je er een plens water in krijgt kun je het wel vergeten.

Ik ken wel een Paul die aan die criteria voldoet maar er zullen er wel meer zijn.

De prijzen liggen momenteel ergens tussen de 5 en 6 € per rijnlandse roede (1 hectare is 700 rr)

Niels
JD3010
@Onbekend Dat is dus 3500 tot 4000 euro per ha. Is dat eenmalig of voor meerdere jaren.
Onbekend
Een tulp is gebaat bij een cyclus van minimaal een jaar of vijf, maar meestal wordt er maar eens per 7 jaar tulpen geteeld op een perceel. Wel kun je natuurlijk ieder jaar de tulpen meenemen in je vruchtwisseling. Dan is het wel meerdere jaren maar niet hetzelfde perceel.

Wat ook nog van belang is, is dat ieder perceel voorafgaand aan de teelt moet worden bemonsterd op aardappel-moeheid aaltjes. Niet iedere akkerbouwer heeft daar oren naar omdat 'wat niet weet wat niet deert'

Niels
radium45
Opvallend, is er mischien eens een keer iemand die gewoon eerlijk handel wil drijven dat er meteen zon achterdocht is.
Zoals de waard is?.....

« Terug naar discussielijst

Wil je reageren op deze advertentie?

Als je je aanmeld voor deze website kun je heel eenvoudig een persoonlijk bericht sturen naar de plaatser van deze advertentie (Onbekend). Lid worden is gratis, wij spammen niet en verstrekken je gegevens niet aan derden.
Meld je hier aan

REACTIES
20
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
7