Illustratie van:

Case IH MX 220 Magnum - Hydrauliek probleem

Hallo tf,

Ik heb vandaag een zeer vervelend probleem ondervonden met onze magnum. Heb in 3 van de 4 hydrauliek ventielen slangen aangesloten. Bij het bedienen van deze ventielen spuit er olie uit het lege ventiel, alsof de druk van elk ventiel overal op komt te staan.

Het tweede probleem dat tegelijkertijd is ontstaan: bij het op laten komen van de koppeling (bij weg rijden) gaat het hef ineens een stuk omhoog. Ook weer alsof alle druk overal heen kan. Het hef daalt overigens wel direct daarna weer, het is een soort drukpuls, alleen tijdens het koppelen.

Weet iemand van jullie wat er aan de hand kan zijn? Het dit met elektronica te maken, of is er een klepje ergens dat vast zit ofzo, want het is een beetje onwerkbaar zo.

Deel dit topic

Reacties

Fendt__power
Gewoon niet koppelen
nhfendt fan
@Fendt__power zeg dan niks et word hier een goede vraag gesteld en mij is wel eens gezegt domme vragen bestaan niet maar domme antwoorden wel.....
hobbyboer
Spuit er ook olie uit als je het 'lege' ventiel bediend?
Misschien stroomt de olie via de lekolieopvang vanaf de andere ventielen?
En hoef je alleen maar even nieuwe ringetjes in de snelkoppelingen te doen.

Staat de hef op trekkrachtregeling? Of slipregeling via de radar?
Fendt__power
@nhfendt fan nou dan heb jij verdomd de beker gewonnen als dat jou verteld is 😄
nhfendt fan
Denk idd dat ik goud te pakken heb
Fendt926Driver
Mijn xylon heeft dat ook als je de hendel vrij had staan liep er iets olie uit de snelkoppelingen met druk erop spoot er iets "stuifolie" uit kegeltje in snelkoppeling wordt niet meer door veertje goed weg gedrukt om af te sluiten.
nieuwe snelkoppeling plaatsen en het zou bij dat ventiel over moeten zijn.
koppelings probleem heb ik geen verstand van.
zou misschien een te laag olie peil kunnen zijn als gevolg van de lekkage achter?
Miniplaat
@hobbyboer
Dat van slipregeling vind ik een goede opmerking, alleen kan ik me niet voorstellen dat die ooit zo snel /heftig gewerkt heeft. Hij heft namelijk bijna tot halve hef hoogte. Er zit niks in de hef op het moment, misschien dat het daar door komt.. Ga ik nakijken.

De lekkage moet ik eerst nog nader bekijken bij daglicht, het schemerde gisteren ook al toen ik het opmerkte. De lekolieopvang komt normaal geen druk op, lijkt me ook niet dat er een rechtstreekse verbinding tussen drukzijde en lekbak is? Mijns inziens is dit alleen de lekolie die langs de slang koppeling lekt.
Miniplaat
@Fendt926Driver
Goede tip, ik kan helaas de kegeltjes niet zien zonder eerst de achterkant van de ventielen eraf te slopen natuurlijk.. Maar ik zal het eens bekijken, bedankt voor de tips alvast allemaal!
Fendt926Driver
Quote @Miniplaat:
ik kan helaas de kegeltjes niet zien zonder eerst de achterkant van de ventielen eraf te slopen natuurlijk..
met de kegeltjes bedoel ik de punten die de snelkoppelingen onderling in moeten drukken om de olie door te laten. daar was er bij mijn trekker een van die niet meer genoeg afdichte en dus als er maar een slang in de snelkoppelingen zat de ander olie verloor als ik die andere slang drukloos wou zetten. want dan kwam er op de snelkoppeling zonder slang druk

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case IH MX 220 Magnum ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
6