Kuhn antiwikkelkap

Hallo, Ben van plan om een nieuwe schudder te kopen. Nu hebben we in het verleden veel problemen gehad met wikkelen van gras om de wielen/as. wie heeft deze ervaring ook met de nieuwe kap van kuhn? Hoor graag van jullie

Deel dit topic

Reacties

klontje
Super schudder maar dat probleem blijft
weurding
Nu een 8702 maar weinig last mee gehad in 2 jaar dat we hem hebben
mart72
Vertegenwoordiger vertelde hier dat als dit gebeurd, het gras er niet zo vast meer om heen zit,er zou meer ruimte tussen zitten. De oorzaak zou te weinig toeren zijn.
arjan 2850
Onze schudder is door de wolterink aan gepast en het gaat nu supper ik dacht dat kuhn dit nu in produktie zou nemen. de zijn mensen bij ons geweest van de fabriek om te kijken hoe dat zat. het wikkelen is nu echt voorbij.
mart72
@arjan 2850 Hoe heb je dat dan voor elkaar gekregen?
mart72
@arjan 2850 Hoe heb je dat dan voor elkaar gekregen?
Wimsumar
Beste Mart72:
Quote @mart72:
De oorzaak zou te weinig toeren zijn

Vermoedelijk zitten de linker en rechter wielstelletjes verwisseld gemonteerd.
Van een schudrotorpaar moet de "open velghelft" van het wielstel naar de andere rotor gericht zijn. Het gras wat er dan tegenaan gegooid wordt valt vanzelf weer naar beneden.
arjan 2850
Dat is een iedee vaan wolterink beltrum het is een gewone vlake plaat waardoor meer ruimte er tussen is. Wat nu er om heen wikkelt is een handje vol.
arjan 2850
@Wimsumar wat jij vertelt is niet waar
arjan 2850
De groote van de kap (Plaat) is ook heel erg belangrijk niet te kort niet te lang een rvs werkt het mooiste wij hebben 3 soorten er op zitten. de andere kappen zijn verbogen waar door ook meer ruite er tussen is gekomen
Wimsumar
Beste Arjan 2850:
Quote @arjan 2850:
niet waar

Welluswaar! 😉
(Is m'n eigen ervaring).
Herbert
@Wimsumar zo zit het op onze niemeyer schudder ook en de afgelopen 10 jaar hooguit 2 keer vastgewikkeld gras gehad 😃
Husqvarna
Ik heb de 8501 kapjes +- 1995 er maar afgesloopt, hielp niks en je kunt nu het gras er veel makkelijker tussenweg halen.
devonvdkroon
@mart72 welke kapjes bedoel je stalen ringen die je aan de binnenkant van je velg doen
mart72
@devonvdkroon nee de kappen/platen die er voor moeten zorgen dat er geen gras om de as blijft hangen.
devonvdkroon
@mart72 oke wij hebben 2 jaar geleden een nieuwe gekocht. kuhn gf10802t maar blijft een probleem dat wikkelen al paar keer lagers moeten vervangen van de loop wielen.
mart72
@devonvdkroon oké klinkt niet erg hoopvol. Maar hoe zien deze kappen er uit,mijn buurman heeft dezelfde schudder maar daar zit minder ruimte tussen de wielen dan de kappen van nu. Gaat de kap ook nog als een soort spatbord over de wielen?
mart72
Heb ook een offerte van een lely schudder wat vinden jullie hiervan.
devonvdkroon
@mart72 dat kapje komt tussen de kap en het wieltje. je moet het wieltje er af halen dan komt het kapje er op zit net voor de verdikking van de as. dan plastic schijf er in plaatsen en dan komt wieltje weer.
devonvdkroon
Voor kuhn hadden wij lely maar willen nu niet meer anders kuhn heeft mooier schud beeld maar weet niet hoe dat nu is met lely.
hobbyboer
Quote @arjan 2850:
De groote van de kap (Plaat) is ook heel erg belangrijk niet te kort niet te lang een rvs werkt het mooiste wij hebben 3 soorten er op zitten. de andere kappen zijn verbogen waar door ook meer ruite er tussen is gekomen

Heb je daar ook foto's van?
hobbyboer
Quote @Wimsumar:
Welluswaar!
(Is m'n eigen ervaring).

Klopt idd. Bij jouw schudder werkt dat waarschijnlijk heel goed, ik heb ook zoeen gehad ( 7.60 mtr met 6 rotors) en die wikkelde niet tot nauwelijks. Nu heb ik een Fanex 9 mtr met 8 rotors en de wielen in de zelfde stand en die wikkeld wel iets meer.
Hoe het kan??????
Kleinere rotordiameter?
Of de tanden? (die zijn ook iets anders)
Wimsumar
Beste Hobbyboer:
Quote @hobbyboer:
Of de tanden?

Logischerwijze geredeneerd is de stand van de tanden verkeerd waardoor het gras te vroeg losgelaten wordt, en vervolgens tegen het wielstel van de andere rotor wordt gegooid.
Ik heb ze na 15 jaar (bij montage van nieuwe tanden) ook opnieuw afgesteld (met destijds bijgeleverde tandhoekmeter). Op het oog "mankeerd er niets aan", maar met het afstelhulpstuk aanzienlijk verschil.
hobbyboer
Quote @Wimsumar:
afstelhulpstuk
Ja, daar heb ik weleens naar gekeken (met de nadruk op kijken 😉 ) Vreemd genoeg stonden bij mijn oude schudder de tanden teveel naar achter, volgens de afstelhulp, en schudde het prachtig zonder problemen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
24
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0