Draaikrans draait heel zwaar

Het is misschien een vraag die hier niet helemaal thuis hoort, maar misschien heeft iemand hier er wel verstand van.

Op onze carnavalswagen hebben we een draaikrans, met een diameter van 110 cm,gezet. Hierop staat een torentje, niet echt bijzonder zwaar o.i.d. De toren draait echter heel zwaar. Nu hebben we draaikrans goed gesmeerd met vet van een mobiele kraan, met resultaat dat het geheel nog zwaarder draait.. Heeft iemand enig idee wat we nog meer kunnen doen om hem lichter te laten draaien?

Deel dit topic

Reacties

Fendt926Driver
Vet geeft extra weerstand dus dun vet gebruiken in de koude periodes van het jaar. anders kijken als je hem lichtjes verwarmd (dus vet dunner maken) of hij dan wel lichter draait. anders vet eruit smelten (iets meer verwarmen) en de vetnippels eruitdraaien en er olie in doen. (met mate)
bikkertie
WD40
diggingpete
Kun je de draaikrans niet uit elkaar halen?
Roestvrij maken invetten, en indien mogelijk kogeltjes toevoegen.

Heeft bij ons geholpen.
Andre150
Hoe heb je de draaikrans gemonteerd? Met bouten? Als je hem hebt gelast, zit de kans erin dat hij is krom getrokken. Dan draait hij ook zwaar.
Wimsumar
Beste DextaHB: Draaikrans op wagen gezet? :?
Waarvan is deze draaikrans afkomstig?
Kun je een foto plaatsen om een beeld van de constructie en het probleem te kunnen krijgen?
radium45
Quote @Wimsumar:
Waarvan is deze draaikrans afkomstig?

60 tons rupskraan denk ik.
joost5000
Wij hebben dit probleem ook ge had bij de carnavals wagen gewoon open maken zuiver maken en kijken of er wel het genoeg antal kogels inzit dit was bij ons het probleem dat we een aantal kogels miste en dat er enkele ver waren weg gevreten

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
9