PZ Zweegers snelhooier bandhooier

Hallo,

Recent heb ik een PZ snelhooier gekocht. Ikzelf heb nog niet zo veel kennis van deze snelhooiers. Diverse personen hebben me verteld dat de snelhooier, zie tractorfan.nl/picture/879377/ één van de laatste types is. Mijn vraag hierover is: Klopt dit, en zoja wat zijn dan de kenmerken ervan?

Tevens stel ik mij de vraag of het onderste ijzeren achterschot/ beschermkap aan de onderkant ontbreekt of deze op dit type niet aanwezig is/ was.

Tenslotte heb ik nog een vraag omtrent de optionele hark die aan de snelhooier bevestigt kan worden voor te wiersen: Weet iemand nog een dergelijk compleet exemplaar liggen?

Alvast bedankt!
Guy

Deel dit topic

Reacties

SJB533
2000.
AW217


Ik heb dezelfde, en de achterste plaat is bij mij ook niet groter.
Oudere types hadden geen v snaar maar ketting dacht ik. Zwadbord is eventueel nog zelf (na) te maken.
Guy JD
@AW 217

Wat bedoel je met "niet groter"?

Dat heb ik de uitvoering met ketting als ik het goed begrijp, zie
Corne S
Andere optie, bind er een paar bezems aan.
Guy JD
@Corne S

Die tip heb ik al een paar keer gekregen, vervolgens bij de gemeente de werkuren doorgeven aan een mooi uurtarief 😉
AW217
@Guy JD Ik bedoel dat ik het onderste ijzeren achterschot/ beschermkap aan de onderkant ook niet heb. Het lijkt me dat dit zo hoort. Lijkt bij jou idd ketting.
Superdexta
@Corne S de beschermkappen die erop horen zitten op de fotos. Een grote met 2 gaten aan de trekkerzijde en een smalle lange aan de achterkant. Je mag de ketting wel wat spannen d.m.v. een draadeind aan de achterkant met een veer eromheen de bouten aan te draaien.
Superdexta
@AW217 deze heeft een ketting rondom maar die word wel aangedreven vanaf de aftakas met 2 v snaren
Guy JD
@Superdexta

Bedankt voor de info. Heb je ook nog enig idee in welke tijdperiode de hooier gemaakt is met ketting. Ik kan zelf op de hooier niet zo snel iets daarvan vinden... 😉
Superdexta
@Guy JD vanaf 1957

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
9